AGENŢIILE DE PRESĂ Temperaturile de vară nu elimină probabil coronavirusul

B.F.
Internaţional / 25 martie 2020

Temperaturile de vară nu elimină probabil coronavirusul

Temperaturile de vară nu vor elimina probabil coronavirusul şi toate statele europene vor rămâne probabil fără locuri disponibile la terapie intensivă până la jumătatea lui aprilie, a comunicat miercuri Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC). Informarea preluată de Reuters se bazează pe studii ştiinţifice.

ECDC menţionează cercetări care sugerează că virusul nu e mai puţin periculos în condiţii de căldură şi umezeală, ceea ce reduce speranţele de atenuare la vară a epidemiei de COVID-19 în statele din emisfera nordică.

"Nu există până acum dovezi că SARS-CoV-2 (denumirea coronavirusului care cauzează epidemia actuală - n. red.) va prezenta o sezonalitate marcată de iarnă, ca alte coronavirusuri", arată un raport al ECDC.

Analize preliminare ale epidemiei din China arată că virusul are rate ridicate de reproducere în climat tropical umed, cum este cel din Guangxi şi Singapore, ceea ce subliniază, potrivit ECDC, "importanţa implementării unor măsuri de intervenţie cum ar fi izolarea persoanelor infectate, distanţarea la locul de muncă şi închiderea şcolilor".

ECDC a revizuit de la "ridicat" la "foarte ridicat" evaluarea riscului reprezentat de coronavirus pentru vârstnicii şi bolnavii cronici din Europa. Sistemele de asistenţă medicală europene sunt în pericol de saturare. Modelul de prognoză arată că numărul de locuri la terapie intensivă va deveni insuficient în toate statele europene la jumătatea lui aprilie, dacă nu se iau măsuri de creştere a capacităţii, în paralel cu limitarea extinderii epidemiei.

Pentru alte categorii demografice, pericolul virusului rămâne "moderat", estimează ECDC. Tot "moderate" sunt şi riscurile generale pentru ţări care iau măsuri de atenuare, cum ar fi închiderea şcolilor; în absenţa unor astfel de măsuri, riscurile sunt "foarte ridicate".

Raportul se referă la toate cele 27 de state din Uniunea Europeană şi la Regatul Unit, Norvegia, Islanda şi Liechtenstein.

Autorităţile trebuie să asigure echipament de protecţie şi să stabilească proceduri corespunzătoare de protecţie a sănătăţii personalului sanitar, care este tot mai expus la virus şi poate să îl transmită pacienţilor. ECDC arată că în China până la 10% din cazurile de infectare au fost în rândul medicilor şi asistenţilor - mult peste media de 4% raportată de studiile anterioare. În Italia şi Spania, ţările europene cel mai afectate de COVID-19, rata este de 9%, respectiv 13%.

Alte cercetări ştiinţifice citate de ECDC dovedesc că virusul rezistă până la 3 ore în aer, 4 ore pe suprafeţe de cupru, 24 de ore pe carton şi 2-3 zile pe plastic şi inox, deşi potenţialul patogen scade

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. nu il elimina, dar temperaturile peste 22 grade il inactiveaza si cele peste 26 de grade il distrug, il elimina efectiv.

    Grupul viral corona e sensibil la orice temperatura peste 22 de grade.

    Rugati-va la Dumnezeu sa ne pocneasca un val de caldura! Cat mai repede posibil!  

    1. ma refeream la temperatura ambientala, de afara.

      corpul uman are in mod normal 35-36 de grade, cum de nu se distruge virusul? :)  

      in fosele nazale si in sinusuri e aceeasi temperatura ca afara - aici intra si aici se dezvolta prima data virusul dupa care e deja prea tarziu cand incepe curba de dezvoltare.

      Cand se incalzeste afara va trece natural , cand se raceste (din sept incolo) reapare. Poate cu noi tulpini virale! :)  

      Si cum explici faptul ca in tarile emisferei sudice, unde e sfarsit de vara/inceput de toamna sau in orientul mijlociu virusul se raspandeste?

      Brazilia si Australia peste 2.000 de cazuri, Malaezia 1.800, Tailanda 900, Africa de Sud, Arabia Saudita, Filipine, singapore etc. La capacitatea de testare a acestor state probabil nr. de cazuri reale e de x ori mai mare. 

      Sincer? Nu stiu.

      Motive de igiena?  

      Alta tulpina virala ? 

      caracteristici tipice populatiilor de acolo ?

      nu stiu.  

    Pai trebuie sa poluam mai mult , să tăiem repede vce a mai rămas împădurit că sa crestem temperatura!

    1. stai calm, mesajele ecologiste gen ''salvati Pamantul!" sunt doar manipulari si se bazeaza pe date din 1840 pana in prezent. I-a durut la bascheti de ce s-a intamplat inainte de 1840 in evolutia Pamantului.

      De fapt amprenta de carbon a omului e minimala, putin peste 0 si NU se compara cu ciclurile Pamanturile de crestere si scadere a activitatii seismice (corelate cu activitatea vulcanica - PUTERNIC ELIBERATOARE DE GAZE CU EFECT DE SERA in cantitati imens de mai mari fata de totalul activitatii de pana acum).  

      Toata treaba asta cu ecologismul are un efect coagulant social , un efect de limitare a drepturilor omului (la extrema poate tinde catre dictaturi si sisteme autoritare cu profil ecologic) si dincolo de orice CONSTITUIE PRETEXTUL SUPREM PENTRU .... TAXE! :)  

      Da, ma, despre bani e vorba finalmente. Nu despre ''salvarea planetei'' si alte rubbish-uri de genul asta...  

      Creeaza o isterie, creeaza un complex de vinovatie planetara si apoi ....pac! plateste-ti dreptul la mantuire de la faptul de a fi om! Plateste "bula papala" a salvarii Planetei! Da taxa verde (incorporata in diverse produse si servicii) si ...te iertam ca esti om si .... "poluezi" ! ...  

      p.s. Cazul Greta, micuta adolescenta folosita intr-o mega-manipulare (stiai ca de obicei in mari manipulari sunt folositi copiii, nu ? ) e unul patetic ....  

      Mai informeaza-te si nu te mai lasa manipulat in halul asta... au fost perioade RECI (acum 12-14.000 ani) cand concentratia CO2 era tripla fata de acum! Cu 0 activitate industriala, ma intelegi (fapt dovedit prinn masurarea gazelor din permafrost si in straturile ghetarilor - in adancime ? Nu mai inghiti orice iti ofera presa manipulatoare pro-ecologie. Nu e totul cum e prezentat ....

      Intai va manipuleaza si apoi va fac la buzunare astia!  

      Atunci ,fara grija ,inainte cu poluarea , poate face chiar bine pentru ca ,nu-i asa , inseamna si dezvoltare.Vorbesti la prostii ... efect de limitarea drepturilor omului...la extrem duce la dictaturi...Ce si-a facut natura in ciclurile sale a fost o treaba , in care am o mai mare incredere ,si ce face omul poate fi , si este pe alocuri , definitiv nociv

      pune mana , cauta date cu adevarat stiintifice (referindu-se la ultimii cateva zeci de mii de ani, nu ultimii 180 de ani si atat) si dupa aia vorbim.

      Omul nu e nociv planetei.  

      E un exemplu de maxima aroganta aceasta opinie.  

      Omul e Nimic in univers. Un Nimic cu constiinta dar ca impact un Nimic.  

      Asa functioneaza logica dictatorilor ecologisti: omul e un factor extrem de distructiv si relevant, deci omul trebuie controlat, taxat si normat. Iti suna cunoscut? Dictaturile au genul asta de discurs.

      INTELEPTIREA! Imediat!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb