• Bun prieten cu oamenii de afaceri Ion Ţiriac şi Dan Fischer, prinţul s-a lăsat înduplecat să participe la crearea staţiunii de lux Siver Mountain
Albert de Monaco ar fi unul dintre investitorii în staţiunea turistică de lux "Silver Mountain", alături de Ion Ţiriac şi Ilie Năstase, susţin surse din piaţa construcţiilor. Potrivit surselor citate, cei trei ar deţine pachete importante de acţiuni în compania INR Management Real Estate, cea care dezvoltă complexul turistic din Poiana Braşov, alături de omul de afaceri Dan Fischer.
De altfel, arhitectul complexului este un iranian care răspunde la numele de "Kamil", un apropiat al prinţului Albert de Monaco şi, tot-odată, prieten cu Dan Fischer. Controversatul om de afaceri s-a stabilit în principat în 1994.
Compania INR Management Real Estate a demarat în 2008 construcţia unui proiect imobiliar în care va investi peste 400 de milioane de euro în Poiana Braşov. Compania, controlată de un off-shore din Cipru, în spatele căruia se află omul de afaceri Dan Fischer, va construi, practic, o mini-staţiune turistică, aceasta urmând să cuprindă apartamente şi vile, un hotel cu 184 de camere care va fi afiliat lanţului Raddison SAS, două săli de cinematograf, un heliport, dar şi un club de tenis. De asemenea, proiectul imobiliar, care va fi o staţiune denumită Silver Mountain, va cuprinde şi un teren de golf cu 18 găuri amenajat de pe un teren de 440.000 de metri pătraţi. Cele 15 vile şi 600 de apartamente ale complexului se vor construi pe o suprafaţă de 88 de hectare.
Dezvoltatorul şi-a propus să creeze un complex de tip resort, nu să facă achiziţia în scopuri investiţionale. Astfel, proprietarii unei locuinţe din acest proiect vor putea închiria apartamentul sau vila respectivă, printr-un circuit de cazare pe termen scurt operat de hotel. În 2008, investitorii proiectului Silver Mountain din Poiana Braşov au luat decizia de a amâna construirea Hotelului Radisson până în 2011, motivul fiind lipsa finanţării. Numai în acest hotel, investiţiile s-ar ridica la 50 de milioane de euro, întregul proiect rezidenţial fiind estimat la 350 de milioane de euro.
Practic, hotelul trebuia să deschidă construcţia proiectului rezidenţial, alături de alte cinci blocuri de locuinţe. Hotelul a cărui construcţie a fost amânată urma să fie deschis sub brandul Radisson, să aibă 186 de camere, un centru Spa operat de E'Spa din Anglia, două restaurante şi două baruri, 15 săli de conferinţe cu o capacitate de 500 de locuri, dar şi o zonă de spaţiu comercial. În noile condiţii financiare, reprezentanţii dezvoltatorului se gândesc să aducă modificări proiectului iniţial, putând mări numărul de camere.
În 2008 cea mai ieftină locuinţă din proiect - un studio de 60 de metri pătraţi construiţi - costa 163.000 de euro plus TVA.
Deşi se spera că "centrul turistic" va fi operabil din 2011, apariţia crizei financiare a dat planurile dezvoltatorului peste cap. Ultimele informaţii dau ca finalizată această staţiune abia în 2015 - 2016.