ALERT Parlamentul britanic respinge acordul Brexit

T.A.
Internaţional / 15 ianuarie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Actualizare Parlamentul britanic organizează, mâine, moţiunea de cenzură a Guvernului May

Parlamentul britanic urmează să organizeze o moţiune de cenzură a Guvernului, după ce a respins în această seară, într-un vot zdrobitor, acordul Brexitului, relatează The Associated Press.

Premierul Theresa May a declarat că guvernul este necesar să ştie dacă mai este susţinut în Camera Comunelor.

Parlamentarii urmează să se pronunţe în acest sens printr-o moţiune de cenzură, mâine, a anunţat ea.

Prin această declaraţie, după respingerea acordului Brexitului cu 432 la 202 voturi, May a evitat ca liderul Partidului Laburist Jeremy Corbyn să ceară o moţiune de cenzură.

Liderul laburist i-a îndemnat pe parlamentari să respingă acordul retragerii încheiat de Guvern cu UE şi să declanşeze alegeri anticipate, relatează news.ro

-----

Actualizare Parlamentul britanic respinge acordul Brexit

Parlamentul din Marea Britanie a respins în această seară acordul propus de premierul Theresa May privind Brexit-ul, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Parlamentul britanic a respins marţi, cu doar 73 de zile înaintea Brexitului, singurul plan în vederea unei ieşiri ordonate din Uniunea Europeană (UE), transmite BBC News.

Camera Comunelor s-a pronunţat cu 432 la 202 voturi împotriva acordului încheiat de Guvernul Theresei May şi UE în noiembrie.

Aleşi atât proeuropeni, cât şi susţinători ai Brexitului au respins îndemnurile premierului de a susţine textul şi de a da curs rezultatului referendumului din iunie 2016 prin care britanicii s-au pronunţat în favoarea părăsirii Uniunii, potrivit news.ro.

Această înfrângere o fragilizează pe May şi Guvernul, care au termen până luni să prezinte un "plan B".

În cazul în care nu este ratificat, regatul se îndreaptă către o ieşire dezordonată din UE la 29 martie, cu consecinţe economice şi sociale neclare.

Premierul britanic a declarat în Camera Comunelor, înainte de vot, că aceasta este o "decizie istorică, ce va stabili viitorul ţării timp de generaţii".

Este o decizie "pe care fiecare dintre noi trebuie să o justifice şi să trpiască cu ea mulţi ani de-acum înainte", a subliniat ea.

Încheind această dezbatere, May i-a îndemnat pe parlamentari să "aleagă certitudinea în devafoarea incertitudinii", să susţină acordul Brexitului şi să asigure o ireşire ordinată a Regatului Unit din UE la 29 martie.

Însă vorbele sale par că nu au fost auzite. Toate semnele arătau că acordul retragerii urma să arunce Brexitul în haos.

Pe de altă parte, Preşedintele Comisiei Europene (CE) s-a întors la Bruxelles pentru a gestiona probleme legate de Brexit pe măsură ce ar putea apărea, dupăvotul ratificării acordului retragerii.

Juncker s-a întors la Bruxelles de la o sesiune plenară a Parlamentului European, la Strasbourg, pentru a "gestiona situaţia în urma votului din Camera Comunelor", a declarat un oficial european sub protecţia anonimatului.

Juncker s-a dovedit un partener-cheie al lui May în cei peste doi ani de negocieri.

Potrivit unor informaţii neconfirmate, May ar urma să efectueze, mâine, o vizită la Bruxelles.

----

Parlamentarii britanici au început în această seară principalul vot asupra acordului propus de premierul Theresa May, privind Brexit-ul, relatează Reuters.

----

Premierul britanic Theresa May a făcut apel în această seară la deputaţii britanici să ''respecte'' rezultatul referendumului privind Brexit-ul şi să voteze în favoarea acordului de ieşire pe care ea l-a încheiat cu Bruxellesul, relatează AFP şi Reuters.

"Avem datoria să respectăm o decizie democratică", a spus Theresa May, într-o Camera a Comunelor plină, cu câteva minute înaintea votului care se anunţă un eşec pentru premier, din cauza opoziţiei atât a eurofililor, cât şi a unor susţinători ai Brexit-ului.

Ea a afirmat că un vot împotriva acordului este un vot pentru incertitudine, diviziune şi riscul unei ieşiri din UE fără nicio înţelegere, informează Agerpres.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Intotdeauna am avut un respect exagerat pt cultura anglo-saxona de business. Pot sa inteleg o afacere win-win. Pot sa inteleg chiar si o afacere win-lose. Dar sa te arunci cu capul inainte intr-o afacere lose-lose , din care chiar tu UK vei avea cel mai mult de pierdut mi se pare greu de inteles. Si acum se roaga de UE sa fie blanzi cu ei, sa-i ajute cu brexitul cand asta pune in pericol chiar unitatea si viitorul UE .

    Oamenii au votat pt brexit nu cu mintea ci cu emotia , cu inima insufletita de un nationalism prostesc si de visul maret al mare imperiu britanic, imperiu care nu mai exista de 100 de ani. Si acum au descoperit ca sunt "doar" o tara de 60 milioane de locuitori, o mare putere militara, dar si o tara cu un sistem bancar subrezit dupa criza din 2008 si cu o problema politica uriasa in Irlanda de Nord. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb