ALERT Petrom: EBIT la 9 luni de 2 miliarde de lei

A.T.
Piaţa de Capital / 10 noiembrie 2010

Rezultatele Petrom din primele noua luni ale anului 2010 au fost influentate pozitiv de pretul favorabil la titei si de managementul strict al costurilor. Potrivit unui comunicat de presa remis redactiei, EBIT-ul (profitul inainte de taxe si impozite) Grupului a inregistrat valoarea de 2,012 miliarde lei, cu mult peste nivelul de 1,426 miliarde lei din primele trei trimestre ale anului trecut. Pretul titeiului Ural a fost cu 34% mai mare comparativ cu primele 9 luni din 2009.

Rezultatul financiar net pe primele 9 luni a fost -308 milioane lei, cu 45% sub nivelul din perioada similara a anului 2009, determinat de cresterea cheltuielilor cu dobanzile, efect partial compensat de castigul valutar rezultat din aprecierea USD fata de RON.

Profitul net dupa interesul minoritar a fost de 1,421 miliarde lei, cu 44% mai mare fata de perioada similara a anului anterior. EBIT CCA excluzand elementele speciale a crescut la nivelul de 2,354 miliarde lei. EBIT CCA excluzand elementele speciale este recalculat dupa eliminarea efectului net al elementelor speciale, in valoare de 440 milioane lei, precum si a castigurilor din detinerea stocurilor, de 98 milioane lei. Profit net CCA dupa interesul minoritar excluzand elementele speciale a fost 1,678 miliarde lei.

In Explorare si Productie (E&P), Petrom a raportat un EBIT excluzand elementele speciale cu 48% mai mare comparativ cu perioada similara a anului trecut, datorita cresterii pretului la titei. Cu 183.000 barili echivalent petrol (bep)/zi, productia de titei si gaze a Grupului a fost cu 2% mai mica decat in primele 9 luni ale anului trecut, din cauza productiei mai scazute din Romania.

In Rafinare si Marketing (R&M), EBIT CCA excluzand elementele speciale s-a imbunatatit considerabil comparativ cu anul trecut datorita operarii flexibile si optimizarii aprovizionarii in activitatea de rafinare. Cresterea marjelor de rafinare la benzina si distilate medii a fost contrabalansata integral de costurile mai ridicate aferente consumului propriu de titei, ca efect al cresterii semnificative a preturilor la titei. In activitatea de marketing, Petrom a inregistrat un nivel mai scazut al marjelor si al cantitatilor vandute, in special pe segmentul comercial, din cauza mediului economic nefavorabil.

In Gaze si Energie (G&E), EBIT excluzand elementele speciale a scazut considerabil fata de primele trei trimestre din 2009, cand Petrom a beneficiat de marje mai mari la comercializarea gazului de import extras din depozite. Provizioanele constituite pentru creantele restante au afectat si mai mult rezultatul. Vanzarile consolidate de gaze au scazut cu 4%, din cauza scaderii cererii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb