ALERT  Statul a lipsit şi la AGA Transelectrica de azi

A.Z.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 decembrie 2014

 Statul a lipsit şi la AGA Transelectrica de azi

Actualizare 17:55

Au fost prezenţi acţionari care deţin doar 8% din capitalul social al Transelectrica, la Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Companiei, întrunită astăzi la ora 10:00, la a doua convocare, potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

---------

Actualizare 11:46

Reprezentanţii statului în Adunarea Generală a Acţionarilor Transelectrica au lipsit în şedinţa de astăzi a AGOA, ne-au declarat anterior surse apropiate situaţiei.

Cum statul a lipsit şi la AGA de ieri, şedinţa s-a ţinut cu acţionarii minoritari, conform surselor noastre, care ne-au precizat că sistemul de remunerare propus pentru directorat şi Consiliul de Supraveghere al Transelectrica a fost respins.

---

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) Transelectrica a fost amânată pentru astăzi, întrucât şedinţa de ieri nu a întrunit cvorumul.

Pe ordinea de zi figurează fixarea limitelor generale ale remuneraţiilor membrilor Directoratului şi ale membrilor Consiliului de Supraveghere din cadrul Transelectrica, precum şi stabilirea datei de la care sunt valabile limitele generale ale acestor remuneraţii.

Surse apropiate situaţiei ne-au spus că reprezentanţii desemnaţi de Secretariul General al Guvernului (SGG) nu s-au prezentat la AGOA Transelectrica de ieri, după ce societatea a revenit la Ministerul Economiei, în urma deciziei din şedinţa de marţi a Guvernului.

Ordonanţa cu structura noului Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial de miercuri, dată de la care începe să-şi producă efectele, conform surselor noastre (n.r. textul actului normativ nu precizează data intrării în vigoare).

Această schimbare intempestivă de acţionariat n-ar urma să perturbe AGOA de astăzi, potrivit surselor noastre, care ne-au explicat: "Este puţin probabil ca reprezentanţii statului să nu se prezinte la AGOA de mâine (n.r. astăzi). Cei numiţi de SGG reprezintă în continuare statul, pentru că data de referinţă pentru acţionarii înregistraţi este 8 decembrie. Nu cred că statul riscă să lase acţionarii minoritari să decidă remuneraţiile directorilor şi administratorilor. Desigur, există şi posibilitatea ca aceştia să solicite o amânare a deciziei, astfel încât remuneraţiile să fie stabilite de reprezentanţii Ministerului Economiei".

Propunerea înaintată către acţionari este ca indemnizaţia fixă a membrilor Directoratului să nu depăşească de 6 ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar din ramura în care îşi desfăşoară activitatea. De asemenea, componenta anuală variabilă a remuneraţiei se acordă pentru îndeplinirea cumulativă a indicatorilor de performanţă "timpul mediu de întrerupere", "EBITDA" şi "total investiţii", asumaţi în planul de management. Această componentă nu poate să depăşească 12 indemnizaţii fixe, potrivit notei puse la dispoziţia acţionarilor.

Directoratul va primi un bonus de performanţă în funcţie de rentabilitatea acţiunilor. Astfel, un membru al directoratului primeşte anual un pachet de opţiuni pe acţiuni virtuale (OAVT) care nu poate depăşi 270.000 de astfel de unităţi.

De asemenea, directoratul va primi şi un bonus colectiv, pe performanţă suplimentară, în cuantum de 1,8% din depăşirea valorii indicatorului EBITDA.

Pentru Consiliul de Supraveghere, propunerea sistemului de remunerare este similară cu cea a directoratului, numai că OAVT-urile sunt plafonate la 90.000 de unităţi, iar bonusul colectiv de performanţă suplimentară la 0,9% din depăşirea EBITDA.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Asa a rezolvat guvernu cererea de salarii mai mari. Cred ca e timpu ca toti bugetarii sa mearga la scoala sa inteleaga cam cit trebuie sa le fie salariul.

    1. Sigur cu indivizi numiti politic asa cum este Teau, veniti sa sparga pusculita, nu va mirati.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb