Ambasadorul Rusiei la Washington reacţionează furios după vizita lui Zelenski

Ambasadorul Rusiei la Washington reacţionează furios după vizita lui Zelenski

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 22 decembrie 2022

Vizita lui Volodimir Zelenski la Washington a arătat că nici Statele Unite şi nici preşedintele ucrainean nu sunt "pregătiţi pentru pace", a afirmat miercuri ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, care avertizează că acţiunile "provocatoare" ale americanilor - referire la furnizarea sistemului Patriot - duc către o escaladare ale cărei consecinţe "nu pot fi imaginate", informează news.ro.

Comentariile diplomatului rus au venit după ce Zelenski a ţinut un discurs istoric în Congresul SUA, exprimându-şi recunoştinţa pentru sprijinul american în lupta împotriva agresiunii ruseşti de la începutul războiului şi cerând mai multe arme.

"Declaraţiile conciliante ale administraţiei Biden despre lipsa intenţiei de a începe o confruntare cu Rusia sunt doar vorbe goale", a declarat ambasadorul Anatoli Antonov într-o declaraţie distribuită de Ambasada rusă, care denunţă "călătoria în stil hollywoodian" a lui Zelenski la Washington.

"Ceea ce a fost anunţat, în esenţă, cu aplauze şi zâmbete sarcastice, a fost necesitatea de a continua războiul prin procură împotriva ţării noastre, până la o victorie deplină asupra noastră", a declarat Antonov.

De asemenea, ambasadorul rus a avertizat că implicarea SUA în Ucraina ar putea duce la o intensificare a conflictului. "Acţiunile provocatoare ale SUA duc în mod constant la o escaladare, ale cărei consecinţe nici măcar nu pot fi imaginate", a spus el.

Vorbind alături de Zelenski, preşedintele Joe Biden a anunţat că SUA va trimite Kievului un sistem de apărare antirachetă Patriot, ca parte a unui pachet suplimentar de asistenţă de 1,8 miliarde de dolari pentru Ucraina.

Antonov a subliniat că anunţul lui Biden a venit în ciuda avertismentelor Rusiei împotriva furnizării sistemului către Ucraina. "Cred că toată lumea înţelege perfect ce soartă poate avea personalul care deserveşte acest complex pe teritoriul Ucrainei", a spus el.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. pacea rusului e invazie, crime si hotie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb