Ambasadoarea SUA la ONU: Kim Jong Un "cerşeşte pentru război"

Cristina Radu
Internaţional / 5 septembrie 2017

Nikki Haley (Sursa foto: Wikipedia)

Nikki Haley (Sursa foto: Wikipedia)

Ambasadorul SUA la Organizaţia Naţiunilor Unite, Nikki Haley, a declarat astăzi în faţa Consiliului de Securitate că abordarea menită să facă Coreea de Nord să-şi oprească programul nuclear nu a reuşit, potrivit agenţiei de ştiri ABC News.

Haley a afirmat în cadrul unei întâlniri de urgenţă a Consiliului de Securitate, care a fost convocat duminică ca răspuns la al şaselea test nuclear din Coreea de Nord: "Pentru membrii Consiliului de Securitate, trebuie să spun că destul înseamnă destul Am adoptat o anumită abordare şi, în ciuda celor mai bune intenţii, nu a funcţionat."

Ambasadoarea SUA la ONU a declarat că liderul nord-coreean Kim Jong Un "cerşeşte pentru război" şi a adăugat că "Mizele nu pot fi mai mari decât acum.

A sosit timpul să epuizăm toate mijloacele diplomatice pentru a opri criza. Doar cele mai puternice sancţiuni ne vor permite să rezolvăm problema prin diplomaţie".

Nikki Haley a părut să susţină declaraţiile secretarului de trezorerie Steve Mnuchin şi ale lui Donald Trump, solicitând sancţiuni împotriva oricărei ţări care face afaceri cu Coreea de Nord: "SUA se vor uita la fiecare ţară care face afaceri cu Coreea de Nord ca la o ţară care acordă ajutor intenţiilor lor nucleare nechibzuite şi periculoase".

Reuniunea de urgenţă a Consiliului de Securitate a fost convocată la cererea SUA, Japoniei, Franţei, Angliei şi Coreei de Sud, după ce testul Coreei de Nord cu o aşa-zisă bombă cu hidrogen ce poate fi încărcată pe o rachetă balistică intercontinentală.

Aceasta a fost cea de-a doua întâlnire în mai puţin de o săptămână legată de testele persistente ale rachetelor şi armelor nucleare din Coreea de Nord, conform sursei.

Un oficial american de informaţii a declarat pentru ABC News luni: "Suntem foarte siguri că a fost un test al unui dispozitiv nuclear avansat". Acesta a adăugat: "Ceea ce am văzut până acum nu este chiar incompatibil cu pretenţiile Coreei de Nord".

Explozia a fost cea mai puternică dintre cele şase teste nucleare ale Coreei de Nord. Bombele cu hidrogen sunt mai puternice decât cele atomice pe care America le-a lansat asupra Hiroshima şi Nagasaki în timpul celui de-al doilea război mondial.

Coreea de Sud a avertizat astăzi că vecinul din nord se pregăteşte să lanseze o rachetă balistică. Agenţia de inteligenţă a ţării i-a spus unui parlamentar despre lansarea potenţială, potrivit agenţiei Yonhap News. Un cititor de ştiri pentru o televiziune de stat nord-coreeană a anunţat duminică încercarea cu bomba de hidrogen ordonată de Kim Jong Un. Radiodifuziunea a numit-o "un succes complet", adăugând că "arma termonucleară în două trepte" a avut o "putere fără precedent".

China, partener comercial al Coreei de Nord, a dat înapoi astăzi contra oricărei ameninţări de sancţionare a programului de arme nucleare al Pyongyang. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez Geng Shuang a declarat: "Ceea ce este cu siguranţă inacceptabil pentru noi este că, pe de o parte, muncim atât de mult pentru a rezolva paşnic această problemă, iar pe de altă parte, interesele noastre sunt supuse unor sancţiuni şi sunt periclitate", spunând: "Acest lucru este nedrept".

Mnuchin a anunţat duminică dimineaţă posibile sancţiuni din partea S.U.A. împotriva partenerilor comerciali din Coreea de Nord. Mnuchin a transmis la Fox News Sunday:

"Am început deja cu sancţiuni împotriva Coreei de Nord. Dar voi incepe un pachet de sancţiuni de trimis preşedintelui, pentru o consideraţie sa puternică, că oricine vrea să facă comerţ sau afaceri cu ei va fi împiedicat să facă comerţ sau afaceri cu noi".

Mnuchin a adăugat că SUA va colabora cu aliaţii şi cu China pentru a face paşi mai maro pentru a tăia Coreea de Nord din economia globală.Trump a susţinut cuvintele lui Mnuchin duminică, scriind pe Twitter, "Statele Unite iau în considerare, pe lângă alte opţiuni, oprirea comerţului cu orice ţară care face afaceri cu Coreea de Nord". Alţi lideri ai lumii au condamnat cel mai recent test nuclear din Coreea de Nord.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb