ALERTĂ Tribunalul Bucureşti: Greva angajaţilor de la ROMATSA este legală

Companii / 28 august 2015

Actualizare 15:37 Ion-Aurel Stanciu a demisionat de la conducerea ROMATSA

Ion-Aurel Stanciu şi-a dat demisia din funcţia de director general al ROMATSA, motiv pentru care ministrul Transporturilor, Iulian Matache, solicită sindicatului şi conducerii regiei continuarea negocierilor, semnarea contractului colectiv de muncă şi renunţarea la grevă, transmite un comunicat al ministerului.

Ion-Aurel Stanciu şi-a dat demisia din funcţia de director general al ROMATSA, motiv pentru care ministrul Transporturilor, Iulian Matache, solicită sindicatului şi conducerii regiei continuarea negocierilor, semnarea contractului colectiv de muncă şi renunţarea la grevă, transmite un comunicat al ministerului.

"În urma demisiei din funcţia de director general, prezentate astăzi de domnul Ion-Aurel Stanciu, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie - ROMATSA, solicit atât sindicatului cât şi conducerii regiei continuarea negocierilor pentru încheierea şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă şi mai ales renunţarea la greva generală. Consider că în condiţiile actuale este inutil acest protest care afectează activitatea din domeniul aerian şi confortul cetăţeanului", a declarat Iulian Matache.

(S.A.)

------------

Actualizare 13:30 Tudorache: "Suntem dispuşi la negocieri până la 1 septembrie"

"Sindicaliştii de la Romatsa nu îşi doresc să ajungă la grevă şi sunt dispuşi să negocieze în continuare", a declarat astăzi Gabriel Tudorache, preşedintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România, transmit surse din presă.

"Evident că greva generală rămâne valabilă pentru data de 1 septembrie, în condiţiile în care Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea Regiei Autonome Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA de constatare a nelegalităţii grevei angajaţilor. Noi nu ne dorim însă să ajungem la această măsură şi suntem dispuşi să negociem în continuare, şi sâmbătă şi duminică. Singura soluţie pentru închiderea conflictului o reprezintă încheierea unui contract colectiv de muncă, înregistrat ulterior la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM)", a mai spus Gabriel Tudorache.

(S.A.)

-----------

Tribunalul Bucureşti a respins astăzi solicitarea Regiei Autonome Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA de constatare a nelegalităţii grevei angajaţilor

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Sindicaliştii de la ROMATSA au anunţat luni că vor declanşa grevă generală pe 1 septembrie dacă autorităţile nu vor rezolva până atunci problemele cu care se confruntă salariaţii.

După pronunţarea deciziei, sindicaliştii ROMATSA adunaţi în faţa tribunalului, purtând toţi tricouri albe personalizate, au aplaudat când avocatul lor a ieşit din sediul instanţei, transmit surse din presă.

Controlorii de trafic aerian ROMATSA au anunţat luni că vor intra în grevă generală din 1 septembrie, dacă cele 14 revendicări pe care le au nu vor fi soluţionate, ei susţinând că problemele lor sunt "de viaţă şi de moarte" şi privesc siguranţa călătorilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb