Altex va investi 1,5 milioane de lei într-un proiect de colectare a DEEE-urilor

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 8 iunie 2007

Altex va investi 1,5 milioane de lei într-un proiect de colectare a DEEE-urilor

Altex va investi aproximativ 1,5 milioane lei într-un proiect de motivare a populaţiei în procesul de reciclare a deşeurilor de produse electronice şi IT&C, desfăşurat în parteneriat cu asociaţia Eco Tic, a declarat ieri, preşedintele companiei, Dan Ostahie.

"Altex este doar o verigă intermediară într-un lung proces de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE). Prin acest proiect dorim să tragem un semnal de alarmă şi să atenţionăm instituţiile statului că piaţa creşte, iar noi nu avem mecanismele necesare pentru a face faţă acestor modifi­cări", a adăugat Ostahie, citat de NewsIn.

Prin programul iniţiat de Altex, primii 10.000 de clienţi care vor aduce un televizor (aparatul trebuie să fie complet şi nu neapărat funcţional) la magazinul Media Galaxy Colentina vor primi din partea companiei un talon în valoare de 150 lei, în perioada 8 - 30 iunie. Talonul poate fi folosit apoi pentru achiziţionarea unui televizor cu plasmă sau a unui televizor LCD, din magazinul Media Galaxy Colentina. Aici au fost deja amenajate containere pentru colectarea televizoarelor vechi ce vor fi aduse.

"În acest program s-au aliat jucătorii şi furnizorii de pe piaţa de retail. Am demarat această acţiune prin colectarea de televizoare deoarece Altex şi-a început activitatea acum 15 ani prin comercializarea de televizoare la mâna a doua. Cuponul de 150 lei este un imbold adus populaţiei pentru a scăpa de vechea aparatură şi a participa la protejarea mediului. Deocamdată este o acţiune pilot pe care în funcţie de rezultate o vom demara la nivelul întregii ţări şi pentru alte produse", a mai precizat preşedintele Altex.

Referitor la vânzări, Dan Ostahie a subliniat că îşi menţine estimările cu privire la cifra de afaceri pentru anul acesta, dar că este prea devreme pentru eventuale revizuiri. "Este o perioadă de tranziţie caracterizată prin multe schimbări tehnologice şi prin procesul de integrare în Uniunea Europeană. Posibil să revizuim cifra de afaceri, dar depinde şi de cum vor evolua vânzările în sezonul de vară. Oricum, nu va fi o revizuire radicală, ci eventual între 5-10% peste cifra de afaceri estimată, de 275 milioane euro", a spus Dan Ostahie.

Retailerul de electronice şi electrocasnice Altex a înregistrat în primul trimestru o cifră de afaceri de peste 50 milioane euro, în creştere cu 13% faţă de aceaşi perioadă din 2006, ca efect al schimbărilor în structura organizaţională. Grupul Altex a înregis­trat anul trecut diminuări atât pentru cifra de afaceri, cât şi pentru profit. Cifra de afaceri s-a diminuat faţă de 2005, cu 20% până la 220 milioane euro.

Grupul Altex este operator al reţelelor Altex şi Media Galaxy. Reţeaua Media Galaxy cuprinde 14 centre comerciale a căror suprafaţă totală depăşeşte 35.000 de metri pătraţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb