ALDE s-a lepădat de Meleşcanu

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 12 septembrie 2019

Teodor Meleşcanu

Teodor Meleşcanu

Alegerea lui Teodor Meleşcanu în fruntea Senatului a dus la excluderea acestuia din ultimul partid, dintr-o lungă listă, din care a făcut parte.

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat în plenul Senatului că Teodor Meleşcanu nu mai este membru al acestui partid: "Urmare a alegerii domnului Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, în baza deciziei statutare din forurile ALDE, domnul Meleşcanu îşi pierde de drept calitatea de membru ALDE şi membru în grupul senatorial. Am făcut o adresă pe care am depus-o la biroul preşedintelui". Tăriceanu, fost şef al Senatului a adăugat că grupul ALDE se desfiinţează pentru că nu mai are şapte membri care au fost aleşi pe lista aceluiaşi partid: "Vă rog să luaţi act de prevederea regulamentară şi să luăm act oficial de desfiinţarea grupului ALDE prin eliminarea domnului Meleşcanu. Vă anunţ că voi depune o notificare la biroul preşedintelui Senatului. Va trebui să luaţi act şi de acest lucru. În momentul de faţă trebuie să atrag atenţia că trebuie reconfigurat Biroul permanent, întrucât domnul Meleşcanu nu are calitatea de membru ALDE şi dumneavoastră l-aţi ales şi aţi vrut să-l pontaţi ca membru ALDE. Vor trebui recalculaţi coeficienţii şi funcţiile care trebuie alocate fiecărui grup".

Pe de altă parte, înainte de anunţul lui Tăriceanu, liderul deputaţilor ALDE, Varujan Vosganian, a criticat dur decizia lui Teodor Meleşcanu de a candida pentru funcţia de preşedinte al Senatului, spunând că acesta "moral şi politic" nu mai este membru al partidului: "În ceea ce-l priveşte pe Teodor Meleşcanu, el nu mai funcţionează în grupul nostru efectiv şi opinia mea este că el nu mai poate funcţiona în ALDE. După părerea mea, calitatea lui de membru ALDE este o calitate care nu se poate discuta pe un termen lung.(...) Teodor Meleşcanu, din punct de vedere moral şi politic, şi-a pierdut legitimitatea de a fi membru ALDE. Ceea ce a făcut domnul Meleşcanu a stupefiat şi a consternat pe toţi colegii săi din conducerea ALDE." Varujan Vosganian cataloghează drept "un şiretlic" tentativa de a evita un vot în Parlament prin racolarea la guvernare a unor membri ALDE şi anunţă că oricine acceptă funcţii în guvernul PSD va pierde calitate de membru al partidului: "Tentativa de a evita un vot în Parlament sugerându-se că Guvernul şi-a păstrat structura politică este un şiretlic care nu ţine nici din punct de vedere juridic, nici din punct de vedere politic, pentru că procedura de învestire a unui membru al Guvernului are în vedere şi o decizie a primului ministru şi o decizie a preşedintelui României. Este suficient timp ca respectivul să-şi piardă calitatea de membru ALDE. Deci nu se pune problema ca structura politică a Guvernului să se refacă într-o formulă PSD ALDE. ALDE a ieşit de la guvernare. Orice persoană din ALDE care acceptă propunerea de a intra în Guvern îşi pierde această calitate şi va pierde cu siguranţă, până în momentul în care juridic procedurile se vor încheia".

În ciuda acestor măsuri tranşante, surse politice susţin că în perioada imediat următoare vor mai exista şi alte "dezertări" dinspre ALDE spre PSD.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Te lepezi de Meleșcanu?

    Te lepezi de Meleșcanu?

    Te lepezi de Meleșcanu? 

    1. De o lepadatura nu poti decat sa te lepezi.

      Cica el intai e roman si abia dupa aia e membru de partid. Dar, inainte sa fie roman, Melescanu este o lepadatura. Al doilea om in stat. Presedintele Senatului. O lepadatura.

      Da, dar daca s-a lepădat de Satana (prietenii stiu la cine ma refer),mai poate fi el considerat o lepadatura. Nu a devenit însuși Satana?

    ALDE s-a lepădat de Meleșcanu sau alde Meleșcanu de ei?

    Cine a fost primul, oul sa gaina?  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb