Air France-KLM şi Grupul Le Manoir au semnat un contract pentru producerea de combustibil sustenabil

F.D.
Companii / 10 noiembrie 2022

Air France-KLM şi Grupul Le Manoir au semnat un contract pentru producerea de combustibil sustenabil

Le Manoir, grupul de afaceri care operează în domeniul gastronomiei fine, deţinut de antreprenorul român Cristian Preotu, a semnat cu Air France-KLM un acord pentru dezvoltarea combustibililor alternativi în domeniul aviaţiei, compania asumându-şi un rol activ în reducerea emisiilor de CO2, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei citate, prin investiţia în programul Corporate dedicat - SAF (Sustainable Aviation Fuel) al grupului aerian, Le Manoir doreşte să contribuie la tranziţia ecologică a transportului în industria aeronautică.

Acordul face parte din programul Corporate SAF (Sustainable Aviation Fuel) lansat de Air France-KLM pentru a propune companiilor să joace un rol activ în viitorul călătoriilor sustenabile.

"Parteneriatul cu Grupul Le Manoir înseamnă un pas în plus în producţia de combustibil sustenabil pentru aviaţie şi este foarte important în atingerea obiectivului Air France KLM de a utiliza cel puţin 10% astfel de combustibili pentru aviaţie la nivel mondial până în 2030. Ne bucurăm să vedem că Le Manoir se alătură efortului grupului Air France KLM de a reduce emisiile de CO2 şi amprenta de carbon la nivel global.", a declarat Răzvan Răduţ, Country Sales Manager România pentru Air France-KLM, după semnarea contractului la Bucureşti.

Prin intermediul programului SAF, clienţii corporate Air France şi KLM îşi pot estima emisiile de CO₂ asociate călătoriei lor, putând determina apoi participarea anuală pe care doresc să o aducă la acest program. Air France-KLM investesc toate contribuţiile în furnizarea şi utilizarea de combustibil sustenabil pentru aviaţie.

La nivel global, Air France-KLM face progrese importante în atingerea obiectivelor de sustenabilitate prin semnarea unor noi contracte multianuale de cumpărare de combustibil pentru aviaţie durabilă (SAF).

În luna octombrie, Air France-KLM a semnat două contracte multianuale cu furnizorii SAF Neste şi DG Fuels pentru un volum total de 1,6 milioane de tone de combustibil alternativ.

Primii parteneri globali Air France-KLM sunt:

- Neste: va furniza 1 milion de tone în perioada 2023-2030.

- DG Fuels: va furniza 600.000 de tone în perioada 2027-2036.

În calitate de lider în utilizarea combustibilului pentru aviaţie durabilă (SAF), Grupul Air France-KLM îşi reafirmă angajamentul de a face sectorul aviaţiei mai sustenabil şi face un pas decisiv înainte prin semnarea primului set de acorduri de furnizare pe termen lung pentru a acoperi nevoile SAF ale companiilor sale aeriene pentru următorii ani.

Acordurile acoperă furnizarea de combustibil sustenabil pentru aviaţie între 2023 şi 2036, ceea ce va evita emisiile de 4,7 milioane de tone de CO2, comparativ cu combustibilii fosili, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb