ALERT Rada de la Sevastopol a votat pentru independenţa Crimeii

E.D.
Internaţional / 11 martie 2014

Ucraina califică drept ilegitimă declaraţia de independenţă a Crimeii

Update: Ambasadorul Ucrainei la Naţiunile Unite, Iuri Klimenko, a declarat astăzi, la Geneva, că declaraţia de independenţă a Crimeii este ilegitimă deoarece autoritatea care a decis-o, Consiliul Superior (parlamentul regional), este "total ilegitimă", informează EFE.

---

Parlamentul Republicii Autonome Crimeea a adoptat astăzi declaraţia de independenţă a Crimeii, anunţul în acest sens fiind plasat pe site-ul oficial al parlamentului din peninsulă.

Documentul prevede că proclamarea independenţei este primul pas înainte de alipirea la Rusia.

Potrivit presei de la Kiev, declaraţia de independenţă a peninsulei a fost votată de 78 dintre cei 101 deputaţi locali. Dacă la referendumul din 16 martie populaţia va vota alipirea la Rusia, peninsula va intra în componenţa ei ca stat independent.

Declaraţia de independenţă a Republicii Autonome Crimeea şi a oraşului Sevastopol:

"Noi, deputaţii Consiliului Suprem al Republicii Autonome Crimeea şi ai Consiliului local din oraşul Sevastopol, în baza prevederilor Cartei Organizaţiilor Naţiunilor Unite şi a unui şir întreg de documente naţionale, care recunosc autodeterminarea şi dreptul popoarelor, dar şi luând în consideraţie faptul că Curtea Internaţională de Justiţie cu privire la Kosovo din 22 iulie 2010, confirmă sprijinul pentru declaraţia unanimă de independenţă, care nu încalcă drepturile internaţionale, luăm o decizie comună:

1. În cazul în care în rezultatul referendumului din 16 martie 2014, în cadrul căruia oamenii din peninsulă, îşi vor exprima alegerea ca Republica Autonomă Crimeea, inclusiv oraşul Sevastopol să intre în componenţa Federaţiei Ruse, să fie declarat un stat independent şi suveran, cu o formă de guvernământ republicană.

2. Republica Crimeea va fi democrată, laică şi multi-etnică, care se obligă să păstreze pacea şi acordul inter-etnic şi inter-confesional pe teritoriul său.

3. Republica Crimeea ca un stat independent şi suveran, în cazul rezultatelor relevante ale referendumului, se va adresa Federaţiei Ruse cu propunerea de a primi Republica Crimeea în calitate de subiect, în componenţa Federaţie Ruse, în baza acordului internaţional".

Declaraţia a fost aprobată de Consiliul Suprem al Republicii Autonome Crimeea în cadrul şedinţei extraordinare din 11 martie şi a fost semnată de preşedintele Consiliului Suprem alCrimeei, Vladimir Konstantinov şi preşedintele Consiliului local din Sevastopol, Iurii Doinikov.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb