"Aldis" Călăraşi a demarat o investiţie de 7-8 milioane euro pentru o linie de producţie de salamuri

Ziarul BURSA #Companii / 1 septembrie 2005

Producătorul de mezeluri "Aldis" SRL Călăraşi va demara o investiţie de circa 7-8 milioane de euro pentru deschiderea unei linii de producţie de salamuri crud-uscate cu mucegai, a declarat ieri directorul general al societăţii, George Naghi. "Estimăm că vom finaliza aceas-tă investiţie în 2006", a precizat Naghi, subliniind că nu exclude varianta accesării unor fonduri nerambursabile prin programul Sapard. Noua linie de producţie se va întinde pe 3.500 de mp şi va avea o capacitate de 5-6 tone/zi.

Firma "Aldis" a investit în ultimii cinci ani aproximativ 25 de milioane de euro, în prima parte a acestui an nivelul investiţiilor cifrîndu-se la circa trei milioane de euro, din cele opt programate pentru întreg anul 2005.

"Aceste investiţii s-au orientat cu precădere către modernizarea fabricii de mezeluri şi a abatorului cu echipamente şi tehnologie de ultimă generaţie, dar şi către realizarea propriului sistem de calitate", a spus Naghi.

"Aldis" SRL Călăraşi deţine în prezent o cotă de 18,7% pe piaţa mezelurilor din România, principalii competitori fiind Cristim, Angst, Caroli, Campofrio. "Aldis" produce aproximativ 200 de sortimente de produse din carne de porc, pui, vită, dar şi de oaie, într-o fabrică ce se întinde pe o suprafaţă de 25.000 de mp, cu o capacitate de producţie de 100 tone/zi. De asemenea, "Aldis" deţine şi un abator acreditat pentru export, cu linii separate de sacrificare, la o capacitate de 500 porci/zi, 150 de vaci/zi şi 300 oi/zi.

"Societatea a reuşit să intre şi pe piaţa externă, în Republica Moldova, cu produse din carne de pui şi porc, dar şi cu carne refrigerată, prin lanţurile de magazine Metro, precum şi cu carne de miel în Grecia", a precizat directorul general al societăţii.

Societatea dispune de o reţea de distribuţie la nivelul întregii ţări de 36 de depozite, 30 de magazine proprii, produsele fiind comercializate şi prin supermarketuri şi magazine cash&carry. Conducerea "Aldis" intenţionează în viitor să se ocupe şi de creşterea animalelor, în special a porcilor, dar şi de cultivarea terenurilor pentru asigurarea furajelor, în prezent deţinînd o fermă de oi cu 500 de animale. "Aldis" lucrează în procesul de fabricaţie a mezelurilor cu 90% carne congelată provenită din import. Pe noul segment - de vînzare a cărnii proaspete - pe care compania intenţionează să se extindă în viitor, materia primă este achiziţionată de pe piaţa internă, de la producătorii autohtoni.

În prima jumătate a acestui an, "Aldis" SRL Călăraşi a obţinut o cifră de afaceri de 22,2 milioane euro şi un profit brut de 10 miliarde lei. Anul trecut, producătorul de mezeluri a înregis-trat o cifră de afaceri de peste 52 milioane euro, în creştere cu 20 la sută faţă de anul precedent şi un profit brut de 97 miliarde lei. Societatea "Aldis" şi-a început activitatea în anul 1991, cu o secţie de capacitate mică pentru producţia unei game reduse de preparate din carne valorificate prin magazinele proprii, în Călăraşi şi împrejurimi. "Aldis" are în prezent 700 de angajaţi, acţionarii fiind George şi Alina Naghi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb