Ambasada americană de la Bagdad a fost atacată de mii de manifestanţi

A.I.
Internaţional / 31 decembrie 2019

Ambasada americană de la Bagdad a fost atacată de mii de manifestanţi

Mii de manifestanţi furioşi au atacat, marţi, ambasada Statelor Unite de la Bagdad, arzând drapele, spărgând camere de supraveghere şi strigând "Moarte Americii!", după raiduri americane contra unui grup armat irakian pro-iranian, informează News.ro.

Participanţii la un cortegiu funerar cu 25 de combatanţi ucişi în urma raidurilor aeriene, duminică, în Irak, au ajuns să traverseze fără probleme toate punctele de control a Zonei verzi ultrasecurizate din Bagdad, unde se află sediul ambasadei. Dar forţele de securitate irakiene s-au interpus la porţile ambasadei atunci când manifestanţii au devenit violenţi.

Manifestanţii sunt bărbaţi în uniformă din cadrul Hachd al-Chaabi (Forţele de Mobilizare Populară), o coaliţie paramilitară dominată de facţiuni şiite pro-iraniene din care fac parte brigăzile Hezbolah, facţiunea vizată de raiduri, dar şi femei care fluturau steaguri irakiene.

Purtând banderole cu mesaje în care cereau ca "Parlamentul trebuie să elibereze trupele americane, dacă nu, noi le vom elibera", "Închideţi ambasada americană de la Bagdad" şi au strigat "America este marele Satan".

Sentimentul antiamerican a fost reînviat după aceste raiduri contra unei baze din Irak, nerevendicate dar atribuite de Washington facţiunii şiite din brigăzile Hezbolah.

Hachd al-Chaabi, care a ajutat puterea irakiană în lupta împotriva jihadiştilor, a fost integrată forţelor obişnuite.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. CAT TIMP V-A MAI FI LA PUTERE TRUMP IN AMERICA , SITUATIA ASTA , V-A PERSISTA !!! EL , ARE O URA PERSONALA , IMPOTRIVA IRANULUI , SI A POPORULUI IRANIAN , EL STIE DE CE !!! CAT TIMP A FOST OBAMA PRESEDINTE , LUCRURILE AU STAT BINE IN REGIUNEA GOLFULUI , SI A FOST LINISTE ; S-AU FACUT PASI MARI INAINTE , IN TOATE NEGOCIERILE ; CU TRUMP , NU SE POATE !!! E UN OM CONFLICTUAL , PRIN NASTERE , SCANDALAGIU , AGRESIV , SI CERTARET !!! E UN CAMPION , IN A-SI FACE DUSMANI !!! ALTFEL , NU POATE SA TRAIASCA !!! DAR , FIECARE CU GISCA LUI !!! URMATORUL PRESEDINTE AMERICAN , SIGUR V-A FI MAI PUTIN AGRESIV CU IRANUL , SI LUCRURILE SE VOR CALMA !!!

    1. Asta e problema cu SUA.Folosește unitati de măsură diferite pentru acceași valoare.Cu talibanii negociază deși au ucis un militar american într-un atac pe care l-au și revendicat

      Nici nu știu cu cine negociază fiindcă am inteles că sunt mai grupări talibane.Ceea ce stiu este faptul că vor să?și ia cat mai repede tălpășța de acolo și nu știu cum să facă

      America stie ce are de facut si nu aveti cum sa influentati cu propaganda voasträ! Nu va mai obositi degeaba!

      Lasa domnule shi pe amaratzii de troli tiraspoleni sa faca de-o paine shi-un samogon, inclusiv pe Bursa.

      Foarte bine că ai tu cum să influențezi cu propaganda ta.Știe SUA(nu America ,America e mare)ce are de făcut cand bombardeaza peste tot in lume.Cu Iranul nu le merge.Cu mult timp in urmă Iranul a dorit o alianța economică cu SUA si să devină o țară laică ,însă SUA a refuzat fiindcă vor și pielea de pe tine dacă s-ar putea.Eu nu fac propagandă nimănui, nici cu bani ,nici fără bani,nu am făcut niciodată parte dintr?un partid(și nici nu o să fac)deoarece îmi place să gandesc liber.Pentru mine acest lucru contează cel mai mult .Sper ca Trump să nu mai fie reales.Este prea conflictual.

      Este clar ca lumina zilei ca tu esti agenturä kgb-istä care face propaganda in favoarea lui putin(care nu este conflictual!). Pt voi a fost bun Obama pt ca i-a lasat pe rusi,chinezi,iranieni sa-si facä de cap!

      Spui numai prostii

      Învață să scrii corect, gramatical, după care poți reveni cu comentarii. " V-a mai fi", " v-a persista", " v-a fi mai puțin..." se scrie: va mai fi, va persista, va fi mai puțin.. Câte clase ai? N-ai absolvit clasele primare?

      Draga agramatule, se scrie corect VA PERSISTA...LASA DRACULUI POLITICA, INVATA INTAI GRAMATICA...

    Nu exista musulman din acea regiune care sa nu doreasca distrugerea Israelului si occidentului. Indiferent de cat de pacifisti sunt in declaratii, in adancul sufletului lor se bucura de orice rau care se intampla Americii si aliatior ei. Asa ca rezolvarea cazului e simpla: trebuie sa ramana o singura parte in picioare.....noi sau ei. Eu mizez pe Trump si pe Israel.

    1. Sunt de acord cu tine in privința asta insă nu rezolvi nimic agitandu-i și mai mult.Ei oricum sunt agitati din născare.Astfel se amplifică conflictul.Alti morti ,alti răniți ,urăsc războaiele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb