AGENŢIILE DE PRESĂ: Directorul FMI spune că economia globală este acum în recesiune

B.D.
Internaţional / 29 martie 2020

Kristalina Georgieva (sursa foto: Twitter)

Kristalina Georgieva (sursa foto: Twitter)

Directorul General al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva a declarat vineri că economia globală a intrat acum într-o recesiune care ar putea fi la fel de rea sau mai rea decât declinul din 2009, informează abcnews.

Kristalina Georgieva, a declarat că FMI prognozează o recuperare în 2021, spunând că ar putea fi o "revenire considerabilă". Dar ea a spus că acest lucru va apărea numai dacă naţiunile vor reuşi să menţină eforturile luptei împotriva coronavirusul şi să limiteze daunele economice.

"O preocupare cheie pentru impactul de lungă durată al opririi bruşte a economiei mondiale este riscul unor valuri de falimente şi concedieri care, nu numai că pot submina recuperarea, dar pot eroda ţesutul societăţilor noastre", a declarat Directorul FMI reporterilor, în urma unei conferinţe telefonice cu oficialii financiari din cele 24 de ţări care alcătuiesc grupul de stabilire a politicilor FMI.

Ea a spus că FMI îşi actualizează perspectivele economice acum şi că vor fi publicate în câteva săptămâni, permiţând Fondului mai mult timp pentru a evalua impactul economic al virusului.

Întrebată dacă Statele Unite sunt acum în recesiune, ea a menţionat că preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a declarat joi că America "poate se află într-o recesiune". Ea a spus că nu numai în Statele Unite, ci în multe alte economii avansate şi o serie de ţări în curs de dezvoltare au intrat deja în criză.

Georgieva a declarat că ţările cu venituri mai mici au fost lovite puternic de pandemia de coronavirus, 81 de ţări căutând acum sprijin din partea unui program de finanţare de urgenţă.

Ea a anunţat că Kirghizstan va primi primul pachet de sprijin FMI de 120,9 milioane USD pentru a face faţă efectelor adverse ale virusului.

Directorul FMI a mai spus că pentru a răspunde cererii crescute, va încerca să dubleze programul de finanţare de urgenţă şi să simplifice procedurile pe care ţările vor trebui să le parcurgă pentru a obţine sprijin FMI. Ea a spus că FMI a căutat, de asemenea, modalităţi de a-şi extinde facilităţile actuale de creditare pentru a oferi mai mult ajutor ţărilor.

Opinia Cititorului ( 24 )

  1. o veste pentru cucoana asta bulgaroaica urcata in copacul FMI:

    varfurile de somaj in urmatorii 2 pana la 4 ani in USA sau Germania sau China sau Rusia se vor misca intre 24 si 35% atingand varfurile inregistrate in timpul Marii Depresiuni (1929-1933), dupa care scad pana in 2030-2032.  

    nu va zic ce urmeaza in Romania. :) The one and only...copilul rebel al Lumii ! :))  

    1. Spice ce va fi în România?

      reforma structurala profunda.

      dupa o cadere brusca in criza, o revenire in V la fel de brusca (cu conditia schimbarilor de adus in managementul intern al Romaniei) 

      mentinerea somajului la o cifra procentuala (dupa depasirea crizei) si recuperarea exceptional de agresiva a decalajelor Ro vs. vestul Europei si SUA - in 8 pana la 12 ani (da, va fi o cursa absolut nebuna!)  

       

      cand Lumea va trage intr-o directie a destructurarii, Romania va tinde invers. 

       

      asta urmeaza. 

      dar pentru asta trebuie ca Romania sa faca urgentissimo niste schimbari in arhitectura statala, compozitia clasei politice, regulile fiscale (si nu numai) in numele unei eficientizari crunte si pe fondul unei hipertehnologizari a Statului Roman.  

      Din 10 oameni raman 1, maxim 2 - in aparatul de administrare.  

      Asta urmeaza.  

      Romania - copilul rebel al Lumii, dand exemplu pe plan mondial despre cum se paseste in noua era dincolo de era depasita a statelor - asa cum a fost formulat conceptul in sec. 17-18 si aplicat mai incolo.  

      As zice mai multe dar acum nu am urechi sa ma asculte si ochi sa ma citeasca.  

      O sa le vedeti si o sa le aflati pe toate putin cate putin.  

      Si aveti mai multa incredere in Dumnezeu, nu va mai plangeti atat.  

      Va fi bine.  

      Are mana Sa asupra Romaniei.  

      Astea urmeaza!  

      Transformari (unele mari).

      niciodata sa nu pierzi oportunitate unei crize bune, zic.... :)

      sa am curaj sa mai zic din viitor ? ...

      hai sa am...  

      Romania - primul stat sau printre primele state pe plan mondial care foloseste solutii AI (artificial intelligence) in actul de guvernare.  

      Soc, nu-i asa? :)  

      Si mai am informatii...  

      Sa va mai zic?  

      In Romania se va inventa o solutie de moneda electronica cu circulatie internationala, extrem de cunoscuta (ca si bitcoin-ul) care va fi garantata (!) cu resurse de valoare - ex aur, dar nu numai. Nu stiu cum sa explic mai bine de atat. E o moneda electronica cu acoperire, garantata ca valoare. Producerea ei, minarea ei, are corespondent in resurse reale.  

      Soc! Din nou!  

      D-LE VALI , VA ROG SA VA OPRITI O CLIPA !!! PREA VEDETI ROMANIA , IN CULORI FRUMOASE , IN VIITOR !!! VA RESPECT OPINIA , AICI FIECARE ARE O PARERE !!! PAI CE , A-TI UITAT SA-I PUNETI LA SOCOTEALA , PE MILIOANELE DE COMUNISTI , SI DE SIMPATIZANTI AI LOR , CARE AU RAMAS , SI SANT AGATATI PESTE TOT , IN POSTURILE DE CONDUCERE ALE COMPANIILOR DE STAT , SI CHIAR PRIVATE , DIN ACEASTA TARA ??? INDIVIZII ASTIA , CA NU MERITA SA FIE NUMITI OAMENI , CI DOAR INDIVIZI !!! CARE URASC , SI IMPIEDICA CAT POT , SI , PRIN ORICE MIJLOACE , ORICE PAS FACUT INAINTE DE ROMANIA , URMARINDU-SI DOAR INTERESUL LOR PERSONAL , SI AL CELOR DIN JURUL LOR ??? NU UITATI SI CA , MULTI DINTRE COPIII LUI LENIN , IESITI DEJA LA PENSIE , SI-AU FACUT DEJA , FIRME PRIVATE : NOTARIATELE , FIRMELE DE PAZA , CELE DE CONSTRUCTII , MULTE FARMACII , etc , etc , SANT MAJORITATEA , ALE LOR !!! A-SI EDUCA SI COPIII , CA SA DEVINA LA FEL DE RAI , SI DE TICALOSI , CA EI !!! LA FIRMELE RAMASE DE STAT , BIROURILE GEM , SANT PLINE DE NEAMURI , SI DE AMANTE !!! AM LUCRAT SI EU , 31 DE ANI , INTR-O FIRMA DE STAT , SI STIU BINE , CE-I ACOLO !!! N-AU NICI O LEGATURA CU DOMENIUL RESPECTIV , CU REALITATEA , SI NICI NU-I INTERESEAZA SA AIBA !!! VOR SA IA DOAR BANII !!! SPUNEA-TI MAI INAINTE , CA DIN 10 LEPADATURI DE SOIUL ASTA , O SA MAI RAMANA 1 , S-AU 2 !!! UNDE AR FI NOROCUL ASTA ??? PE ASTIA , NU-I MAI SCOTI DIN BIROURILE ALEA , NICI CU LANTUL , TRAGANDU-I DE PICIOARE !!! POATE DOAR , SA-I ELIMINI FIZIC , TRAGANDU-LE UN GLONT IN CAP !!! ASA , MAI DA !!! PARCA-I AUD : ''''''' CE VREI , BA !!! TU STII , CINE E TATA ??? VREI , SA ZBORI DE AICI ??? '''''' SANT MAI MULTE ROMANII , IN TARA ASTA , D-LE VALI !!! PERSONAL , CU ASTIA AGATATI , PRIN TOATE COTLOANELE , EU NU VAD ROMANIA , BINE , IN VIITOR !!! DOAR , DACA SCAPAM DE EI !!! SI , APROPO : DUMNEZEUL DUMITALE , CEL IUDEO-CRESTIN , E TARE DEPARTE DE ACEASTA TARA !!! DE ASTA , TE ASIGUR !!!

      Staty,, ce scrii tu se poat spune si despre capitalisti:

      - URMARINDU-SI DOAR INTERESUL LOR PERSONAL , SI AL CELOR DIN JURUL LOR  

      - NU UITATI SI CA , MULTI DINTRE COPIII LUI LENIN , IESITI DEJA LA PENSIE , SI-AU FACUT DEJA , FIRME PRIVATE. Nu e logic. Ce treaba au comunistii cu firme private sau economie de piata? 

      - A-SI EDUCA SI COPIII , CA SA DEVINA LA FEL DE RAI , SI DE TICALOSI , CA EI. La cine te referi, la cei a caror porunca nr 1. este maximizarea profitului si pentru care angajatul e doar un factor de productie? Un factor care nu are necesitati, nu are sanatate, familie, obligatii etc? 

      - N-AU NICI O LEGATURA CU DOMENIUL RESPECTIV , CU REALITATEA , SI NICI NU-I INTERESEAZA SA AIBA !!! VOR SA IA DOAR BANII !!!. Maximizarea profitului... Cam acelasi lucru se poate spune si de multe fonduri de investitii, actionari etc. 

      - POATE DOAR , SA-I ELIMINI FIZIC , TRAGANDU-LE UN GLONT IN CAP !!! ASA , MAI DA !!! Buna solutie... 

      Alte nelamuriri: 

      - PE MILIOANELE DE COMUNISTI , SI DE SIMPATIZANTI AI LOR , CARE AU RAMAS : Unde? In afara de Partidul Socialis Roman, cu o mana de membrii, nu exista nici un partid comunis in Roomania. Nu spune ca PSD-ul e comunist, deoarece nu are nici o treaba cu comunismul. La fel cum nici China sau Rusia nu mai sunt demult comuniste. 

      - CI DOAR INDIVIZI !!! CARE URASC , SI IMPIEDICA CAT POT , SI , PRIN ORICE MIJLOACE , ORICE PAS FACUT INAINTE DE ROMANIA: Oamenii astia se numesc conservatori. Socialismul e un curent progresiv, deci cam opusul.  

      AM LUCRAT SI EU , 31 DE ANI , INTR-O FIRMA DE STAT: Si? Am lucrat printre altele la o firma privata, care a intrat in insolventa. Si eu stiu despre ce vorbesc. De ce am scris asta? Experientele personale nu sunt reprezentative. Nici ale mele, nici ale dumneavoastra. 

      Dpdv economic si industrial, Romania post 89 e o umbra a economiei ante 89. Cu siguranta cei mai multi nu vor fii de acord, dar asta e parerea mea personala, comparand investitiile in infrastructura, capacitatile de productie, agricultura, educatie, cercetre etc. Oamenii au ramas, sistemul sau regimul s-a schimbat. De aici 2 posibile concluzii: 1. Sistemul nou e mai rau decat cel veci. 2. Oamenii astia de care pomeniti au reusit sa exploateze slabiciunile, sa paraziteze si sa distruga doua sisteme diametrial diferite. Ceea ce ii face pe acestia atat adversari ai capitalismului cat si a comunismului.

       

      Indivizii de care vorbiti nu sunt nici capitalist, nici comunisti. Ei sunt niste paraziti, niste lipitori.

      Draga Staty,

      Crizele puternice atrag solutii puternice. 

      Stiu cum sunt speciile care populeaza companiile cu capital de stat si administratia publica.  

      Am avut contact cu ei cativa ani. Ii cunosc de-a dreptul direct ca sa zic asa.  

      Nu imi e teama de ei.  

      Vor fi schimbati.

      Romania se schimba in bine. 

      foarte foarte bine punctat!

      paraziti politici! 

       

      ex: unde am lucrat acum un numar de ani , intr-o companie cu capital de stat in energie aveam o colega de care stiam clar (chiar de la ea ca se lauda in gura mare) ca tac'su era mare smecher in PSD Gorj. Aveam aceeasi pozitie profesionala. Eu aveam pe domeniu experienta 7.5 ani. Ea avea 4.5 ani (prin companii cu capital de stat, nu in zona privata ca mine).  

      Eu aveam 5.100 ron salariu net.  

      Ea avea 10.240 ron salariu net. (am aflat uitandu-ma direct in fluturasul ei de salariu primit pe mail pentru ca ea la cat de clienta politica era nici nu descoperise ctrl+alt+del ca sa blocheze ecranul calculatorului cand pleca din birou!).  

      Am tacut si am indurat desi munceam (ca volum si calitate) de 2.5-4 ori mai mult ca ea. 

      Cand m-a intrebat in Excel cum se introduce inca o linie orizontala (un row) mi-a venit sa o bat cu piciorul de la scaun si sa o omor de vie cu mainile goale. Asta am simtit. Dar nu am facut-o ... i-am zambit si am ajutat-o cu cel mai cald stil posibil!  

      In prezent nu mai lucrez acolo. Sunt in zona privata intr-o banca.  

      Nu am mai putut sa continui.  

      Aveam reactii digestive somatice pe fond nervos (pe bune!)

      Viermii politici imi dadeau greata si ma faceau sa vars. Literalmente.  

      io cred ca esti pe linga cu aparatul de stat, mai ales parlament. Apoi mentinerea raului actual se face in cascada pentru ca ar trebui sa dispara si nivel 2 si 3 din esaloanele de familii securiste. Mi se pare prea optimist scenariul tau.

      o criza puternica aduce masuri puternice in conditii speciale!

      Ai incredere!  

      nu vezi ca si BNR creeaza conditiile pentru a tensiona populatia? Scaderea dobanzii de 0.5 % s-a petrecut in conditiile urcarii artificiale a dobanzilor din piata (de catre bancile comerciale) cu aprox. 0.5% (observabil pe robor 3 m din ultimele 5-10 zile) ... practic bancile comerciale au ridicat artificial dobanda exact cu cat BNR a coborat-o  

       

      Asta in loc sa o coboare BNR la 1% sau la 0% (cand toate bancile din zona si din lume au dat jos dobanzile) si sa mai lase din brate interesele marilor companii si marilor banci (care prefera un curs eur/ron binevoitor decat dobanzi robor 3m si 6m mai scazute , in numele repatrierii dividendelor).  

       

      E perfect!  

      BNR tensioneaza populatia, pregatind-o pentru o mare revolta.

      E super ! Totul - merge ca uns!  

      Pentru Cucoana e bine, are musterii, pentru oamenii simpli e rau!

    Daca tot au transformat Romania intr-un ghetou militar, autoritatile romane, onor guvernu PNL ar trebui sa anunte masuri mediate de sprijin pentru toti cei aflati in izolare care au ramas fara bani. Sume cash, alocari directe, fara vrajeala, hartii, somaj tehnic sau alte tampenii din astea. Avem cel putin 2 milioane de oameni care au ramas fara niciun ban, si nu sunt in niciun somaj tehnic, plus cei 1 milion veniti de afara.

    Nu inteleg ce asteapta Iohannis de nu cere imediat 20 de miliarde de euro de la UE pentru a ajuta populatia Romaniei sa nu moara de foame pana in 16 aprilie..  

    1. Crestine, bate apa-n piua numai pentru tine !

      Nu intelg ca tu vezi negru in fata ochilor permanent. Supravietuieste ca altii pe vremea cind nu era nimic de mincare prin magazine !  

      Sau...de fapt esti prea tinar ca sa induri ziua de munca cu gaura de la covrig si zoaie de ceai.

      Cit de curind ai ocazia.... 

      ...

      ...

    Ei umbla ca sa FILEZE

    Babele sa SECHESTREZE  

    Oameni sa-i AMENDEZE  

    Panica sa INSTALEZE  

    ==>si striga Vetaa adu IZOLETA..  

    si asa cum a vrut DRAKUL  

    Economia-i ca RAKUL/  

    De vina nu suntem noi  

    Ca ea merge inapoi  

    China cu Piata de Peste  

    Coronavirus serveste  

    Pan' sa numeri la 1000  

    se puse de-o pandemie  

    1. Pai da ca aia cu Piata de PESTE chinezii] si Italienii au bagat EUROPA in ##$$$ iar MAI da AMENZI foarte MARI desi Oamenii au inteles Pericolul si sunt DISCIPLINATI.Oameni inconstienti tot vor exista, dar de ce sa sufere si cei DISCIPLINATI?

      Asta imi aduce aminte de profesorii cu toane care-i pedepseau pe cei cativa elevi prezenti pentru chiulul clasei.

      NU vrem IZOLARE

      VREM GLOBALIZARE!  

    Imi pare rau ca a venit NAPASTA tocmai cand se dorea aplicarea NOULUI MULTILATERALISM la nivel global: Investitii in Sanatate, Educatie si Infrastructura...

    Oricum a-i da-o FMI e pe plus. Sa te tii imprumuturi! O sa stea Toate Tarile la coada. Oare globalistii stau si ei la SECHESTRAU temandu-se ca s-ar IMBOLNAVI sau ca ar fi AMENDATI?

    Cine credea ca va veni NAPASTA MONDIALA? 

    Orice e posibil:poate sa cada si un meteorit in mare... 

    Dar MAI face ABUZURI cu AMENZILE alea asa MARI : oamenii AU iNTELES PERICOLUL si sunt DISCIPLINATI. 

    Imi pare rau ca a venit beleaua tocmai cand se Vorbea de NOUL MULTILATERALISM [investitii in Sanatate, Educatie si Infrastructura].

    Fosta Directoare FMI Madame Lagarde spunea:" Intr-o Lume Interconectata, toate lucrurile precum marfuri, bani, boli circula mult mai repede" si mai spunea ca "increderea se cladeste in timp si dispare peste noapte" si avea dreptate... 

    1. Investitii in SANATATE o sa fie dar nu in domeniul MEDICINEI REGENERATIVE , nu in ROMANIA. De asta poti fi sigur.

      Ai dreptate amenzile astea totusi sunt cam mari

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb