Agrium a cumpărat firma italiană Cereal Toscana şi subsidiara sa din România

Ziarul BURSA #Companii / 5 mai 2011

Compania canadiană de produse şi servicii agricole Agrium a cumpărat producătorul italian de fertilizatori CerealToscana şi subsidiara din România a acestuia, Agroport, pentru 27 de milioane de dolari plus capitalul de lucru.

Cele două companii preluate au realizat împreună în ultimii trei ani vânzări anuale brute de aproximativ 200 de milioane de dolari şi un profit EBITDA mediu (înainte de deducerea dobânzilor, impozitelor, deprecierii şi amortizării) de opt milioane de dolari, se arată într-un comunicat al Agrium. CerealToscana şi Agroport au capacităţi de stocare pentru 90.000 de tone de produse, cu active de distribuţie la Livorno şi Ravenna, în Italia, iar în România în regiunea Dunării. Cele două companii vând anual 400.000 de tone de fertilizatori.

"Achiziţia completează operaţiunile Agrium în Europa, în domeniul fertilizatorilor, prin extinderea semnificativă în Italia şi intrarea pe piaţa agricolă din România, aflată în dezvoltare", a declarat preşedintele şi directorul general al Agrium, Mike Wilson, citat de Mediafax.

Incluzând această achiziţie, Agrium Europe deţine sau închiriază unităţi de stocare a 400.000 de tone de produse lichide şi solide în Europa şi anticipează vânzări anuale de 2,8 milioane tone de nutrienţi.

Agrium, listată la bursa din Toronto, este un furnizor important de produse şi servicii agricole în America de Nord, America de Sud şi Australia. Agroport a fost înregistrată în Galaţi, în 1996, iar obiectul principal de activitate este comerţul cu ridicata al produselor chimice.

Acţionarii Agroport sunt Cereal Toscana din Italia, care deţine 68,76% din acţiuni, şi compania românească Trans Europa Management, cu o participaţie de 31,23%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb