ALERT Dan Radu Ruşanu, arestat pentru 29 de zile

V.B.
Piaţa de Capital / 4 martie 2014

Dan Radu Ruşanu, arestat pentru 29 de zile

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, astăzi, arestarea preventivă pentru 29 de zile a preşedintelui ASF Dan Radu Ruşanu, în dosarul Carpatica. Decizia este definitivă.

Dan Radu Ruşanu a fost reţinut, pe 25 februarie, pentru 24 de ore, de Direcţia Naţională Anticorupţie, după ce, vineri, fusese pus sub urmărire penală. Procurorii au propus arestarea lui Dan Ruşanu, cu privire la infracţiunile de favorizare a infractorului şi influenţare a declaraţiilor.

Reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) au anunţat, pe 25 februarie, că atribuţiile preşedintelui vor fi preluate de prim-vicepreşedintele Autorităţii Daniel Dăianu. Aceştia nu au dorit să facă alte declaraţii până expirarea termenului de 24 de ore.

DNA arată că există date şi indicii rezonabile, conform cărora, pentru perpetuarea situaţiei de favorizare a "Carpatica Asig" şi urmărind impunerea în cadrul consiliului ASF a anumitor persoane, dar şi întărirea propriei puteri decizionale, Ruşanu Radu Dan a efectuat demersuri pentru adoptarea unei ordonanţe de urgenţă de către Guvernul României, care să dea caracter normativ şi obligatoriu intereselor sale personale şi de grup: "Astfel, potrivit probelor administrate până în prezent, a rezultat că suspectul Ruşanu Radu Dan a întocmit, în fapt, proiectul ordonanţei de urgenţă pentru modificarea şi completarea O.U.G. nr. 93/2013, privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, precum şi pentru modificarea Legii nr. 136/1995, privind asigurările şi reasigurările în România şi a avizat, în calitate de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, proiectul de lege, care a fost ulterior adoptat în şedinţa de guvern din 16.10.2013 şi publicat în Monitorul Oficial al României în 18.10.2013. Pentru atingerea intereselor personale, Ruşanu Radu Dan, în complicitate cu iniţiatorul de drept al proiectului de lege, s-a prevalat de angajamentele legislative şi instituţionale pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară şi le-a asumat cu Fondul Monetar Internaţional şi cu reprezentanţii Comisiei Europene, pentru introducerea unor modificări în proiectul de ordonanţă de urgenţă, care au constat în interpretarea subiectivă şi părtinitoare privind cerinţele legate de calificările profesionale minime pe care trebuiau să le aibă membrii Consiliului ASF. Astfel, cunoscând faptul că Tudor Daniel George, la acea dată vicepreşedintele sectorului de supraveghere a asigurărilor, nu îşi echivalase studiile efectuate în afara ţării, a impus şi a obţinut modificarea legislaţiei, în sensul introducerii, ca şi condiţie, pentru a ocupa funcţia de membru al Consiliului ASF, experienţa profesională în domeniul financiar a instituţiilor de credit şi/sau a instituţiilor financiare nebancare de minimum 9 ani de la data absolvirii studiilor".

Procurorii mai precizează că preşedintele ASF a urmărit şi a obţinut foloase necuvenite, prin încălcarea normelor de drept, aducând vătămări, atât instituţiei Autorităţii de Supraveghere Financiară, care, ca organism administrativ autonom de specialitate, trebuie să funcţioneze, guvernat de principiul transparenţei instituţionale, cât şi lui Tudor Daniel George.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. poate apare frica si pentru manariile protejate de aSF la SIF1 si executarea ordinelor lui bilteanu de ASF

    1. Voi credeti ca omul nu avea ce manca cand i s-a propus sefia ASF iar el a acceptat? oare nu-i era bin ca sef al comisiei de buget finante? oare cand si-a asumat riscurile nu s-a gandit la ca are copii care pot fi afectati de ce se intampla? credeti ca nu i-ar fi fost bine citind o carte intr-un fotoliu in linistea specifica varstei? NU, omul a vrut sa faca ceva in tara asta, treba, munca in adevaratul sens al cuvantului, pe intelesul tuturor si uite rezultatul. S-a umplut ASF-ul de oportunisti, tsunamiu-ul politic e in toi iar in acest timp altii fura de rup. Pentru asta, am gasit si un "vinovat", ca trebuia sa cada un cap. REPET, OMUL, AVEA CE MANCA

    HARINVEST HARINVEST HARINVEST

    Mitică la brutărie - Megamix (5.04.2012)  

    Saracul de el...

    1. pai daca s-a luat de astra...,unul de astra unul de ghetea..asta e justita romana basisto-psdista!abia astept parcetuk popular roman sa-l vad la FP si SIFonuri!!!Cum ii baga la zdup pe templeton zbigniew si alti sifonari de servici!pai banii la baronii lui basescu sau ponta?!peschesul la stapanii justitiei unde e ?! furati fara ei!!!

    Pe cand si ei? Eu cred ca momentum zero a venit. Bravo! Incepe curatenia

    Rusane , vezi cum ii iei cu tine si pe cei de la Piata de Capital ca sa fii sigur ca nu dau declaratii cu privire la Harinvest de care sa nu ai cunostinta

    Cu o "floare" nu se face primavara! probabil cu sumele incasate in 2013 va reusi sa scape usor.

    ASF-uleeeeeeeee.......... !!!!!!!! esti in cardasie cu chelu! CORUPTULEEEE....MAFIOTULEEEEE. ...!!!!!!!!!!!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb