"Allianz" preia 8,33% din clubul de fotbal Bayern München

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 februarie 2014

Cel mai important acţionar al clubului german de fotbal este asociaţia FC Bayern München e.V. şi membrii acesteia, care controlează 75% din acţiuni.

Cel mai important acţionar al clubului german de fotbal este asociaţia FC Bayern München e.V. şi membrii acesteia, care controlează 75% din acţiuni.

"Allianz" SE, cea mai mare companie de asigurări din Europa, cumpără 8,33% din clubul german de fotbal Bayern München AG, urmărind astfel să-şi consolideze relaţiile cu acesta.

"Allianz" preia deţinerea pe 110 milioane de euro (150 de milioane de dolari), prin intermediul unei majorări de capital. Afacerea dă clubului, care nu este listat, o valoare implicită de 1,32 miliarde euro.

În urma tranzacţiei, ceilalţi acţionari ai clubului, "Adidas" AG şi divizia "Audi" din cadrul "Volkswagen" AG, îşi vor reduce, fiecare, participaţia la 8,33%. Anterior, cele două companii germane deţineau câte 9,1% din clubul de fotbal.

Deşi investitorii în club pot avea în proprietate până la 30% din companie (în total), FC Bayern nu are în plan să mai atragă vreun acţionar, potrivit declaraţiilor directorului financiar al clubului, Jan-Christian Dreesen.

Societatea germană "Allianz" se află în parteneriat cu FC Bayern din anul 2000. Asiguratorul a devenit sponsor al stadionului clubului din München de când acesta s-a deschis, în 2005.

FC Bayern vrea să utilizeze banii obţinuţi din tranzacţia cu "Allianz" pentru rambursarea datoriilor pe care le mai are în urma construcţiei stadionului din München, care a costat 340 de milioane de euro. Totodată, asiguratorul vrea să construiască în München un nou centru de fotbal pentru tineret şi juniori.

FC Bayern a câştigat, în sezonul trecut, al 23-lea titlu al ligii interne. După cifra veniturilor, clubul Bayern este depăşit doar de Real Madrid din Spania şi Manchester United din Marea Britanie.

"Adidas" a plătit circa 75 de milioane de euro ca să preia, în 2002, o deţinere din FC Bayern, iar "Audi" - aproximativ 90 de milioane de euro pentru participaţia cumpărată în 2010-2011.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb