ALERT Petrom: Intensificare a eforturilor investitionale in trimestrul IV

A.T.
Piaţa de Capital / 10 noiembrie 2010

Imbunatatirea continua a structurii de costuri a Petrom a ajutat compania sa atenueze efectele deteriorarii continue a cererii interne, atat pe piata combustibililor, cat si pe cea a gazelor naturale, a declarat Mariana Gheorghe, Director General Executiv al OMV Petrom SA. Profitul a fost influentat negativ in T3 2010 de deprecierea activelor din Kazahstan si de pierderi valutare aferente imprumuturilor in USD acordate de Petrom filialelor din Kazahstan, afirma domnia sa.

"In ultimele luni, in conformitate cu directiile noastre strategice, am facut progrese vizibile in cadrul proiectului centralei electrice de la Brazi si am stabilit parteneriate cu firme cu reputatie internationala, in vederea maximizarii productiei in zacamintele mature selectate, cresterea cumulativa estimata a productiei din aceste zacaminte in urmatorii cinci ani fiind de 50%", a subliniat doamna Gheorghe.

Directoril general al Petrom a mai anuntat ca in ultima parte a anului 2010 compania isi va intensifica eforturile investitionale, cu accent in special pe forajul sondelor de dezvoltare si productie si pe reparatii capitale la sonde in E&P pentru a reduce declinul natural al productiei, concentrandu-se totodata pe managementul strict al costurilor si pe disciplina financiara pentru a asigura rezultate bune in pofida deteriorarii conditiilor de piata.

La nivel global, conducerea Petrom se asteapta ca pretul titeiului sa ramana volatil in 2010, osciland intre 70 si 85 USD/bbl. Avand in vedere volatilitatea persistenta a mediului economic, ne asteptam ca moneda euro sa se deprecieze usor fata de moneda nationala si de dolar, comparativ cu valorile medii inregistrate in 2009. Piata produselor din rafinare se estimeaza ca se va mentine dificila si in ultima parte a anului 2010, in pofida revenirii din prima jumatate a anului. Nivelul vanzarilor si al marjelor in activitatea de marketing se preconizeaza ca va ramane sub presiune pana cand semne clare de revigorare economica vor deveni mai vizibile.

Mariana Gheorghe a mai spus: "Datorita ciclului normal al proiectelor, o parte a programului investitional amplu planificat pentru 2010 pentru OMV Petrom SA estimam ca va fi implementat in noul an fiscal. Avand in vedere nivelul investitiilor realizate in primele trei trimestre din 2010, am redus valoarea preconizata pentru intreg anul 2010 la 1,1-1,2 miliarde euro. In plus, pozitia noastra financiara robusta a redus nevoia de majorare a capitalului social, permitandu-ne sa urmarim alinierea cu initiativa Statului de a vinde o parte (9,8%) din participatia sa la Petrom. Avand in vedere situatia curenta, este posibil sa solicitam actionarilor nostri prelungirea autorizarii Directoratului si dupa data de 29 aprilie 2011".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb