Agroland va aproviziona Mega Image cu ouă de consum

S.B.
Piaţa de Capital / 8 iunie 2022

Agroland va aproviziona Mega Image cu ouă de consum

Agroland Business System anunţă semnarea unui parteneriat cu retailerul Mega Image pentru livrarea de ouă de consum în magazinele reţelei din Bucureşti.

Parteneriatul semnat cu Mega Image este cel de-al doilea încheiat de companie cu un retailer internaţional cu prezenţă în România.

"Suntem încântaţi de realizarea acestui parteneriat cu Mega Image, ce reprezintă o nouă dovadă că linia de business avicolă a Agroland este perfect poziţionată pentru a servi piaţa locală şi a-şi continua dezvoltarea. Intenţia noastră este ca ouăle produse în cadrul Avicola Mihăileşti să ajungă pe rafturile tuturor lanţurilor de supermarketuri la nivel naţional. Estimăm că în următorii doi-trei ani va exista un deficit de ouă de consum şi, astfel, dorim să exploatăm această oportunitate şi să creştem numărul de clienţi şi cantităţile de ouă livrate în piaţă. Obiectivul nostru este ca până la finalul anului să creştem capacitatea de producţie la peste 200.000 de găini ouătoare, ceea ce va genera o producţie lunară estimativă de cinci milioane de ouă de consum, peste 160.000 de ouă pe zi," a declarat Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System.

În primul trimestru al anului, Agroland a înregistrat venituri consolidate de 66,8 milioane de lei, o creştere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 1,6 milioane de lei, o apreciere cu 31% comparativ cu primul trimestru din 2021. În primele trei luni ale anului, vânzările de ouă de consum ale Agroland au crescut cu 51%, ajungând la 3,4 milioane de lei.

Performanţa din T1 2022, precum şi criza alimentară manifestată în această perioadă contribuie la creşterea afacerii în cursul anului 2022. Pentru Agroland, care are un concept bazat pe economie circulară şi ouă nemodificate genetic, există un potenţial semnificativ de creştere pe piaţa locală datorită cererii tot mai mari a consumatorilor locali de ouă de calitate, crescute la nivel local, cerere care se translatează marilor lanţuri de retail. Pentru a beneficia de acest potenţial de creştere, Agroland va investi în 2022 aproximativ 800.000 de euro din fonduri proprii pentru mărirea capacităţii de producţie. În urma acestui proces, compania se va poziţiona în primii 3-5 producători de ouă de consum din România.

Agroland vizează venituri de 12,5 milioane de lei din vânzarea de ouă comerciale în 2022, o creştere de 30% faţă de anul 2021 şi o creştere cu 60% a vânzărilor de pui de o zi produşi pe platforma de la Mihăileşti, care se estimează că vor ajunge anul acesta la 10 milioane de lei. La nivel consolidat, care include şi performanţa magazinelor Agroland MEGA şi Agroland Tradiţional, precum şi a diviziei de input-uri Agroland Agribusiness, Grupul vizează vânzări de 241,2 milioane de lei, EBITDA de 20,7 milioane de lei şi un profit net de 13,1 milioane de lei în 2022.

Agroland Business System este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 1 martie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul AG. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de peste 165 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. eu am auzit ca a semnat un contract cu NASA si astronautii americani vor consuma doar ouale dlui. Cardos. in plus, se pare ca si Musk ar vrea sa intre pe filiera, ca asa oua nu s-au mai vazut

    1. Pai vezi ca esti prost! Mananci c^k^t

      analfabetul functional stie sa citeasca. cu intelesul... e mai greu ;)

      Nu te mai judeca singur. Nu conteaza ca esti ... cum zici tu.

      Pot sa explic si la analfabeti. Insa dupa ce termini de mancat. Pofta buna la masa ! 

      In primul rand te rog sa nu ii mai scrii gresit numele MUSK, la baza il cheama Ilie Musca, si e un controversat antreprenor roman, originar din Barlad, jud. Vaslui. Faptul ca el s-a ajuns acum si nu mai recunoaste e altceva, dar de fapt asta e motivul pt. care vrea sa 'intre pe filiera'

      Intra azi ajutorul social, iti iei medicamentele si ne lasi in pace cu scenariile. Mai ai putina rabdare.

    cca -50% din martie 21...si asta spune tot = tepar

    1. Marele ganditor de la Hamangia. Ai pus in excel toate datele problemei si ai tras o concluzie de furaje digerate si eliminate pe cale rectala.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb