ALEXANDRU RAFILA: "România a testat cel mai puţin din Uniunea Europeană"

S.B.
Miscellanea / 11 decembrie 2021

"România a testat cel mai puţin din Uniunea Europeană"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că România este ţara din Uniunea Europeană care a făcut cele mai puţine teste pentru depistarea infecţiei COVID-19. El susţine că noile măsuri adoptate de autorităţi vor duce la creşterea gradului de testare, care este foarte importantă în gestionarea crizei sanitare provocate de pandemie, informează news.ro.

"A apărut o Hotărâre de Guvern de curând care spune foarte clar: accesul, de exemplu, la mall-uri, la cinematografe, este posibil şi pe bază de test. Deci dintr-o dată o să avem o adresabilitate mai mare la testare, care să ştiţi că e foarte, foarte importantă pentru că îţi oferă şansa să descoperi mai multe cazuri. Cu cât testezi mai mult, cu atât ai o şansă mai mare. Or, România, trebuie să recunoaştem, a fost campioană din punctul ăsta de vedere, a testat cel mai puţin din Uniunea Europeană. Nu vreau să fac comentarii acuma (...). Asta este situaţia, mergem înainte şi încercăm, acuma nu trebuie să începem cu greaua moştenire", a afirmat Alexandru Rafila, vineri seară, la TVR.

Ministrul a susţinut că aceia care doresc să se testeze pentru a beneficia de certificat verde se pot testa în diverse locuri, iar cei care intră în definiţia de caz se pot testa gratuit. Rafila a spus că este posibil ca Institutul Naţional de Sănătate Publică să extindă definiţia de caz, în aşa fel încât aceasta să includă şi contacţii persoanelor infectate.

Rafila a adăugat că s-au făcut "paşi importanţi" pentru ca testele COVID făcute de către medicii de familie să fie raportate direct în aplicaţia CoronaForms, fără a mai fi validate de Direcţiile de Sănătate Publică. El a arătat că în şapte-zece zile sistemul informatic operat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va fi pus la punct în acest sens.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. testarea nu foloseste la nimic , de asta nici nu a fost folosita pina acum cand era lumea normal la cap . daca ai simptome se vede si fara test daca nu ai , nu ai !

    1. Nici postatul fara sa te informezi nu foloseste la nimic.

      eu am vazut cu ochii , ca inainte nu a fost dezastrul de acum , la epidemii cu efecte comparabile . probabil la tine informare inseamna ce-ti livreaza propaganda , " specialist " gen limbri , mustea , etc . vezi ca mai sint specialisti adevarati care au mai luat si un premiu nobel , nu doar cei care au scos un furuncul din dosul unei babe la vaslui .

      EXACT, astia se informeaza de la Tv, unde cina da banii comanda si muzica. Atat s a putut!

      Și matale de unde te-ai informat? De la "esperți" care ți-au spus că dacă ne vaccinăm 70% scăpăm de COVID. Uite, prin vest târâș impinși (ca-n comunism) ăia s-au vaccinat 60-70-80-95%. Iar acum au un val de toată frumusețea, mult mai mare decât pe vremea când nu erau vaccinați deloc!

      erai mult mai convigator daca ai fi vazut cu urechile

      pentru cretini functionali asa trebuie , ba chiar desene

    Asa zisa relaxare de acum are ca scop sa dea vina pe oameni dupa sarbatori , ati vazut daca nu ati stat cuminti a crescut infectarea , iar pixurile vor intra in fibrilatie si vor " confirma " , asa ca dupa relaxare , ia sa bagam la loc incordarea si restrictiile .

    Romania (cea condusa de PSD 70% din timp dupa 1989, si influentata 100% de aceasi Ciuma Rosie) a intrat in pandemie si cu cel mai prost sistem sanitar din UE, si cu cei mai putini doctori la mia de locuitori, si cu cele mai putine rezerve in rezerva obligatorie de stat.

    Despre aceste lucruri ce ne puteti spune, tovarase Rafila? 

    Este ca sunteti un impostor inhaitat cu o gasca de hoti?

    Este! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb