Amendamentele Ordonanţei care amână ratele - adoptate de senatorii din Comisia Economică

Emilia Olescu
Bănci-Asigurări / 8 aprilie 2020

Daniel Zamfir

Daniel Zamfir

Actualizare : - 16:41 - Amendamentele au trecut astăzi şi de plenul Senatului, după cum ne-a spus Daniel Cătălin Zamfir

---

Senatorii din Comisia Economică au aprobat, astăzi, amendamentele la Ordonanţa de Urgenţă care amână ratele bancare până la nouă luni, a anunţat senatorul PSD Daniel Cătălin Zamfir.

Mişcarea PSD a venit după ce liberalul Florin Roman a atacat la Curtea Constituţională a României legea ce prevede amânarea ratelor cu şase luni, aprobată vineri în plenul Camerei Deputaţilor.

Zamfir a scris, pe pagina sa de Facebook: "Am trecut amendamentele de care v-am spus, tocmai ca să nu mai aşteptăm până pe 6 mai, când va analiza CCR sesizarea PNL. Mâine (n.r. miercuri), Ordonanta amendată de noi se va votaîin plenul Senatului, urmând ca, probabil săptămâna viitoare, după votul din Camera Deputaţilor, să ajungă pe masa Preşedintelui pentru promulgare. Planul PNL-iştilor de amânare a sprijinirii oamenilor şi a companiilor româneşti a eşuat".

Amendamentele aduse Ordonanţei sunt, conform parlamentarului:

- Dobânda nu se capitalizează pentru niciun tip de credit;

- Sunt eligibili şi debitorii care au întârzieri la plata ratelor mai puţin de 90 de zile, şi cei care sunt în procedură de dare în plată sau altă formă de executare silită;

- Se suspendă orice executare silită până la 31.12.2020;

- Se aplică şi operaţiunilor de leasing".

Menţionăm că Ordonanţa aprobată de Guvern prevede amânarea ratelor pentru debitorii, persoane fizice şi juridice, fără restanţe, afectaţi, direct sau indirect, de criza Covid 19, cu capitalizarea la principal a dobânzii aferente sumelor amânate la plată. Pentru creditele ipotecare, dobânda nu va fi capitalizată, urmând să fie plătită ulterior, eşalonat, pe mai multe luni. Cei care au restanţe la plată au posibilitatea să îşi aducă împrumutul la zi, cererea putând fi depusă în timp de 45 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ.

Despre atacarea la CCR a legilor de amânare a plăţii ratelor la bănci şi amânare a achitării facturilor la utilităţi, Daniel Cătălin Zamfir susţine că este "o probă clară că PNL-iştii nu au nicio treabă cu românii şi cu România".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. PSD face. PNL(PDL) desface.

    Bravo PSD! 

    PNL nici diaspora nu te mai votează la viitoarele alegeri, cu fiecare ocazie îți arăți ura față de cetățenii acestei țări.

    1. Daca bancile au pompat mai multi bani in PNL pentru ca sint la putere acuma trebuie sa spunem si asta, AU PIERDUT !

      Dar asta nu inseamna ca u apierdut si razboiul. O sa vina timpul sa recupereze si pierderile cauzate de PSD chiar de la PSD . 

    Asta inseamna - conform Zamfir - ca luna asta vor trebui platite ratele.

    Si mai inseamna ca initiativa guvernului este amanata pt luna viitoare, in cel mai fericit caz. 

    PSD prin prefacatoria extrema, nu cumva exagereaza? Cel putin recunoasteti ca vreti ca ratele sa fie achitate catre banci cat mai mult timp cu putinta.

    Ce se intampla domnilor aici nu e talciok politic ,nu mai aveti respect fata de oameni . Tov Zamfir a devenit obsedat de sistemul bancar si nu pierde ocazia de a o blama , daca vine criza ai sa te rogi de...sa_ti dea ....si_ti vor da....toate .

    1. Sunt de acord ca măsurile susținute de PSD sunt in regula si țintesc oamenii care au probleme. Pana acum am votat cu PNL însă acum nici nu vreau sa-i mai vad. Imi este sila de ei. Sunt niste nenorociți. Nu au nici o treaba cu agenda reală a populației.

    Ăștia sunt bani din elicopter. Nimeni nu mai plătește nimic. Trăim cu toții pe bani băncilor, și ai furnizorilor. Trai neneaca!

    1. In sfârșit cineva care gândește pentru popor ,pentru oamenii normali sănătoși , îmi pare RAU că am votat PNL ul,nu au făcut nimik ,parca sunt găini fara cap își bat joc de toți oamenii în frunte cu Liderul suprem ,Tara ardea și ei vroiau anticipate ...nu credeam că o să ajung vreodată să apreciez PSD ul ,care de bine de rău lupta să facă ceva concret.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb