Ambasada Republicii Islamice Iran la Bucureşti condamnă asasinarea liderului politic al Hamas

F.D.
Internaţional / 1 august

Sursa foto: Platforma X

Sursa foto: Platforma X

La primele ore ale zilei de 31 iulie 2024, regimul israelian a comis un atac terorist care a vizat reşedinţa lui Esmail Haniyeh, liderul politic al Hamas. Acest atac a dus la asasinarea lui Haniyeh şi a bodyguardului său. Fapta criminală a avut loc în Teheran, unde domnul Haniyeh a fost un invitat oficial al Guvernului Republicii Islamice Iran, la ceremonia noului Preşedinte al Iranului, Masoud Pezeshkian, conform unui comunicat de presă Ambasadei Republicii Islamice Iran la Bucureşti.

"O astfel de crimă odioasă, care a vizat un oaspete oficial de rang înalt, reprezintă o încălcare gravă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Islamice Iran şi constituie o încălcare flagrantă a normelor şi principiilor de bază ale dreptului internaţional, în special a principiilor consacrate în Carta Naţiunilor Unite care interzice ameninţarea sau folosirea forţei împotriva integrităţii teritoriale sau a independenţei politice a oricărui stat", se arată în comunicat.

Ambasada Republicii Islamice Iran la Bucureşti condamnă în termeni cât mai puternici acţiunea agresivă a regimului israelian în asasinarea domnului Haniyeh. Acest act terorist este continuarea asasinării liderilor palestinieni din alte ţări în ultimele decenii şi a avut loc ca parte a unui plan de a comite genocid împotriva palestinienilor, în special în ultimele zece luni.

Acest regim terorist şi complicii săi ar trebui să fie traşi la răspundere. Republica Islamică Iran nu va ezita să îşi exercite dreptul inerent la autoapărare, aşa cum este consacrat în Carta Naţiunilor Unite, pentru a răspunde decisiv şi prompt, arată sursa citată.

Republica Islamică Iran îşi reafirmă angajamentul de a respecta dreptul internaţional şi scopurile şi principiile Cartei Naţiunilor Unite. Pacea şi stabilitatea în regiune pot fi atinse doar prin respectarea acestor principii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb