Alro a investit peste 26 milioane de lei în 2010 pentru creşterea eficienţei

F. A.
Piaţa de Capital / 7 martie 2011

Alro, cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, a avut, în 2010, un program total de investiţii în valoare de 8,8 milioane de dolari (aproximativ 26 milioane de lei), bazat pe îmbunătăţirea eficienţei combinatului şi reducerea consumului de ape industriale şi gaz. Investiţiile au dus şi la creşterea capacităţii de producţie pentru produsele cu valoare adăugată mare şi a productivităţii muncii, potrivit unui comunicat al companiei remis Bursei de Valori Bucureşti.

"Continuăm strategia noastră de dezvoltare pe termen lung, bazată pe creşterea capacităţii de producţie pentru produsele cu valoare adăugată mare, cu marje mai mari", a declarat Gheorghe Dobra, Directorul General al Alro Slatina. "Încă din 2008, am pus bazele pentru o structură competitivă a costurilor. Programul de reducere a cheltuielilor pe care l-am implementat ne-a ajutat să ne consolidăm poziţia si să beneficiem de îmbunătăţirea condiţiilor de pe piaţa internaţională a aluminiului", a adăugat acesta.

Compania a crescut capacitatea de producţie, ca urmare a unei investiţii de 3,3 milioane de dolari în noi echipamente si facilităţi pentru producerea aluminiului, precum unitatea de producţie a sârmei şi Laminorul de Benzi la Rece. Alro a redus consumul de apă industrială şi gaz printr-un program de investiţii în valoare de 2,13 milioane de dolari, implementat anul trecut. Productivitatea sectorului de aluminiu primar a crescut de la 89,2 tone per angajat în 2008, la 126,1 tone per angajat, în 2010. Productivitatea pentru aluminiu procesat a crescut de la 37,3 tone per angajat în 2008, la 75,2 tone per angajat, anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb