ANA BIRCHALL:  "Este important ca opiniile Parlamentelor naţionale să fie luate în considerare mult mai mult pe viitor"

Mina Irina
Politică / 16 noiembrie 2016

"Este important ca opiniile Parlamentelor naţionale să fie luate în considerare mult mai mult pe viitor"

Restaurarea încrederii cetăţenilor în valorile, principiile şi instituţiile europene, precum şi a încrederii între statele membre UE şi Comisia Europeană este vitală, iar, din acest punct de vedere, este important ca opiniile Parlamentelor naţionale să fie luate în considerare mult mai mult pe viitor, consideră preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, Ana Birchall, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

Declaraţia a fost făcută la Conferinţa organelor parlamentare specializate în afaceri comunitare şi europene ale Parlamentelor Uniunii Europene (COSAC), desfăşurată la Bratislava, în zilele de 14 şi 15 noiembrie.

Principalele teme dezbătute în cadrul reuniunii COSAC s-au referit la stadiul implementării priorităţilor preşedinţiei slovace a Consiliului Uniunii Europene, întărirea rolului Parlamentelor naţionale în UE, negocierile privind Acordul de Parteneriat Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP), iniţiativa europeană privind Uniunea Energetică, precum şi la securizarea frontierelor externe ale UE în contextul migraţiei neregulamentare.

"În cadrul intervenţiilor susţinute la nivelul sesiunii dedicate întăririi rolului Parlamentelor naţionale, Ana Birchall a transmis un mesaj referitor la necesitatea ca Parlamentele statelor membre să beneficieze de o atenţie sporită la nivelul Uniunii Europene, în mod special în ceea ce priveşte relaţia cu Comisia Europeană. Comisia trebuie să ţină mult mai mult cont de propunerile îmbunătăţite primite din partea legislativelor statelor membre UE, cu atât mai mult atunci când este ridicat un cartonaş galben. Un bun exemplu pe care l-am subliniat în acest sens este legat de propunerea Comisiei Europene de modificare a Directivei 96/71/CE privind detaşarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii, când Comisia Europeană a ales să nu răspundă integral criticilor venite din partea a 11 parlamente naţionale şi la cartonaşul galben declanşat de acestea", se arată în comunicat.

Ana Birchall adaugă că suspendarea avansării acelei propuneri, în paralel cu un efort de dialog direct cu toate cele 11 parlamente naţionale, astfel încât la finalul acestor discuţii să se vină cu o varianta de compromis îmbunătăţită faţă de actuala variantă, care să includă şi să reprezinte şi criticile şi observaţiile transmise, ar fi fost un exemplu de o mult mai bună şi mai transparentă cooperare între Comisia Europeană şi legislativele din cele 11 state membre.

"Am afirmat, în cadrul reuniunii COSAC, că restaurarea încrederii cetăţenilor în valorile, principiile şi instituţiile europene, precum şi a încrederii între statele membre şi Comisia Europeană este vitală. Din acest punct de vedere, este important ca opiniile Parlamentelor naţionale să fie luate în considerare mult mai mult pe viitor, iar vocea acestora să fie mult mai auzită şi mai respectată, cu atât mai mult cu cât instituţia legislativului reprezintă vocea cetăţenilor", a declarat Birchall, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Chiar daca parlamentarii sunt neputinciosi, corupti si penali? Penibil doamna parlamentar. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb