"Alcatel-Lucent" disponibilizează 12.500 de salariaţi

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 februarie 2007

"Alcatel-Lucent" disponibilizează 12.500 de salariaţi

În ultimul trimestru din 2006, compania a înregistrat pierderi de 618 milioane de euro

"Alcatel-Lucent", cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii, va elimina 12.500 de locuri de muncă, mai mult decât cele 9.000 pe care le-a anunţat anterior, iar decizia măririi numărului celor disponibilizaţi are la bază pierderile înregistrate de companie în ultimele trei luni din 2006. "Alcatel-Lucent" vrea să realizeze economii de 1,7 miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) în următorii trei ani. Ţinta precedentă fusese stabilită la 1,4 miliarde de euro.

Pierderile înregistrate de companie în ultimul trimes­tru din 2006 se ridică la 618 milioane de euro, comparativ cu profitul net de 381 milioane de euro din aceeaşi perioadă a lui 2005. Pierderile includ cheltuieli de restructurare şi deprecieri ale activelor, care se ridică la 577 milioane de euro.

Amintim că "Alcatel-Lucent" a luat fiinţă anul trecut, prin fuziunea dintre compania franceză "Alcatel" şi cea americană "Lucent", tranzacţie care a valorat 11,6 miliarde de dolari. Pentru 2006, compania va acorda un dividend net de 16 cenţi/acţiune.

Nici "Alcatel" SA, nici "Lucent Technologies" Inc. nu au reuşit să-şi redreseze vânzările sau cotaţia acţiunilor după declinul cunoscut de sectorul IT în urmă cu câţiva ani. În plus, este tot mai acerbă concurenţa rivalilor "Huawei Technologies" Co. din China şi "Ericsson" AB din Suedia. În situaţia dată, "Alcatel-Lucent" îşi intensifică eforturile de reducere a cheltuielilor. Luna trecută, "Alcatel-Lucent" şi-a modificat în creştere ţinta pentru economiile pe care le va realiza anul acesta: cel puţin 600 de milioane de euro, comparativ cu 400 de milioane de euro anterior.

"Decizia pe care am luat-o este dură, însă necesară", declară directorul executiv Patricia Russo. Aceasta a menţionat: "Ne-am angajat să răs­pundem nevoilor clienţilor cu o structură competitivă a cos­turilor şi un model operaţional eficace".

Evoluţia industriei în care activează "Alcatel-Lucent" nu este văzută prea bine de analişti. "Sectorul infrastructurii de reţea continuă să-şi târâie picioarele", spune Pierre-Yves Gauthier, strateg la "Oddo & Cie" din Paris. Acesta arată că există o mişcare de consolidare în domeniu, tocmai pentru reducerea cheltuielilor. Compania suedeză "Ericsson" a decis, în octombrie 2005, să preia divizia de echipamente de telefonie a societăţii britanice "Marconi" Plc, în schimbul sumei de 1,2 miliarde de lire sterline (2,4 miliarde de dolari). Compania finlandeză "Nokia" Oyj, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, şi societatea germană "Siemens" AG au stabilit, în iunie 2006, să-şi unească diviziile de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii, dând naştere unui grup cu vânzări de circa 15,8 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb