Legea procedurii insolvenţei suscită interpretări numeroase, iar multe tind să-i zădărnicească eficienţa, a subliniat avocatul Alexandru Iorgulescu, Managing Associate, Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners. Printre elementele susceptibile în acest sens avocatul a indicat către neînţelegerea scopului legii, respectiv de maximizare a gajului general, adică a averii debitorului ca garanţie a creditorilor şi ignorarea efectului de contaminare, Alexandru Iorgulescu referindu-se la articolele introduse la presiunea creditorului bugetar.
În plus, avocatul a mai amintit despre neînţelegerea de către cei care intră în contact cu legea a instituţiilor şi mecanismelor civile şi a finalităţilor lor, Alexandru Iorgulescu făcând trimitere către discuţia referitoare la sechestrul asigurator, precum şi neînţelegerea mecanismelor economiei de piaţă.
"În contextul în care peste 50% din toate companiile îşi încetează existenţa până ating zece ani, insolvenţa apare ca un fenomen inerent, acceptat de principiile economiei de piaţă", a punctat Alexandru Iorgulescu.