ALTEX a preluat Cometex Suceava

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 aprilie 2005

"Altex" a cîştigat licitaţia pentru preluarea întregului pachet de acţiuni al "Cometex" Suceava, informează un comunicat al "Altex". Licitaţia pentru această societate a început prin ofertă publică făcută de ALTEX IMPEX SRL la sfîrşitul lunii ianuarie 2005. Concomitent cu oferta ALTEX, SIF Moldova a organizat o ofertă publică de vînzare pentru întregul pachet de acţiuni.

La foarte scurt timp după publicarea anunţului de către ALTEX, alte două companii, Celco Constanţa şi Winmarkt Bucureşti au lansat, pe rînd, oferte publice de preluare pentru Cometex SA Suceava.

În aceste condiţii, conform legii, CNVM i-a chemat pe cei trei ofertanţi la o licitaţie în plic închis, licitaţie care a avut loc marţi, 12 aprilie, în prezenţa a cinci comisari CNVM. ALTEX a depus garanţia necesară participării la licitaţie în cash, în valoare de peste 100 de miliarde de lei, acoperind peste 30% din preţul oferit. ALTEX a oferit un preţ de 912.000 lei/acţiune, Winmarkt - 875.000 lei/acţiune şi Celco - 850.000 lei/acţiune. Comisia a validat preţul oferit de ALTEX şi l-a desemnat cîştigătorul licitaţiei.

Astfel, ALTEX oferă pentru în-tre-gul pachet de acţiuni al Cometex Suceava 275,2 miliarde de lei (aproximativ 7,5 milioane euro).

Pînă la 12 mai, termenul legal la care expiră oferta ALTEX, SIF Moldova va subscrie acesteia şi va realiza astfel una dintre cele mai mari tranzacţii ale sale din ultimii doi ani. Preţul oferit de ALTEX este de peste 36 de ori mai mare decît valoarea nominală şi cu aproximativ 60% mai mare faţă de oferta publică organizata de SIF Moldova.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb