AJR solicită "Realitatea Caţavencu" şi Parchetului explicaţii

F. A.
Media-Advertising / 20 octombrie 2010

"Faţă de stenogramele apărute în media, care vizează jurnalişti sau instituţii media şi care sunt conţinute în dosarul penal al lui Sorin Ovidiu Vîntu, Asociaţia Jurnaliştilor din România (AJR) solicită imperativ următoarele:

Cu aceeaşi conduită fermă cu care n-a ezitat să-i considere în afara breslei pe Bogdan Chireac şi pe Sorin Roşca Stănescu, organizaţia noastră solicită explicaţii conducerii editoriale a trustului Realitatea -Caţavencu în faţa numeroaselor afirmaţii ale lui Sorin Ovidiu Vîntu, rezumate în expresia "e televiziunea mea, răspunde la ordinele mele". Acest stil de a gândi şi de a acţiona este nedemn pentru un patron de presă şi dezonorant pentru jurnaliştii care îl acceptă. E fundamental pentru oamenii vizaţi, dar şi pentru colegii lor din grup şi de breaslă, să-şi clarifice urgent poziţia faţă de aceste chestiuni devenite publice.

În acelaşi timp, cerem procurorului general să explice public procedura legală care stă la baza realizării înregistrărilor în cazurile penale, criteriile de selecţie cu care operează procurorii în administrarea înregistrărilor telefonice şi includerea acestora ca probe şi dovezi în dosarele penale. Constatăm că discuţii exclusiv profesionale (cazul dialogului Petrişor Obae - Sorin Ovidiu Vîntu) între jurnalişti şi sursele lor au devenit probe în dosar, afectând confidenţialitatea sursei şi felul în care presa îşi face meseria. Chiar dacă nu se poate discuta un caz pe rol, opinia publică şi jurnaliştii trebuie să primească explicaţii privitoare la procedurile generale aplicate de la cei care transformă înregistrările în probe. Este datoria Parchetului General să lămurească imediat aceste aspecte", se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb