"AIG Capital Partners" a lansat fondul de investiţii "AIG New Europe Fund II"

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 mai 2007

"AIG Capital Partners" a lansat fondul de investiţii "AIG New Europe Fund II"

"AIG Global Investment Group" a cumpărat 65% din "Bulgarian Telecom"

Fondul de investiţii "AIG New Europe Fund II" (NEF II) este un fond de investiţii orientat către ţările din Europa Centrală şi de Est şi a fost lansat de către "AIG Capital Partners", parte a "AIG Global Invest­ment Group" (AIGGIG). Capitalul subscris totalizează 522,5 milioane de euro, inves­tiţiile predecesorului său, "AIG New Europe Fund I", ridicându-se la 321 milioane dolari.

Activele totale administrate de către AIGGIG se ridică la 687,5 miliarde dolari, după primele trei luni ale anului, din această sumă, investiţiile alternative ridicându-se la 36,3 miliarde dolari. Domnul Robert Thompson, Directorul AIGGIG Investiţii Alternative, a declarat că sunt patru motive care fac compania sa una dintre cele mai importante societăţi de acest fel: istoria, diversitatea fondurilor, capacităţile de executare şi alinierea intereselor cu clienţii. "La început, în anii "60 am investit în companiile locale din Asia. Apoi, în anii "80 am fost primii în investiţiile în capital privat şi fonduri de hedging. De asemenea, am fost printre primii în Rusia şi America Latină", a spus domnul Thompson. David Yeung, preşedintele "AIG Capital Partners", a subliniat: "Investim alături de clienţii noştri. La fiecare dolar investit de clienţi, investim şi noi 50%".

Echipa "New Europe" este formată din 13 profesionişti care operează din locaţii cheie, cum ar fi Varşovia, Bucureşti şi Budapesta, care au experienţă în domenii cum ar fi serviciile financiare, retail, telecomunicaţiile, transportul, producţia, IT, Media şi altele. "Aducem mai mult decât bani pe pieţele din Europa Centrală şi de Est. Venim cu experienţa noastră îndelungată", a precizat Pierre Mellinger, directorul "NEF II". Acesta a dat exemplul societăţii "Astral": "Am ajutat compania să facă peste 40 de achiziţii pentru a-şi tripla numărul de angajaţi". Doamna Doina Popescu, director "AIG Capital Partners" Bucureşti, ne-a spus că în "Astral" s-au investit 24 milioane de dolari, iar după patru ani, fondul a ieşit cu aproximativ 90 de milioane.

La începutul lunii, "Novator" şi "Viva Ventures GmbH" au semnat un acord cu AIGGIG pentru achiziţionarea de către AIGGIG a 65% din compania "Bulgarian Telecommunications Company". Preţul de cumpărare este de 5,75 euro/acţiune, adică un total de 1.080 milioane euro pentru întregul pachet.

În ţara noastră, "NEF II" va face investiţii de minim 20 milioane euro/companie în domenii precum serviciile medicale, telecomunicaţii, media şi altele, suma totală investită în România ridicându-se la o treime din cea alocată a "NEF II". Doamna Popescu este de părere că bursa nu este încă destul de matură la noi, dar că peste 2-3 ani poate fi o alternativă de investire.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb