AMBASADORUL REPUBLICII IRAK, HUSSAIN SINJARI: "Avem nevoie de companiile româneşti pentru reconstrucţia Irakului"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Companii / 19 iulie 2017

"Avem nevoie de companiile româneşti pentru reconstrucţia Irakului"

Centrul Irakian de Afaceri va fi inaugurat în curând, la Bucureşti

Ambasadorul Republicii Irak la Bucureşti, Hussain Sinjari, a făcut, ieri, un apel către companiile româneşti interesate să contribuie la reconstrucţia ţării sale, după victoria repurtată de Irak asupra grupării teroriste Statul Islamic şi eliberarea oraşului Mosul.

"Luptele eroice au salvat milioane de oameni în Mosul şi în împrejurimi, iar acum se pune problema reconstrucţiei ţării. Avem multe de făcut, nu este sfârşitul poveştii, pentru că nu vorbim doar de înfrângerea militară a Daesh", a declarat oficialul irakian, adăugând: "Acum avem nevoie de reconstrucţie, să ajutăm oamenii care au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele să se întoarcă".

În acest context, ambasadorul a făcut un apel către întreprinzătorii români: "Avem nevoie de companiile româneşti să vină în Irak, ca să susţină reconstrucţia ţării. Sunt multe de făcut - în infrastructura din domeniul petrolului şi gazelor, în reconstrucţia şcolilor şi spitalelor distruse, a drumurilor. Este distrus aproape tot".

Ambasadorul irakian a menţionat că misiunea diplomatică pe care o conduce este dispusă să ajute companiile româneşti interesate să participe la reconstrucţia din ţara sa.

"Numeroase companii din România au mai fost prezente în Irak, înainte de aceste lupte", a amintit Hussain Sinjari, adăugând că au existat unele discuţii cu părţi din România în vederea revenirii în Irak.

Întrebat dacă există garanţii de securitate în zonă, ambasadorul a precizat: "După plecarea Daesh, securitatea ţării este mult mai bună, dar nimeni nu poate pretinde că o ţară este sigură 100% nicăieri în lume, în prezent".

Oficialul irakian a mai spus că, luna viitoare, va fi inaugurat oficial, la Bucureşti, Centrul Irakian de Afaceri.

Basim Bakhaya, preşedinte şi membru fondator al Centrului Irakian de Afaceri în Bucureşti, a declarat că acest centru funcţionează ca o asociaţie, a fost înfiinţat în urmă cu aproape o lună, iar în prezent are patru asociaţi.

Basim Bakhaya a afirmat: "Interesul nostru este să adunăm oameni de afaceri din România, să îi punem în legătură cu toate autorităţile statului din Irak, cu toate ministerele, cu sprijin de la ambasadă. Am luat legătura cu Camera de Comerţ din Bucureşti, să ţinem relaţia comercială, de afaceri, să facem schimb de experienţă".

Domnul Bakhaya a menţionat că acest centru nu are, în prezent, sprijin de la Guvernul irakian.

Domnia sa a subliniat. "Deja ţara a ieşit din război. Acum are nevoie de sprijin. Este o oportunitate pentru firmele din România. Există interes de la anumite firme de construcţii din România. În prezent, sunt aproximativ 12 firme româneşti care se ocupă de infrastructura din Irak, activând în partea de nord a ţării".

"În Irak este necesară orice investiţie. De tot este nevoie. Ţara a ieşit din război, are nevoie de toate", a conchis Basim Bakhaya.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb