Alina Gorghiu s-a întâlnit cu ambasadorul Spaniei în România

G.D.
Politică / 25 ianuarie 2023

Alina Gorghiu s-a întâlnit cu ambasadorul Spaniei în România

Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, l-a primit, astăzi, pe ambasadorul Regatului Spaniei în România, E.S. Jose Antonio Hernandez Perez-Solorzano, în vizită de prezentare, informează News.ro.

"Alina Gorghiu a folosit acest prilej pentru a-i adresa ambasadorului felicitări pentru numirea în calitate de ambasador al Spaniei în România şi i-a urat succes în îndeplinirea mandatului de şef al misiunii diplomatice spaniole la Bucureşti, subliniind importanţa diplomaţiei parlamentare drept instrument indispensabil dezvoltării cooperării bilaterale", transmite Senatul.

Gorghiu a exprimat apreciere pentru sprijinul acordat de autorităţile şi poporul spaniol comunităţii româneşti, salutând semnalele pozitive privind încheierea acordului dublei cetăţenii pentru membrii comunităţii române.

"Totodată, a subliniat contribuţia semnificativă pe care românii o au pe piaţa muncii din Spania. În cadrul întrevederii au fost abordate şi teme ce ţin de legislaţie în domeniul educaţiei, dar şi despre egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi. Înaltul demnitar român a precizat că Spania a servit drept model de bune practici pentru elaborarea legislaţiei privind cotele electorale pentru reprezentarea echitabilă a femeilor şi bărbaţilor în politică", se mai arată în documentul citat.

Jose Antonio Hernandez Perez-Solorzano a subliniat priorităţile Spaniei pentru preşedinţia rotativă la Consiliul Uniunii Europene, pe care o va prelua pe 1 iulie 2023.

"În context, partea spaniolă a afirmat că va continua să susţină procesul de extindere al Uniunii Europene. Astfel, cele două părţi au evidenţiat importanţa acordării de sprijin parcursului european al Republicii Moldova", a mai transmis Senatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb