Noile tendinţe în mediul educaţional evidenţiază necesitatea unui instrument de predare care să implice activ cei doi actori ai procesului de instruire-profesor şi elev.
Astfel, pentru a asigura tuturor elevilor Centrului Şcolar pentru Educaţie Inclusivă Beclean oportunităţi egale de a câştiga cunoţtinţele şi abilităţile necesare pentru a se integra şi beneficia de avantajele Societăţii Informaţionale profesorii Manea Adriana şi Orban Ioan au reuşit să doteze laboratorul de informatică al centrului cu sisteme informatice performante prin intermediul fondurilor proprii.
SIVECO România vine în întâmpinarea acestei extraordinare iniţiative şi le oferă elevilor Centrului posibilitatea de a învăţa eficient cu ajutorul celui mai bun conţinut educaţional din lume, prin sponsorizarea liceului cu licenţa educaţional? AeL şi lecţii interactive AeL cât şi suportul tehnic pentru implementarea soluţiei eLearning în cadrul centrului.
Soluţia SIVECO România se bazează pe cele mai noi principii psiho-pedagogice şi informatice şi a fost dezvoltată de specialiştii SIVECO împreună cu echipa tehnică, pedagogi, psihologi şi metodişti cu experienţă pentru a susţine procesul didactic, contribuind semnificativ atât la o mai bună abordare a conţinuturilor cât şi la dezvoltarea competenţelor cheie a celor instruiţi.
Noua metodă de a învăţa stimulează creativitatea cursanţilor şi le oferă şansa de a experimenta ceea ce învaţă, procesul de învăţare devenind eficient.
Lecţiile AeL, considerate a fi cel mai bun conţinut educaţional în lume, sunt deja disponibile în 4800 de şcoli şi licee din România prin intermediul proiectului Sistem Educaţional Informatizat (SEI).
Câştigătoare ale concursului World Summit Award 2005, lecţiile interactive AeL sunt un exemplu de bună practică Pentru noile tendinţe din eLearning, peste 1650 lecţii de matematică, informatică, biologie, geografie, tehnologie etc. sunt disponibile în şcolile din România în cadrul programului Sistem Educaţional Informatizat, oferind astfel şcolii româneşti oportunitatea de a utiliza cel mai bun produs de eLearning în lume, atât din punct de vedere didactic cât şi informatic.
Pentru SIVECO România, această sponsorizare face parte din seria de acţiuni prin care doreşte să contribuie la modernizarea şi eficientizarea sistemului educaţional.
"Suntem conştienţi că gestul nostru este unul simbolic .Noi sperăm ca această legătură cu copii din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Inclusivă Beclean va lua cât de curând şi forma unor proiecte în care ei să fie şi mai responsabili şi mai implicaţi - şi să aducă beneficii şi pentru alţi colegi de-ai lor", declară Ştefan Morcov, AeL Product Manager.
Despre SIVECO Romania
Înfiinţată la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importantă firmă producătoare de software din România, asigurând cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în ţări din Comunitatea Europeană şi Statele Unite ale Americii. Între acţionarii SIVECO România se numără Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiţii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.
SIVECO România deţine poziţii de top pe piaţa internă de soluţii de afaceri (EAS) şi de servicii IT.
Adresându-se cu precădere organizaţiilor mari şi mijlocii, compania oferă soluţii eficiente de eBusiness, eLearning şi eHealth. De asemenea, SIVECO România s-a specializat în execuţia de proiecte informatice majore, implicând dezvoltări la cerere de soluţii software accesibile prin Internet şi Intranet, integrarea cu alte sisteme, distribuţie geografică a locaţiilor de acces şi număr mare de utilizatori.
Între proiectele de succes derulate de SIVECO România se situează în zona eGovernment, incluzând Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România, Casa Naţională de Asigurări pentru Sănătate, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Autoritatea Naţională a Vămilor şi Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodărire Comunală. Printre cei mai mari clienţi ai săi se numără companii private ca de exemplu PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacău etc.
SIVECO România SA este certificată ISO 9001:2000, de către compania franceză AFAQ-AFNOR, cotată printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectuează. Compania dezvoltă cu succes parteneriate de afaceri cu cei mai mari producători de software din întreaga lume, printre care Microsoft, Oracle, precum şi cu integratori IT cum sunt HP, IBM şi Bull. SIVECO România este membru a mai multe asociaţii profesionale şi de afaceri din România.