ALERT: ZI FIERBINTE ÎN POLITICA ROMANEASCĂ Congresul PPE la Bucureşti şi lansarea candidaturilor USL

F.A.
Politică / 17 octombrie 2012

UPDATE 20:17

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că este un adept al unei Europe Puternice.

"Contextul european şi internaţional în care va fi adoptată viziunea politică a PPE asupra UE, respectiv noua platformă a partidului, e unul complex, caracterizat de provocări şi incertitudini fără precedent: criza datoriilor financiare, capacitatea redusă de susţinere a creşterii econpomice, creşterea şomajului, răspândirea populismului", a precizat acesta, la congresul PPE.

UPDATE 19:51

Antonescu: "Popularii europeni sunt la Parlament cu preşedintele lor, noi suntem aici cu milioanele de oameni care sunt alături de noi, cu aspiraţiile noastre."

UPDATE 19:45

Liderul PNL, Crin Antonescu a declarat, la mitingul USL de pe Arena Naţională, că acest eveniment este o demonstraţie de forţă, "pentru că cine vrea să conducă o ţară ca România trebuie să fie puternic, şi noi demonstrăm că suntem puternici".

UPDATE 19:25

Premierul Victor Ponta a declarat: "În 2013 trebuie să schimbăm nu doar Constituţia, ci modul în care a fost gândit acest stat. Se va încheia perioada post-comunistă în România pentru că domnul Băsescu e ultimul comunist al Europei, este ultimul securist al Europei. Vom propune, în noua Constituţie, un rol clar al preşedintelui, al premierului. Nu mai putem lăsa CCR să introducă false cvorumuri, în care dumneavoastră, 7,5 milioane de oameni, să contaţi mai puţin decât cinci judecători de la CCR".

UPDATE 19:18

Victor Ponta: "Niciodată o ţară nu e umilită, decât dacă există cozi de topor aici, niciodată nu e înfrântă decât dacă are aici oameni care o vorbesc de rău. USL, guvernul nostru, Parlamentul, noi toţi, românii, suntem europeni, ne-am câştigat acest drept, suntem mândri că suntem europeni şi vrem să ne comportăm ca cetăţeni europeni egali cu ceilalţi".

UPDATE 19:16

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a luat cuvântul la deschiderea evenimentului de la Arena Naţională, unde le-a mulţumit românilor care au votat şi care vor vota şi la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

UPDATE 18:46

Preşedintele Barroso a declarat, după întâlnirea cu Victor Ponta, că cei doi au discutat, în principal, despre sistemul de justiţie şi de modul în care fondurile europene pot fi cel mai bine utilizate, potrivit unui comunicat.

"A fost o întâlnire bună şi constructivă. Am discutat, în principal, despre sistemul de justiţie şi de modul în care fondurile europene pot fi cel mai bine utilizate. În ceea ce priveşte sistemul de justiţie, am reiterat necesitatea unui sistem judiciar funcţional şi independent, precum şi respectul pentru instituţiile democratice şi statul de drept. Eu cred că este în interesul României ca toate forţele politice să acţioneze cu responsabilitate şi reţinere în condiţiile în care alegerile se apropie".

UPDATE 18:29 Barroso: "Absorbţia fondurilor ar putea fi compromisă"

Şeful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, i-a transmis premierului Victor Ponta că în cazul în care ţara noastră nu ia măsuri urgente pentru a rezolva problemele care au dus la întreruperea finanţării pentru o serie de programe europene, absorbţia fondurilor puse la dispoziţie de Uniunea Europeană va fi serios compromisă.

UPDATE 18:05: CTP: "USL şi PDL apelează la nişte strategii primitive şi periculoase. Este vorba de recăderea civilizaţiei politice din România"

"USL utilizează Europa drept nicovală şi îi lansează pe cei 7,4 milioane de votanti anti-Băsescu. Cam asta e miza USL. USL nu vrea ca votanţii să plece în marş spre Bruxelles, ci vrea ca oamenii să voteze cum trebuie din punct de vedere al USL în decembrie. De cealaltă parte, PDL nu conteneşte cu manifestările de admiraţie faţă de Bruxelles, pentru că l-a menţinut în frunte pe Traian Băsescu. Este greşit, pentru că PDL se îndepărtează de poporul român. Dacă s-ar restabili democraţia, singura referinţă trebuie să fie poporul român, nu Bruxelles-ul", a spus la România TV jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

---

UPDATE 17:39: Merkel şi Barroso la Palatul Parlamentului. Merkel discută cu Băsescu

Cancelarul german Angela Mekel şi preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso au ajuns la congresul PPE de la Palatul Parlamentului. Angela Merkel este în acest moment într-o întrevedere cu Traian Băsescu, anunţă surse de presă.

Merkel a primit nouă solicitări la discuţii de la şefi de guverne participanţi la congres, însă le-a acceptat numai pe cea a preşedintelui României şi a Evgheniei Timoşenko, fiica fostului premier ucrainean.

---

UPDATE 17:30: Băsescu îi transmite solidaritatea sa Iuliei Timoşenko, prin fiica acesteia

Preşedintele Traian Băsescu si-a exprimat azi solidaritatea cu fostulu premier al Ucrainei Iulia Timoşenko, încarcerată în 2011 pentru abuz de putere,şi i-a transmis aprecierea sa prin fiica ei, Evghenia Timoşenko, cu care a avut discuţii la Cotroceni.

---

UPDATE 17:12: Angela Merkel a ajuns în Bucureşti

Angela Merkel a aterizat în Capitală în urmă cu 30 de minute şi se îndreaptă către congresul PPE. Cancelarul german va sta în ţară numai 3 ore şi nu va avea nicio întrevedere cu vreun oficial român în afara congresului.

---

UPDATE 17:04: Oprişan îşi promovează festivalul la lansarea candidaţilor USL

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan îşi promovează festivalul "Bachus 2012", pe care îl organizează în Focşani, la evenimentul de lansare a candidaţilor USL la parlamentare de pe National Arena.

---

UPDATE 16:42: Barroso în întâlnire cu premierul Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat că principala temă a discuţiei cu Jose Manuel Barroso va fi rezolvarea problemelor legate de absorbţia fondurilor europene, dar va ridica şi probleme ca integrarea socială a romilor sau calendarul aderării României la Spaţiul Schengen.

Preşedintele Comisiei Europene va participa la congresul PPE după întâlnirea cu Ponta.

---

UPDATE 16:33: Blaga: "PPE este singura forţă capabilă să ducă la bun sfârşit proiectul de revigorare a Europei"

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că Partidul Popular European este singura formaţiune care are puterea să îşi asume şi să finalizeze proiectul de revigorare a Europei, într-un moment în care UE este dominată de criză şi tendinţa de escaladare a radicalismului politic.

---

UPDATE 16:25: Martens: "Realizarea României de a avea un loc în UE nu trebuie periclitată de niciun actor politic"

Wilfred Martens, preşedintele PPE, a spus că ţara noastră şi-a găsit locul în Europa datorită eforturilor cetăţenilor, oamenilor policitic şi ale instituţiilor şi că această realizare nu trebuie periclitată niciun actor politic prin atacuri la adresa instituţiilor democratice şi valorilor europene.

"Preşedintele Traian Băsescu şi foştii premieri Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu au avut curajul politic, susţinuţi de partidele membre ale PPE, să ducă România pe cursul european şi să implementeze reformele necesare pentru a fi create noi locuri de muncă. Sunt convins că reformele dureroase vor avea efecte avantajoase pentru oameni, dar acest lucru se va realiza doar dacă echilibrul obţinut de economia românească nu va fi pus în pericol prin măsuri populiste", a mai precizat Martens in intervenţia sa din congresul PPE.

---

UPDATE 16:19: Colegiul lui Ioan Ghişe ar putea fi preluat de Petre Roman pentru alegeri

Senatorul Ioan Ghişe nu mai are susţinerea filialei din Braşov a PNL pentru a candida pentru un nou mandat, informează surse de presă. Numele fostului premier Petre Roman este vehiculat pentru a ocupa colegiu lui Ghişe pentru alegerile din decembrie.

---

UPDATE 16:10: Jandarmeria anunţă o prezenţă de aproximativ 74.000 de oameni la mitingul USL

Jandarmeria Capitalei informează că la mitingul de lansare a candidaţilor USL pentru alegerile parlamentare vor fi prezenţi aproximativ 74.000 de oameni, dintre care 45.000 din provincie, conform surselor de presă.

"Pentru evitarea blocării traficului rutier şi a desfăşurării în condiţii optime a activităţilor cotidiene a bucureştenilor, echipaje ale Jandarmeriei Capitalei şi ale Poliţiei Rutiere vor însoţi mijloacele de transport cu participanţii din provincie, de la punctele de intrare în Bucureşti către locul de desfăşurare a manifestării publice", au declarat reprezentanţii Jandarmeriei.

---

UPDATE 16:05: Udrea: "Victor Ponta trebuie să accepte că liderii europeni sunt cu Traian Băsescu"

"Eu cred că este lămurit acest aspect şi nu cred că acesta a fost sensul că s-ar încălca Constituţia şi ar fi motiv de suspendare. Cred că mai degrabă s-a umflat subiectul în presă pentru că domnul Ponta a recunoscut până la urmă că l-a luat gura pe dinainte şi că nu este nici pe departe motiv de suspendare. Pur şi simplu i-ar fi plăcut domnului Ponta ca domnul Băsescu să nu fie astăzi alături de doamna Merkel, de preşedintele Comisiei Europene, domnul Barroso, dar asta este viaţa, trebuie să accepte că liderii europeni sunt cu Traian Băsescu", a declarat deputatul PDL, Elena Udrea.

---

UPDATE 15:13: "Imaginea României este astăzi în joc, nu prin ceea ce se întâmplă pe stadion, ci prin ceea ce se întîmplă în Palatul Parlamentului", a spus deputatul PDL Ioan Oltean

---

UPDATE 15:12: Crin Antonescu: "Era normal ca preşedintele României să-i primească pe toţi aceşti oameni foarte importanţi ca înalţi demnitari europeni sau ca lideri politici, ai PPE, la sediul preşedinţiei României"

"Era absolut normal ca preşedintele României, dacă tot se consideră astfel şi dacă a fost pus acolo înapoi în palat, să aibă întâlniri şi să-i primească pe toţi aceşti oameni foarte importanţi ca înalţi demnitari europeni sau ca lideri politici, ai PPE, la sediul preşedinţiei României. Participarea la congres simbolizează un tip de apartenenţă la gruparea politică respectivă care are un caracter partizan impropriu pentru statutul funcţiei de preşedinte", a declarat azi Crin Antonescu.

---

UPDATE 14:12: Liderul deputaţilor PSD despre congresul PPE: "Ultima batjocură la adresa democraţiei"

Marian Neacşu, liderul deputaţilor PSD, a catalogat congresul PPE care se desfăşoară azi la Bucureşti drept "ultima batjocură la adresa democraţiei", conform surselor de presă.

"După ce 7,4 milioane de oameni l-au trimis pe Traian Băsescu să îşi continue cariera de căpitan de navă, după votul românilor 'întors', conform lui Stalin, care spunea că 'nu contează cine votează, contează cine numără voturile', iată că a venit vremea ca preşedintele ilegitim să le administreze românilor o altă umilinţă, aducând la Bucureşti toţi umerii pe care s-a sprijinit ca să rămână abuziv în funcţia pe care o ocupă" spune Neacşu.

"Probabil că domnia sa, în calitate de gazdă oficială, le va mulţumi pentru sprijin colegilor săi din PPE: Jose Manuel Barroso, Angela Merkel, Viviane Reding şi toate vocile care au cântat prohodul democraţiei româneşti. Le va arăta recunoştinţă pentru că au închis ochii la toate abuzurile făcute, la încălcările de legi, de regulamente, la numărătoarea îndoită a doamnei Anastase şi mai ales la votul celor 7,4 milioane de români. Este cel puţin revoltător că asemenea oameni, dintre care unii s-au amestecat serios în treburile unui stat independent, pot avea cutezanţa să vină în România, aceeaşi Românie care şi-a simţit călcate în picioare voinţa şi demnitatea", a adăugat parlamentarul PSD

---

UPDATE 14:00: Crisian Preda: Poţi să fii prieten cu Angela Merkel sau poţi să fii prieten cu Becali"

"La USL există o nostalgie după formula nord-coreeană de mobilizare pe stadioane! Poţi să fii prieten cu Angela Merkel sau poţi să fii prieten cu Becali", a comentat la RFI europarlamentarul PDL Cristian Preda.

---

UPDATE 13:31: Tokes în campanie electorală la congresul PPE

Europarlamentarul Laszlo Tokes în campanie electorală la congresul PPE, unde a vorbit despre priorităţile sale şi ale partidului maghiar, PPMT.

"Toată problematica minorităţilor dezavantajate trebuie cuprinsă în politica de coeziune a Europei Unite(...) România este supracentralizată şi nu va reuşi să iasă din criză şi să depăşească moştenirea comunistă dacă nu se va face descentralizarea şi regionalizarea ţării", a declarat Tokes.

---

UPDATE 13:23: Antonescu: "Demersul lui Ghişe este unul curajos"

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat astăzi că demersul senatorului liberal Ioan Ghişe de a protesta la congresul PPE este unul "curajos", "demn" şi a apreciat că este cu sufletul alături de acesta.

---

UPDATE 12:41: Mihai Răzvan Ungureanu: "Cred că Victor Ponta va avea multe explicaţii de dat în întâlnirea pe care o va avea cu Barroso".

El mai spus şi că au fost începute demersurile pentru intrarea formaţiuni Forţa Civică în PPE. "Am primit confirmarea că dosarul a fost luat în dezbatere", a precizat Ungureanu.

---

UPDATE 12:34: Ponta îndeamnă PDL să discute la congresul PPE şi despre aderarea României la Schengen

"Cred că discuţiile de astăzi ale colegilor, adversarilor noştri politici de la PDL, în cadrul PPE ar putea să privească şi problema accesului în spaţiul Schengen. Ar fi important pentru poporul român ca astăzi, la congresul PPE, să aflăm că şi PPE, şi prim-miniştrii care reprezintă PPE recunosc capacitatea şi dreptul României de a intra în spaţiul Schengen", a spus premierul Victor Ponta, în şedinţa de azi a Guvernului.

Ponta a mai precizat că va solicita un clendar precis privind accesul ţării noastre în Schengen în cadrul întrevederii pe care o avea azi cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

---

UPDATE 12:18: Liderii PPE întâmpinaţi cu proteste

Câteva persoane s-au adunat în faţa Palatului Parlamentului şi protestează, mai ales împotriva preşedintelui Traian Băsescu. Ei au pancarte în limba engleză prin care îşi anunţă nemulţumirile. Conform surselor de presă, numărul lor urmează să crească.

---

UPDATE 11:36: Surse: Pentru participarea la mitingul USL se plătesc 35 de lei

---

UPDATE 11:22: Ioan Ghişe protestează la Congresul PPE

Deputatul liberal Ioan Ghişe protestează în faţa Palatului Parlamentului, unde se desfăşoară Congresul PPE, îmbrăcat într-un tricou pe care este scris 7.403.836, reprezentând numărul de oameni care au votat în vară demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

---

UPDATE 11:10: Kelemen Hunor: "Pe acest fond de criză economică şi în ţara noastră se dezvoltă o altă criză - criza morală, criza valorilor fundamentale".

"După aprecierile mele, alegerile din acest an vor fi cele mai grele din ultimii 23 de ani. Criza economică nu a trecut şi, după toate previziunile credibile, mai avem mult de lucru, nu de aşteptat, de lucru", a mai precizat liderul UDMR la congresul PPE

---

UPDATE 10:35: Vasile Blaga, despre lansarea candidaţilor USL concomitent cu Congresul PPE: "Atâta îi duce capul, atâta fac"

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, în această dimineaţă, la deschiderea lucrărilor Congresului PPE, că pe reprezentanţii USL "atâta îi duce capul, atâta fac", referindu-se la organizarea de către aceştia a lansării candidaţilor la parlamentare concomitent cu Congresul PPE, informează sursele de presă.

---

Astăzi au loc în Capitală congresul Partidului Popular European (PPE) şi lansarea candidaturilor USL pentru alegerile parlamentare din decembrie. Congresul PPE are loc la Palatul Parlamentului şi îi reuneşte pe unii dintre cei mai importanţi politicieni din UE, printre care cancelarul Germaniei, Angela Merkel, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso şi liderul PPE Wilfried Martens.

Preşedintele României Traian Băesescu este, de asemenea, anunţat ca vorbitor la congres.

USL îşi lansează în această seară candidaţii la alegerile parlamentare pe Naţional Arena, în prezenţa liderilor formaţiunilor componente, organizatorii anunţând prezenţa a 80.000 de susţinători.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. si prin urmare m-am hotarat sa le fac o rectificare la buget. Cat face o consumatie la Capsa pentru toti comentacii nostri colegi. Hai sa zicem 100 de caciula asa sa ne simtim bine. Euro bineinteles, ca toti cei care se considera importanti, cum cei din distributie energie si telefonie. TVA merge deasupra. O sa va trimit in copie si dvs. factura. S-ar putea totusi sa va ia in regres ca nu ati reusit sa comunicati prea bine, cum personal ati spus. Deci sa trecem la subiect : "Die Protestler könnten vielleicht informelle Unterstützung von der rumänischen Opposition bekommen. Obwohl alle rumänischen Politiker offiziell zu Ruhe und Zurückhaltung mahnen, hilft die oppositionelle Presse gewissermaßen dabei, Proteste zu koordinieren, indem sie nicht nur Hotels der Kongress-Teilnehmer nennt, sondern auch einen ausführlichen Terminkalender mit Karten veröffentlicht. Möglicherweise will die Opposition denjenigen die Stimmung verderben, die einst Basescu den Rücken gestärkt haben.

    Erst vor einigen Monaten wäre es unvorstellbar gewesen, dass sich EU-Skeptiker in Bukarest zusammentun könnten, um gegen die einflussreichste europäische Partei zu protestieren – wobei eine der beliebtesten rumänischen Zeitungen diese Stimmungen schürt. Eine grobe Einmischung der EU-Spitze in Rumäniens innenpolitische Konflikte hat jedoch die Lage geändert. Offiziell gibt es in Rumänien keine EU-skeptischen Parteien (die Opposition bevorzugt Gnadengeschenke aus Brüssel), in der Bevölkerung breitet sich dieser Skeptizismus jedoch aus." Explicati-le va rog si la cei 80000 cetateni cu drept de cvorum (Dorine te astept la Capsa, nu uit ce ai facut pentru mine) ca dumneavoastra reprezentati Guvernul si nu sunteti seful galeriei steliste. Sau mai bine nu, sa nu aveti dupa acea probleme cu nominalizarile pentru alegeri. Cu stima , Virgil prietenul prietenului dumneavoastra (bineinteles intotdeauna ca si pentru dvs. valabil, in functie de comportamentul aratat! 

    Victor Ponta: "Niciodată o ţară nu e umilită, decât dacă există cozi de topor aici, niciodată nu e înfrântă decât dacă are aici oameni care o vorbesc de rău." De fapt dumneavoastra nu ne vreti raul, ci doar binele. Noi brutele africane, care i-am fi mancat cu totul(stie domnul Chitoiu cum e :-) daca nu era UE sa-i ajute in privinta conditiilor de afaceri ne-am uns in cele din urma cu toate alifiile si asa cum USL versus PDL exista, avem si in afaceri MRT versus MRU. Le jeux sont fait. Nimeni nu merge la toaleta pana nu vedem cine castiga! Aceasta este versiunea botswaneza a cazinoului din Viena. Deh, nu toti ne cunoastem cu fandoselile marelui Paris :-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb