Agenţiile de turism de stat "Mamaia" şi "Litoral", vor fuziona

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 ianuarie 2007

Acţionarii societăţii de turism Mamaia SA au aprobat declanşarea procedurilor de fuziune a Mamaia SA cu Litoral SA, prin dizolvarea fără lichidare a Litoral SA şi trans­ferul în totalitate a patrimoniului său către Mamaia SA, a anunţat, ieri, un comunicat al Mamaia SA, citat de NewsIn.

Touroperatorul Litoral SA este deţinut, în proporţie de 82,27%, de Ministerul Trans­porturilor, Construcţiilor şi Turismului (MTCT) şi a înregis­trat, după primele nouă luni ale anului 2006, pierderi de 232.236 lei şi o cifră de afaceri de 182.596 lei. Acţionarii Mamaia SA au mai aprobat, pe data de 26 ianuarie 2007, condiţiile de acordare a creditului în valoare de circa trei milioane euro în favoarea societăţii Telegondola Mamaia SRL. Potrivit deciziei acţionarilor, creditul va fi structurat în două facilităţi: 2,49 milioane euro în scopul refinanţării contractului de leasing încheiat cu Dunărea SA şi 470.000 euro pentru plata TVA-ului aferent aceluiaşi contract de leasing. Dunărea SA este antreprenorul general al proiectului telegondolei din Mamaia. Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) societăţii Mamaia SA, acţionar majoritar al societăţii Telegondola Mamaia, a aprobat, pe 21 noiembrie 2006, contractarea, de către Telegondola Mamaia, a unui credit de circa trei milioane euro. Societatea Telegondola Mamaia SRL gestionează proiectul telegondolei din Mamaia şi este rezultatul unui parteneriat între societatea Mamaia SA şi primăria municipiului Constanţa. Valoarea totală a investiţiei reprezentată de telegondola din Mamaia a fost de 3,5 milioane euro, din care 1,5 milioane euro sunt suportate de primăria Constanţa. Societatea Telegondola Mamaia SRL a înregistrat, în 2005, un profit net de 790.486 lei şi o cifră de afaceri de 2,71 milioane lei.

Acţionarii Mamaia SA au mai decis respingerea cererii de restituire în natură a imobilului Vila Voiniţa, întrucât, potrivit comunicatului companiei, "nu s-a făcut dovada dreptului de proprietate şi nici a calităţii de moştenitor a fos­tului proprietar". Terenul aferent imobilului-clădire Vila Voiniţa este deţinut de Consiliul Local al Municipiului Constanţa.

O altă decizie a acţionarilor Mamaia SA, din data de 26 ianuarie 2007, se referă la prelungirea duratei de valabilitate a contractului de asociere perfectat cu Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, pe structura clubului de agrement "La Club", cu încă trei luni, începând cu data de 1 ianuarie 2007, cu posibilitatea prelungirii automate cu încă trei luni consecutive.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb