ZIARUL BURSA

12 februarie 2007
Ediţia din 15.08.2024

OPINII Cele peste 10.000 de legi

Dr. Constantin CojocaruEditorial / 12 februarie 2007

Dr. Constantin Cojocaru

"Dialogul" dintre preşedintele nostru şi prima putere în stat - aceea legislativă, adică Parlamentul ţării - îmbracă, în ultimele zile, forme de-a dreptul hilare.

"Plângerile penale împotriva Consiliului Concurenţei nu au nimic în comun cu practica europeană"

MIHAI BERINDE, PREŞEDINTELE CONSILIULUI CONCURENŢEI: "Plângerile penale împotriva Consiliului Concurenţei nu au nimic în comun cu practica europeană"

Cătălin BălanPolitică / 12 februarie 2007

Ca urmare a articolului publicat în ziarul "BURSA", care relata o plângere penală întreprinsă de o firmă privată la adresa Consiliului Concurenţei, Mihai Berinde, preşedintele instituţiei ne-a spus că, "deşi uneori, în cazuri izolate, cei sancţionaţi apelează şi la alte forme de , cum ar fi plângerile penale sau diverse insistenţe în emiterea unei decizii favorabile, ele nu au nimic în comun cu practica românească şi europeană în materie".

EDITORIAL Politica are oroare de vid

Cristian PîrvulescuEditorial / 12 februarie 2007

Cristian Pîrvulescu

Consecinţele jocului de-a sus­pendarea preşedintelui n-au fost prea serios analizate de cei ce au început acest demers improvizat acum o lună.

Oferta Nasdaq pentru LSE a eşuat din nou

Alina VasiescuInternaţional / 12 februarie 2007

Oferta ostilă în valoare de 2,7 miliarde de lire sterline (5,3 miliarde de dolari), înaintată de Nasdaq Stock Market Inc. pentru preluarea London Stock Exchange Plc (LSE) a eşuat pentru a doua oară într-un an, dat fiind că majoritatea acţionarilor pieţei britanice au respins propunerea.

Viorel Comăniţă - noul şef al ANAF

M.M.Companii / 12 februarie 2007 /

Noul şef al Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF), Viorel Comăniţă, va fi numit în funcţie astăzi, a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, ministrul administraţiei şi internelor, Vasile Blaga.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Autodesk a încheiat un Acord de Parteneriat cu APCGC

Comunicat AutodeskCompanii / 12 februarie 2007

Autodesk, liderul mondial în domeniul producţiei de software pentru proiectarea asistată de calculator, se integrează din ce în ce mai puternic pe piaţa de software specializat din România, sprijinind astfel companiile româneşti să îşi desfăşoare...

Alro Shareholders To Appoint New Managing Director

F.A.English Section / 12 februarie 2007

Shareholders in Alro Slatina wil convene on March 15th in a general meeting in order to appoint a new Managing Director as Cristian Marian Olteanu has stepped down, according to a report to the Bucharest Stock Exchange. Only shareholders...

Siretul Pascani To Extend Loan From BCR

F.A.English Section / 12 februarie 2007

Shareholders In textile producer Siretul Paşcani will convene on February 24th to discuss the extension by one year of a one million RON loan contracted from BCR, as well as of loan-related guarantees.

Lucrări de refacere la şcolile din Santana - Arad

Emilia OlescuCompanii / 12 februarie 2007 /

Consiliul Local al oraşului Santana, din judeţul Arad, organizează un număr de trei licitaţii deschise, în vederea selectării unor antreprenori care să execute o serie de lucrări la două obiective şcolare din localitate.

ANL a atribuit contracte de lucrări

ANL a atribuit contracte de lucrări

E.O.Companii / 12 februarie 2007 /

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a atribuit două noi contracte de lucrări, în vederea construirii de unităţi locative destinate tinerilor, în regim de închiriere.

"Romcar Motors" îşi propune să vîndă 2750 unităţi

Geanina VodăCompanii / 12 februarie 2007 /

Cel de-al treilea showroom al "Romcar Motors", distribuitor autorizat Ford şi companie a Grupului ŢiriacAuto, a fost inaugurat săptămîna trecută, în cartierul Berceni, la parterul unei moderne clădiri de birouri.

Pieţele europene s-au redresat

Alina VasiescuPiaţa de Capital / 12 februarie 2007 /

Acţiunile europene s-au redresat în ultima zi a săptămânii trecute, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora producătorii auto şi companiile din sectorul IT îşi vor îmbunătăţi profiturile prin disponibilizări şi închiderea unor fabrici.

Monitor Oficial

F.A.Companii / 12 februarie 2007

Nr. 79 din 1 februarie 2007

2.479/2006. Ordin al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului pentru completarea anexei la Ordinul ministrului

"Alcatel-Lucent" disponibilizează 12.500 de salariaţi

"Alcatel-Lucent" disponibilizează 12.500 de salariaţi

Alina VasiescuInternaţional / 12 februarie 2007

"Alcatel-Lucent", cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii, va elimina 12.500 de locuri de muncă, mai mult decât cele 9.000 pe care le-a anunţat anterior, iar decizia măririi numărului celor disponibilizaţi are la...

"DaimlerChrysler" şi-a redus participaţia la EADS

Alina VasiescuInternaţional / 12 februarie 2007

Compania germano-americană "DaimlerChrysler" AG, al cincilea producător mondial de autoturisme, a vândut o treime din cota deţinută la societatea-mamă a producătorului de avioane "Airbus", "European Aeronautic Defence &...

Profitul "PepsiCo" a crescut cu 61%

Alina VasiescuInternaţional / 12 februarie 2007

Compania americană "PepsiCo" Inc., al doilea producător mondial de băuturi răcoritoare, şi-a majorat cu 61% profitul în ultimul trimestru din 2006, datorită cererii mari pentru snacks-urile Frito-Lay.

"Chevron" vrea active "Iukos"

Alina VasiescuInternaţional / 12 februarie 2007

Compania petrolieră americană "Chevron" este interesată să cumpere active ale societăţii ruse falite "Iukos", a anunţat Nikolai Laşkevici, purtător de cuvât al acesteia din urmă.

PUBLICIS a câştigat pitch-ul JOE

F.A.Companii / 12 februarie 2007

Agenţia de publicitate Publicis Romania a fost desemnată câştigătoare la licitaţia organizată de compania Nestlé pentru dezvoltarea creativă a promoţiei JOE din primăvara lui 2007.

VOCI Un triunghi amoros

Daniel BojinEditorial / 12 februarie 2007

Daniel Bojin

Băsescu şi Tăriceanu nu cred că s-au iubit niciodată. Cel mult au împins împreună o remorcă ca să nu rămână de căruţă amândoi.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo