Allview doreşte majorarea capitalului social, oferind cinci acţiuni gratuite la una deţinută

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 7 septembrie 2021

Lucian Peticilă

Lucian Peticilă

Lucian Peticilă, CEO: "Intenţionăm să efectuăm măriri de capital, în fiecare an, dar vom modela acest program în funcţie de rezultatele financiare anuale şi de oportunităţile de dezvoltare identificate"

Pentru perioada 2021-2022, Allview are în pregătire preluarea altor companii şi deschiderea unor noi linii de business, conform comunicatului emitentului

Acţionarii Visual Fan, companie din ţara noastră de tehnologie ce deţine brandul Allview, sunt convocaţi la data de 12 octombrie pentru a aproba propunerea conducerii pentru o majorare de capital prin oferirea de cinci acţiuni gratuite la una deţinută, se arată într-un comunicat de presă.

Demersul se înscrie în strategia companiei de a derula operaţiuni recurente de majorare de capital prin intermediul Bursei, atât prin aport, cât şi prin distribuţii de acţiuni gratuite, care vor conduce atât la creşterea free-floatului şi la susţinerea dezvoltării companiei, cât şi la asigurarea unui nivel de motivare ridicat pentru investitori, se mai arată în comunicat.

Lucian Peticilă, CEO şi fondator al Visual Fan, a declarat: "Obiectivul principal al listării la Bursă a fost să finanţăm extinderea Allview pe noi linii de business şi vizăm să facem acest lucru atât organic, folosind resursele noastre interne, cât şi prin preluarea altor companii, cu capabilităţi complementare, care să îmbunătăţească portofoliul nostru de produse şi servicii, contribuind la poziţionarea Allview (Visual Fan SA) drept unul din principalii furnizori de tehnologie din regiune. Pentru a putea beneficia deplin de mecanismele pieţei de capital, orice companie are nevoie de investitori motivaţi, care au încredere că planurile de creştere vor duce la sporirea valorii plasamentelor lor. Prin urmare, ne propunem ca această mărire de capital cu acţiuni gratuite să fie prima etapă dintr-un program de recompensare a încrederii şi loializare a investitorilor, pentru susţinerea obiectivelor de dezvoltare asumate de Allview. Intenţia noastră este să efectuăm măriri de capital, în fiecare an, dar vom modela acest program în funcţie de rezultatele financiare anuale şi de oportunităţile de dezvoltare identificate în piaţă".

Practic, compania doreşte majorarea capitalului social cu suma de 0,55 milioane de lei, de la nivelul actual de 0,11 milioane de lei la 0,66 milioane de lei, prin emisiunea a 5,55 milioane de acţiuni noi. Majorarea capitalului se va realiza prin încorporarea rezervelor companiei.

Data de înregistrare, cea care defineşte investitorii care vor beneficia de gratuite în cazul în care operaţiunea va fi aprobată de acţionari este 9 februarie 2022, în timp ce data plăţii va fi 10 februarie 2022.

Un alt punct aflat pe ordinea de zi a adunării acţionarilor Visual Fan din data de 12 octombrie vizează oferirea prerogativei administratorului unic de a încheia acte juridice în numele şi pe seama societăţii, prin care să dobândească bunuri pentru aceasta sau să înstrăineze, să închirieze, să schimbe bunuri ale societăţii ori să constituie în garanţie bunuri aflate în patrimoniul societăţii a căror valoare nu depăşeşte 20% din valoarea contabila a activelor companiei, fără aprobarea adunării generale extraordinare a acţionarilor.

În primul semestru al anului 2021, Allview a înregistrat o cifră de afaceri de peste 13,58 milioane de euro (66,77 milioane de lei), din vânzarea de dispozitive electronice, segmentul care reprezintă activităţile de bază ale companiei. Creşterea faţă de primul semestru al anului trecut a fost de peste 55%. În ceea ce priveşte profitul net din semestru anterior, acesta a urcat la 972.000 de euro (4,78 milioane lei), în creştere cu 62,74% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru perioada 2021-2022, Allview are în pregătire preluarea altor companii şi deschiderea unor noi linii de business. Cele două direcţii de dezvoltare vor genera o creştere semnificativă a cifrei de afaceri şi a profitului, la finele anului viitor, se mai menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. companie mare, serioasa, cum ne umfla noua actionarilor buzunarele cu bani, chiaburii zilelor moderne:))........PAMFLET

    1. La cati bani castigam pe bursa, riscam sa fim trimisi la Canal de neo-marxisti : ))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb