AMS rămâne interesată de Osram

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 iulie 2019

AMS rămâne interesată de Osram

Compania austriacă AMS, furnizor pentru gigantul tehnologic american Apple Inc., este interesată să depună o contraofertă pentru producătorul german de sisteme de iluminat Osram, în condiţiile în care AMS preconizează că cererea pentru senzorii săi optici va continua să se redreseze în trimestrul curent.

În urmă cu o săptămână, AMS declara că nu vede o "bază suficientă" ca să continue negocierile cu Osram, după ce a abordat societatea tehnologică germană cu o ofertă neangajantă de 38,50 euro/acţiune, respectiv aproa­pe 3,7 miliarde de euro (4,1 miliarde de dolari).

AMS a precizat ieri, conform Reuters, că a fost abordată de potenţiali parteneri financiari cu care a schimbat opinii ce confirmă părerea sa că poate obţine un pachet financiar "prudent şi angajant" pentru această posibilă tranzacţie".

Oficialii Osram au refuzat să facă declaraţii cu privire la o eventuală ofertă de la AMS.

Luna aceasta, board-ul Osram a analizat, respectiv acceptat o ofertă de preluare angajantă primită de la firmele de private equity Bain şi Carlyle, care evaluează compania la 3,4 miliarde de euro. Cei doi investitori au oferit 35 de euro pentru o acţiune Osram.

În luna februarie, Osram a informat că Bain şi Carlyle analizau posibilitatea să liciteze împreună pentru o cotă de până la 100% din acţiunile sale.

Directorul executiv al Osram, Olaf Berlien, care şi-a preluat funcţia în 2015, a încercat să transforme Osram dintr-un producător de becuri într-un grup high-tech care fabrică cipuri, oferă sisteme de iluminat digitale, senzori şi alte componente.

Dar, planul său nu a avut succes în faţa investitorilor, iar compania s-a confruntat cu probleme în special pe piaţa sa principală de activitate, cea a automobilelor, unde slăbiciunea din domeniu afectează cererea de semiconductori şi componente.

Osram s-a listat în 2013, când s-a desprins de conglomeratul industrial german Siemens AG, care şi-a vândut la sfârşitul anului 2017 ultimele acţiuni pe care le mai deţinea la această divizie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb