Amenajarea pistelor pentru biciclete, aprobată de CGMB

E.D.
Fonduri Europene / 5 septembrie 2014

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat în şedinţa ieri proiectul amenajarea pistelor pentru biciclete, însă a respins proiectul pentru avizarea suprafeţei administrative a viitorului Parc Natural Văcăreşti, arată un comunicat remis astăzi redacţiei.

Prin proiectul privind implementarea sistemului de transport cu bicicleta în zona centrală a Capitalei, Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice finanţează cu aproximativ 10 milioane de euro amenajarea a 97 de kilometri de piste de biciclete pe 60 de străzi din zona centrală, dar şi puncte intermodale care să asigure conexiunea între biciclete şi mijloacele de transport în comun.

Proiectul, finanţat de MMSC din sumele obţinute în urma scoaterii la licitaţie a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, se doreşte o soluţie privind decongestionarea traficului auto din Bucureşti şi, implicit, ameliorarea calităţii aerului din Capitală.

În aceeaşi şedinţă a Consiliului General, proiectul pentru avizarea suprafeţei administrative a viitorului Parc Natural Văcăreşti a fost respins.

"Mă bucur foarte mult că proiectul privind realizarea pistelor pentru biciclete a fost deblocat. Este vorba despre un proiect deosebit de important pentru bucureşteni, care va aduce beneficii multiple: îmbunătăţirea calităţii aerului, eliberarea marilor bulevarde de maşini, îmbunătăţirea stării de sănătate a bucureştenilor care vor alege bicicleta, precum şi creşterea siguranţei în trafic pentru biciclişti. În acelaşi timp, îmi exprim dezamăgirea faţă de respingerea proiectului pentru avizarea Parcului Naţional Văcăreşti. Blocarea acestui proiect, care are avizul specialiştilor Ministerului Mediului şi ai Academiei Române, nu face decât să le răpească bucureştenilor şansa de a se bucura de primul parc intraurban protejat din România. Fără acest aviz, nu avem pârghiile legale pentru a proteja această oază a biodiversităţii, una dintre puţinele din Europa şi din lume care se găseşte în interiorul unei metropole de talia Bucureştiului", a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Cele două proiecte au fost deja aprobate în şedinţa Consiliului General din 29 aprile, însă această şedinţă a fost atacată în instanţă de Prefectura Bucureşti, ca fiind nestatutară, toate hotărârile aferente acesteia fiind, astfel, suspendate. Pentru a fi deblocate, proiectele au fost reintroduse pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General.

"Vreau să fac un apel către toţi consilierii generali ai municipiului Bucureşti şi să îi rog să se gândească la interesul bucureştenilor, atunci când votează proiecte de importanţă majoră. Săptămâna viitoare, miercuri, îi voi invita la sediul MMSC pe toţi liderii grupurilor politice din Consiliul General, pentru a discuta asupra importanţei aprobării acestui proiect", a precizat Attila Korodi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb