Allianz ar putea vinde divizia Fireman's Fund din SUA

V.B.
Bănci-Asigurări / 29 noiembrie 2014

Asigurătorul german Allianz SE este aproape de vânzarea diviziei neprofitabile de asigurări personale a Fireman's Fund (o companie americană din acelaşi sector, cumpărată în 1991), scrie presa străină, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Fireman's Fund (cu prime de asigurare de circa 750 milioane dolari) ar putea fi achiziţionată de companiile Ace, AIG şi AmTrust, susţin sursele. Contactaţi de Reuters, reprezentanţii Allianz şi AIG au refuzat să comenteze informaţia.

În 2014, Allianz a demarat o restructurare majoră a Fireman's Fund. În septembrie, asigurătorul european a anunţat că va integra divizia de asigurări de proprietate şi de accident (P&C) în Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS). În noiembrie, Allianz şi-a luat angajamentul să plătească acţionarilor dividende mai mari şi a confirmat ţinta de profit pentru acest an. Anterior, divizia sa Pimco (fond de investiţii în obligaţiuni) nu reuşise să contracareze retragerile de fonduri, provocate de demisia neaşteptată, în septembrie, a directorului şi fondatorului acesteia, Bill Gross. După plecarea lui Gross, investitorii au retras fonduri-record, astfel că, în al treilea trimestru din 2014, ieşirile nete la Pimco au totalizat 49,2 miliarde euro, mai scrie Reuters.

Directorul financiar al Allianz, Dieter Wemmer, a comentat: "Retragerile de fonduri ulterioare demisiei lui Bill Gross sunt conforme cu prognozele noastre. Estimarea privind profitul operaţional din 2014 rămâne nemodificată, la 10,5 miliarde euro, iar hotărârea privind majorarea dividendelor indică încrederea conducerii în viitorul Allianz".

În T3 2014, profitul net al Allianz a urcat cu 11%, la 1,61 miliarde de euro, faţă de 1,45 miliarde euro T3 2013, în timp ce analiştii se aşteptau la 1,57 miliarde euro. În schimb, profitul operaţional la divizia de gestionare a activelor (Pimco şi Allianz Global Investors) a coborât cu 5%, spre 694 de milioane euro.

Tot în T3 2014, profitul operaţional a sporit cu 5,2%, până la 2,65 miliarde euro, de la 2,52 miliarde euro în intervalul omolog al anului trecut, în timp ce veniturile totale au crescut cu 14,5%, la 28,78 miliarde euro, de la 25,14 miliarde euro.

La rândul ei, divizia de asigurări de proprietate şi accident (P&C) a consemnat o creştere a profitului de 36%, la 1,083 miliarde euro, datorită rezultatelor foarte bune înregistrate în Marea Britanie şi Germania.

Recent, agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a avertizat că retragerile de fonduri de la Pimco vor genera profituri mai reduse pentru Allianz. Pimco gestionează active de circa 2.000 de miliarde de dolari şi este responsabilă pentru un sfert din profitul operaţional al Allianz.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb