Agricultura fluieră a pagubă

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Materii Prime / 19 martie 2008

Agricultura fluieră a pagubă

Fermierii ar putea organiza un marş al utilajelor agricole pe perioada summitului NATO

Peste 200 de fermieri, membri ai Federaţiei "Agrostar", au luat cu asalt, ieri, sediul Ministerului Agriculturii, nemulţumiţi de haosul organizat din agricultură şi de slaba capacitate a instituţiilor abilitate de a rezolva problemele sectoarelor de producţie. Înarmaţi cu fluiere, legume, fructe şi acompaniaţi de o fanfară, agricultorii au lăsat, în faţa ministerului, un sicriu, în care "zăcea" agricultura naţională; cu toate acestea, au aşteptat în zadar, mai bine de trei ore, să fie primiţi la masa negocierilor de reprezentanţii ministerului Agriculturii.

"Problemele noastre au rămas şi în urma acestui protest nesoluţionate deoarece ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş este plecat la Bruxelles, iar secretarul de stat, Gheorghe Albu, a spus că nu are ce să ne facă deoarece nu are drept de semnătură", ne-a declarat Florin Istrati, vicepreşedintele Federaţiei "Agrostar".

Printre numeroasele revendicări, agricultorii solicită Guvernului şi Ministerului Agriculturii reducerea cu 50% a accizei la motorină pentru activităţile agricole şi prezentarea urgentă a strategiei de combatere a secetei, "în conformitate cu decizia primului ministru, care a avut ca termen de finalizare data de 15 noiembrie 2007". Pentru reluarea ciclului de producţie, fermierii cer acordarea unui sprijin financiar defalcat pe sectoarele de activitate precum şi accesul la stocul public de intervenţie (grâu), pentru a evita o criză a pâinii, estimată în lunile ce urmează. Fermierii mai solicită eliminarea şi redefinirea conceptului de "piaţă locală", prin care ANSVSA interzice comercializarea produselor în afara zonelor de producţie dar şi urgentarea plăţilor directe aferente anului 2007, pentru care, Agrostar ne-a anunţat, recent, că ia în calcul să dea Guvernul în judecată.

Florin Istrati ne-a precizat: "În cursul zilei de astăzi (n.r.miercuri) vom avea o discuţie cu Cioloş, pe problema procesatorilor şi a producătorilor din industria laptelui. Vom discuta şi despre toate revendicările noastre, care au rămas nesoluţionate de atâta timp. Dacă nu vom ajunge la un numitor comun, următorul protest va avea loc pe 25 martie. Luăm în calcul să realizăm un marş al tractoarelor pe durata summitului NATO pentru a fi mai bine observaţi". Ulterior, protestul fermierilor, intitulat sugestiv "Salvaţia Agricultura României!" va trece graniţa, şi se va comasa, la Bruxelles, cu alte acţiuni similare ale fermierilor din Uniunea Europeană.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb