AM RĂMAS FĂRĂ "SENZAŢIONAL" CNA a retras licenţa audiovizuală a OTV

Ziarul BURSA #Media-Advertising / 23 ianuarie 2013

Dan Diaconescu

Dan Diaconescu

Postul lui Dan Diaconescu nu mai poate emite

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a retras, în şedinţa de ieri, cu unanimitate de voturi, licenţa audiovizuală a televiziunii OTV, fapt care presupune că postul controlat de Dan Diaconescu nu va mai putea emite. Dan Diaconescu nu a fost prezent la şedinţa de ieri a CNA.

Licenţa OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, a fost retrasă la propunerea Laurei Georgescu, preşedintele CNA, din cauză că societatea Ocram Televiziune SRL, care deţine licenţa televiziunii, nu a făcut dovada plăţii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru încălcări ale legislaţiei audiovizualului, în anii 2009, 2010, 2011 şi 2012.

În ultimii ani, Dan Diaconescu şi-a creat imaginea de om de afaceri cu foarte mulţi bani, cu o avere impresionantă, care cuprindea vile în zone foarte scumpe ale Capitalei, maşini de lux, iahturi, avioane private. La privatizarea Oltchim, Dan Diaconescu s-a înscris ca persoană fizică, susţinând că are banii necesari pentru cumpărarea combinatului. Realitatea se pare însă că a fost alta.

Asociaţii societăţii Ocram Televiziune SRL sunt: Dan Diaconescu - asociat principal (80,1%) şi GMG Media Box SA (19,9%). Acţionarii GMG Media Box SA: PSV Company SA (99,996%), Enache Sorin şi Druică Constantin (cu câte 0,002%). Acţionarii PSV Company SA sunt: Elbahold Limited (Cipru) - 54,422728%, Asociaţia salariaţilor din SNP Petrom SA (25 asociaţi) - 25%, PSV Company SA - 10,010714% şi Acţionari persoane fizice (8577) - 10,566558%. Acţionar unic al Elbahold Limited (Cipru) este Berhill Limited (Cipru), al cărei acţionar unic este Luca Liviu, potrivit Mediafax.

După luarea hotărârii de retragere a licenţei OTV, Laura Georges­cu, preşedintele CNA, a declarat pentru jurnaliştii aflaţi la şedinţa Consiliului că decizia CNA va fi trimisă postului OTV marţi, "în următoarele 30 de minute". Potrivit Laurei Georgescu, decizia CNA trebuie pusă în aplicare imediat ce este primită oficial de reprezentanţii OTV. "În secunda în care decizia pleacă şi este înmânată reprezentantului postului sunt obligaţi să o pună în executare", a spus Laura Georgescu.

Ea a spus că a propus retragerea licenţei postului OTV pentru că această televiziune a făcut "un abuz unic" în istoria CNA şi în istoria României, respectiv a solicitat instanţei şi a şi primit atribuirea calităţii de "consumator captiv în raport cu CNA".

Laura Georgescu a mai spus că a aflat despre această situaţie în urmă cu trei zile, când a făcut auditul la Oficiul Juridic din CNA. Societatea Ocram Televiziune SRL este în insolvenţă din data de 28 martie 2012.

În acest sens, la şedinţa de marţi a CNA, reprezentantul postului OTV, Laura Vasilescu, a spus că, în momentul de faţă, proiectul de reorganizare al OTV a fost depus la judecătorul sindic.

"Niciun fel de plăţi nu mai sunt la dispoziţia societăţii şi se vor face numai în funcţie de ce aprobă judecătorul sindic şi administratorul special. Ceea ce vă pot asigura este că prioritare vor fi plăţile către bugetul de stat şi implicit plata amenzilor CNA", a spus Laura Vasiles­cu. Ea a mai spus că, anul trecut, conturile societăţii Ocram au fost blocate. "Cel care dispune de banii care intră în societate este numai administratorul special, cu acordul judecătorului, nimeni altcineva din societate nu poate să dispună plăţi", a spus Laura Vasilescu.

În schimb, Laura Georgescu, preşedintele CNA, i-a spus Laurei Vasilescu că OTV a primit adresa CNA şi televiziunea ştia că are amenzi neachitate din anii 2009, 2010, 2011, până pe 28 martie 2012 când societatea Ocram Televiziunea SRL a intrat în insolvenţă, şi amenzi pe 2012.

Laura Georgescu a spus că televiziunea OTV a primit în anul 2009 un număr de 31 de amenzi de la CNA, din care nu a fost achitată niciuna. În 2010, OTV a primit de la CNA 6 amenzi, care au rămas neachitate, în 2011 a avut 13 amenzi care nu au fost achitate, iar în primele trei luni ale lui 2012, postul a avut 2 amenzi care nu au fost achitate.

"Dincolo de calitatea de preşedinte al CNA faţă de ceilalţi membri ai Consiliului, mă interesează să îmi rentabilizez instituţia. Dumneavoastră aţi obţinut printr-un abuz calitatea de consumator captiv în raport de CNA", a mai spus Laura Georgescu, adresându-se reprezentantei OTV.

Narcisa Iorga, membru al CNA, a reamintit că, anul trecut, Consiliul a votat de trei ori înjumătăţirea licenţei audiovizuale a OTV, însă procedurile nu au mers mai departe la retragerea licenţei. În acest context, ea a întrebat de ce din punct de vedere juridic CNA nu a mers mai departe în 2012, până la retragerea licenţei. "Atunci s-a ajuns la concluzia că trebuie să sesizăm ANAF, să vedem ce s-a plătit, pentru că noi nu aveam o evidenţă. Am trimis o adresă la ANAF, nu s-a mai întors nicio adresă", a spus Răsvan Popescu, fostul preşedinte al CNA.

Înainte ca membrii CNA să voteze în unanimitate retragerea licenţei OTV, Laura Georgescu, actualul preşedinte al CNA, a mai spus: "Nu se poate să abuzezi atât de tare încât să amesteci permanent realizatorul TV, cu politicianul, cu parlamentarul, cu judecătorul, cu casa de avocaţi, cu executorul sindic, nu se poate. I-am lăsat, s-au întins, au ambalat totul la pachet şi au reuşit un nou abuz. Nu se poate CNA să fie furnizor de servicii, iar SC Ocram Televiziune SRL să fie consumator captiv în raport de CNA. Este premieră în România".

Pe de altă parte, Dan Diaconescu controlează şi postul DDTV, unde este de aşteptat să îşi multe emisiunea "Dan Diaconescu Direct", după încetarea emisiei OTV.

Licenţa audiovizuală a televiziunii DDTV va expira pe 24 februarie 2014. Licenţa DDTV (DIRECT DIGITAL TV) este deţinută de societatea Telecroma Media SRL, ai cărei asociaţi sunt: Floştoiu Ion Florin - asociat principal (61,65%), Diaconescu Iulius Mario (33,35%) şi Al Attar Khaldoun (5%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb