Agroserv Măriuţa vrea să-şi majoreze capitalul social cu 0,5 milioane lei

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 10 februarie 2023

Agroserv Măriuţa vrea să-şi majoreze capitalul social cu 0,5 milioane lei

Compania doreşte să se îndatoreze rapid cu cel mult 16,5 milioane de euro, pentru refinanţarea parţială a facilităţilor din sold şi investiţii

Consiliul de Administraţie al Agroserv Măriuţa (MILK) a convocat adunarea acţionarilor societăţii în data de 15 martie a acestui an, pentru aprobarea majorării capitalului social al companiei cu suma de până la 0,5 milioane de lei, pentru obţinerea fondurilor necesare finanţării activităţii curente şi a investiţiilor, conform unui raport al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, acţionarii sunt chemaţi să aprobe delegarea atribuţiilor AGEA privind deciziile de majorare a capitalului către Consiliul Agroserv Măriuţa, pentru o perioadă de trei ani, prin una sau mai multe emisiuni a cel mult cinci milioane de titluri (cu o valoare nominală de 0,1 lei/unitate).

Tot la adunarea de la jumătatea lunii viitoare, acţionarii Agroserv Măriuţa vor avea pe masă aprobarea unei îndatorări de cel mult 10,5 milioane de euro pe care societatea o poate contracta în perioada 15 martie - 28 aprilie, în vederea refinanţării parţiale a facilităţilor în sold, precum şi aprobarea garantării contractelor de credit şi/sau de leasing care vor fi accesate în limita stabilită.

În plus, se doreşte aprobarea a şase milioane de euro ca limită maximă de îndatorare pe care Agroserv o poate contracta între 15 martie şi 28 aprilie, în vederea finanţării proiectelor viitoare de investiţii.

De asemenea, acţionarii vor avea pe masă modificarea activităţii secundare a societăţii, prin introducerea a trei noi activităţi, respectiv: Tratarea şi eliminarea deşeurilor nepericuloase, Recuperarea materialelor reciclabile sortate şi Alte activităţi de curăţenie, conform raportului de la BVB .

Pentru primele nouă luni ale anului trecut, Agroserv Măriuţa a raportat o pierdere de 0,96 milioane de lei, faţă de un profit de aproape 3,4 milioane de lei în perioada ianuarie-septembrie 2021, în condiţiile în care cheltuielile au crescut într-un ritm mai accelerat decât veniturile.

Compania avea active totale de 161,16 milioane de lei şi datorii totale de 123,81 milioane de lei, la data de 30 septembrie 2022, în timp ce datoriile curente erau de 72,87 milioane de lei, peste activele circulante, de 67,12 milioane de lei.

Agroserv Măriuţa are listată la BVB o emisiune de obligaţiuni în valoare de trei milioane de euro, cu o dobândă fixă anuală de 5,25% şi scadenţa în 2025.

Oana Mădălina Cocan deţine 67,5% din societate, în timp ce Evergent Investments are 11,4% din compania care are brandul de produse lactate Lăptăria cu Caimac.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Erau odata, de mult, tare de mult, niste apostoli ai aceste companii. Ba unu chiar mai chelios asa zicea ca are acel MOAT, ca e ce trebuie, ca o sa rupa norma, ca nush ce. Ba altu zicea ca doooooomne daca cumva vine inflatia asta si la noi N-ARE MILKU TREABA CA E PREMIUM, adicatelea ce vrea sa zica al doilea apostol: n-o sa treaca consumatoru de milk lapte la 11 lei la sarakie d-aia de 6lei marca delhaize, dar n-a luat o secunda-n calcul ca chiar asta va face, scuzati cacofonia, oricat de corporatist e el, i-au crescut ratele in paralel ca a vrut bloc nou, masina noua, etc, si de unde sa taie ???? a taiat de la lapte, acum mai ia laptaria doar la salar, si face 3 story-uri pt instagram s-arate la colegi ca uite ce bea el. Firma asta a apus.

    1. Firma asta tocmai rasare, ca asa e in Romania: multi se uita si putini pricep.

      tu nu pari sa faci nici una nici alta

      keliosu optimist cu moatul pe kelie?

      Te rog argumenteaza cum va rasari avand in vedere relatia lor cu piata de capital pana acum. Am vazut ca iti place sa bagi batul prin gard, dar fugi de confruntari argumentate precum caimacul de laptari 

    deci vrea credit, e ok toate firmele se dezvolta pe credit mai accelerat, dar stiu oare ce sa faca cu banii din credite sau de la actionari? ce au demonstrat pana acum?

    merita sa se finanteze pentru dezoltarea companiei , industria laptelui este de viitor, am actiuni si sunt multumit

    1. Mulțumit??

    Au venit cu pierdere la listare si in PP, acum de ce nu ne convine MILK. Repede ne mai schimbam

    1. Nu ne place caci este greu de priceput, este mult mai comod sa ne facem ca intelegem cand, de fapt, privim superficial orice lucru ne iese in cale.

      Efectiv nu conteaza cate adversitati a avut de infruntat aceasta companie din 2020 si pana astazi, singurul lucru care conteaza este increderea investitorilor in ea, iar acum vine un MCS care va limpezi unele ape: bagatorii de seama sa ia aminte.

      Increderea se vede ca se duce spre zero.

      la cum arata volumele nu se duce spre zero decat in capul vostru, al celor care habar nu aveti si va panicati

      Iarta-i Logofatule! Si aici tot actionarii vinovati.

      din contra a avut parte numai de pump, ca e mare ca e tare, fam cocan niste agricultori priceputi care dau intwrviuri pe la tv fac emisiuni da rateaza cu brio orice isi propun. Stii macar cum se poarta pe partea de arenda? le platesc la timp sau macar le platesc? le vorbesc frumos proprietarilor de pamant pe care lucreaza? sau ii iau de fraieri? mai departe stii cum a mers relatia cu marii retaileri ? asa e cand ai mult tupeu si esti tare in gura, lucrurile se intorc impotriva ta

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb