• 25% reducere la aplicaţiile specializate Autodesk pentru membrii Asociaţiei
Autodesk, liderul mondial în domeniul producţiei de software pentru proiectarea asistată de calculator, se integrează din ce în ce mai puternic pe piaţa de software specializat din România, sprijinind astfel companiile româneşti să îşi desfăşoare activitatea în condiţii legale.
În luna ianuarie a acestui an, Autodesk a încheiat un acord de colaborare cu Asociaţia Patronală din Cadastru, Geodezie şi Cartografie - APCGC, acord în baza căruia membrii asociaţiei vor beneficia de reduceri de până la 25% pentru oricare dintre aplicaţiile Autodesk specializate pe industrii achiziţionate în perioada 1 februarie 2007 - 31 ianuarie 2008.
Acordul de parteneriat cu APCGC a fost semnat la iniţiativa A&C International, Distribuitorul Autorizat Autodesk în România, şi succedă alte acorduri similare încheiate cu asociaţii profesionale din ţara noastră, precum Asociaţia Inginerilor Constructori Proiectanţi de Structuri, Ordinul Arhitecţilor din România, Federaţia Patronală Construcţii Maşini, etc.
"Respectarea drepturilor de proprietate intelectuală este un aspect asupra căruia Comunitatea Europeană ne-a atras frecvent atenţia. De aceea, intenţia noastră este să continuăm încheierea de astfel de acorduri de colaborare şi cu alte asociaţii profesionale din ţară, prin care dorim să sprijinim companiile româneşti să îşi desfăşoare activitatea în condiţii legale" a declarat Cristian Dumitrescu, preşedintele A&C International, Distribuitorul Autorizat al produselor Autodesk în România.
"Încă de la încheierea primului Acord de Parteneriat cu Autodesk, în anul 2002, APCGC a urmărit realizarea a cel puţin două obiective şi anume acela de a oferi posibilităţi atractive pentru membrii săi privind respectarea drepturilor de proprietate intelectuală precum şi oportunitatea de a utiliza aplicaţii software performante, validate şi confirmate pe plan internaţional.
Consider că rezultatele din ultimii ani, urmare a aplicării Acordului de Parteneriat confirmă pe deplin dezideratele iniţiale ale APCGC şi Autodesk, fiind create premisele continuării acestei colaborări de succes." - Valeriu Manolache, Preşedinte al Asociaţiei Patronale din Cadastru, Geodezie şi Cartografie
Autodesk face parte din topul celor mai puternice 1000 companii din lume. Autodesk a luat fiinţă în urmă cu 24 de ani, numără 7 milioane de utilizatori oficiali în întreaga lume şi este prezent în 106 ţări. Autodesk investeşte anual 20% din cifra sa de afaceri pentru cercetare si dezvoltare. Cel mai celebru dintre produsele Autodesk, părintele multor altor aplicaţii specializate, este AutoCAD. Programele Autodesk incorporează tehnologii de ultimă oră şi au o vastă aplicabilitate: mecanică, infrastructură, arhitectură, construcţii civile, digital media şi servicii wireless de transfer al datelor, care îmbunătăţesc considerabil procesul de proiectare şi de management al ciclului de viaţă al produselor (PLM).
A&C International, "the CAD-CAMpany", este distribuitorul autorizat al produselor Autodesk în România. Certificată ISO 9001-2000, compania furnizează soluţii integrate software şi hardware pentru proiectare, producţie şi analiză asistată de calculator (CAD/CAM/CAE) în următoarele domenii: mecanică, arhitectură, construcţii civile, infrastructură, geodezie, cartografie, cadastru şi multimedia. A&C International este Microsoft Certified Partner, IBM Business Partner, distribuitor Open Mind, Genius Mechanics, Contex, GTX, CGS şi Consistent Software.
Asociaţia Patronală din Cadastru, Geodezie şi Cartografie - APCGC a fost fondată şi înregistrată oficial în anul 1995 în scopul de a reprezenta şi promova interesele profesionale şi economice ale membrilor săi. APCGC reuneşte în prezent peste 140 de companii , fiind organizată din punct de vedere teritorial în 7 zone. Este membră a Uniunii Generale a Industriaşilor din Romania 1903, precum şi a unor prestigioase organizaţii internaţionale din domeniu.
Comunitatea de afaceri APCGC a înregistrat în anul 2004 o cifră de afaceri de 18,9 milioane de euro dintr-o piaţă estimată la 22,5 milioane de euro.
Aproximativ 80% din contractele de specialitate finanţate de către Banca Mondială precum şi din valoarea lucrărilor de cadastru urban din Romania sunt executate de către membrii acestei asociaţii. Mai mult de o treime din personalul societăţilor comerciale afiliate APCGC sunt autorizaţi ca specialişti de către Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.
Recent, Asociaţia Patronală din Cadastru, Geodezie şi Cartografie a coiniţiat şi a susţinut promulgarea Legii 16/2007 privind organizarea şi exercitatea profesiei de geodez. Finalizarea acestui demers constituie recunoaşterea şi alinierea normelor legale şi profesionale la standardele internaţionale de specialitate.