"Allen&Overy" va fi consultantul juridic al "Fondului Proprietatea"

Alexandra Mariş
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 23 martie 2006

Firma de avocatură "Allen&Overy" a devenit consultantul juridic internaţional al "Fondului Proprietatea", după cum a anunţat ieri într-o conferinţă de presă preşedintele aces-tui fond, Nicolae Ivan.

"Allen&Overy" este o casă de avocatură de renume internaţional, prezentă în 25 de centre importante din întreaga lume, cu circa 4700 de angajaţi. Printre atribuţiile casei de avocatură "Allen&Overy" se vor regăsi redactarea caietului de sarcini pentru Managerul de Fond şi organizarea licitaţiei pentru selecţia acestuia. Reprezentanţii Fondului au declarat că intenţia lor este ca pînă în data de 15 mai anul curent să fie ales un manager pentru "Fondul Proprietatea".

Pentru poziţia de consultant juridic al "Fondului Proprietatea" şi-au manifestat interesul 13 case de avocatură, însă numai cinci dintre ele au depus ofertele publice pentru licitaţie ("Allen&Overy", "Latern Corporation Limited", "Salans","Sherman & Stearling" şi "Freshfields Bruckhaus Deringer"). Selecţia s-a făcut în funcţie de componenta tehnică (numărul de avocaţi, experienţa în proiecte similare) şi componenta financiară, care a avut o pondere de 60% în alegerea finală. La conferinţa de presă de ieri au fost prezentaţi cei doi directori independenţi ai Fondului: Robert Musneci, preşedinte al Camerei de Comerţ Americane din România, şi James Curry, director în consiliul de conducere al "Royal Bank" Scoţia. Rolul acestora este să participe la alegerea consultantului juridic, consultantului de strategie, demararea procedurii de listare şi alegerea managerului de fond. Ambii şi-au manifestat dorinţa de a participa la dezvoltarea Fondului şi la rezolvarea acestei probleme istorice, de despăgubire a foştilor proprietari de imobile.

Fondul "Proprietatea" a fost creat în 2005 pentru despagubirea foştilor proprietari de imobile, deposedaţi de regimul comunist, cărora nu li se mai pot res-titui în natura bunurile confiscate. Aceştia vor primi în schimb acţiuni ale Fondului care are în portofoliu titluri la 114 companii româneşti, capitalul social fiind de 14,4 miliarde RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb