Ana Hotels redeschide hotelul Europa din Eforie Nord, investiţie de 14 milioane euro

Florin Dujac
Companii / 1 aprilie

Ana Hotels redeschide hotelul Europa din Eforie Nord, investiţie de 14 milioane euro

Grupul Hotelier Ana Hotels anunţă că va redeschide hotelul Europa din Eforie Nord, în data de 16 aprilie, după finalizarea lucrărilor de modernizare a clădirii. Întreaga investiţie se ridică la o cifră de peste 14 milioane de euro.

Procesul de modernizare a hotelului a avut loc pe o perioadă de şase luni şi a constat în refacerea tâmplăriei şi a balcoanelor clădirii, înlocuirea instalaţiilor, refacerea designului camerelor şi a unor funcţionalităţi din centrul SPA medical.

George Copos, Preşedintele-Director General Ana Hotels, a afirmat: "Lucrările au început în octombrie 2023 şi s-au desfăşurat într-un ritm excepţional, punându-se accent pe eficienţă şi calitate. Este cel mai amplu proiect de modernizare a hotelului în cei peste 20 de ani ai săi, sub brandul «Ana Hotels». Peste 25.000 de metri pătraţi au fost renovaţi în doar şase luni, marcând un record în ceea ce priveşte rapiditatea şi performanţele acestui proces".

"Aveam nevoie de o altă provocare, iar această provocare a venit cu Hotelul Europa, un hotel la care eu ţin foarte mult. Este o locaţie unică, e proiectat de cei mai mari arhitecţi ai României, Lăzărescu a fost şi rectorul Universităţii de Arhitectură din Bucureşti şi are această locaţie unică", a mai precizat omul de afaceri.

La nivelul camerelor de hotel au fost implementate sisteme moderne de ventilaţie şi BMS, care vor asigura o atmosferă plăcută în fiecare încăpere. De asemenea, a fost instalat un sistem IPTV care va permite turiştilor accesul la informaţii utile despre serviciile oferite în hotel şi SPA.

Iuliana Tasie, directorul general Ana Hotels Europa, a declarat: "Ne-am dorit ca hotelul să se menţină şi să revină în gama premium a locaţiilor de pe litoralul românesc. Am reuşit să îi convingem pe proprietar, domnul George Copos, şi acţionariatul Ana Hotels că litoralul românesc merită o şansă pentru o astfel de investiţie, că echipa de la mare merită, la fel, o şansă să lucreze într-un produs deosebit, că România, în sine, are nevoie de un astfel de produs".

Aceasta a mai precizat că hotelul va fi deschis pe toată perioada anului. "Acum, ne asumăm un proiect extraordinar de frumos, care nu are voie să stea închis. Va trebui să aibă clienţi tot timpul. E clar că extrasezonul influenţează. Targeturile noastre, în ultimii ani, au fost în jurul procentului de 60%. Am urcat de la 55- 57% spre 62%. Anul trecut am avut un an special. Pentru că apropierea de război a fost într-un fel sau altul benefică, întrucât am găzduit un contract cu aviaţia spaniolă, şi am terminat anul trecut cu 85% în nouă luni. Pentru anul acesta prognozăm o creştere de 57% spre 60%, dar cu un tarif mult diferenţiat, ceea ce se va revedea şi în venituri", a adăugat Iuliana Tasie.

În ceea ce priveşte finanţarea lucrărilor de renovare a hotelului, Simona Constantinescu, Directorul Comercial Operaţional Ana Hotels, a explicat că banii pentru lucrările exterioare ale clădirii au provenit din fonduri europene, care au fost în valoare de 440.000 de euro. "Când am demarat proiectul am avut oportunitatea să aplicăm la un proiect POIM (...). Am aplicat pentru reabilitarea clădirii pe exterior, asta însemna anvelopare, termoizolaţie şi faţadele de sticlă dinspre sud (...). Finanţarea efectivă e doar de 440.000 de euro şi, în final, proiectul s-a ridicat la 14 milioane de euro", a adăugat aceasta.

Finanţare BRD de 10 milioane euro

Pentru lucrările din interiorul clădirii, Ana Hotels a obţinut un credit în valoare de 10 milioane de euro de la BRD-Groupe Societe Generale. "Tot acest demers a presupus aportul foarte multor colegi şi colaboratori. Nu am fi reuşit într-un termen atât de scurt şi, în mod special, eu vreau să precizez sprijinul pe care îl avem din partea finanţatorului, pentru că, în final, ajungând la o sumă atât de mare, a trebuit să avem un partener pe parte de finanţare şi vorbesc aici de BRD-Groupe Societe Generale, care ne-a acordat un credit de 10 milioane de euro pentru restul de investiţie", a spus directorul Comercial Operaţional Ana Hotels.

Hotelul Europa are în componenţă 221 de camere modernizate, toate cu vedere la mare, un restaurant cu o capacitate de 400 de locuri, o grădină de 30.000 mp, un centru de conferinţe de 900 de mp, care poate găzdui până la 600 de oaspeţi şi centrul de sănătate "Ana Health Spa". Centrul medical dispune de o piscină exterioară cu apă dulce, una cu apă sărată, o piscină interioară cu apă sărată şi săli de tratamente care oferă terapii wellness, de înfrumuseţare, relaxare şi terapii cu nămol sapropelic de Techirghiol.

Mihaela Cucu, directorul Ana Health Spa, a declarat: "Avem o faţă nouă care sperăm să-i bucure pe oaspeţii noştri tradiţionali şi să atragă oaspeţi noi. Vorbim de o recepţie nouă, spaţioasă. Veţi vedea sala de fitness total refăcută cu echipamente premium de ultimă generaţie şi piscina cu apă sărată din lacul Techirghiol încălzită la 33 -34 C, total refăcută".

Grupul hotelier "Ana Hotels" deţine hotelurile "InterContinental Athenee Palace Bucharest" şi "Crowne Plaza Bucharest" în Bucureşti hotelurile "Sport", "Bradul" şi "Poiana" din Poiana Braşov precum şi hotelul "Europa" din Eforie Nord. Serviciile hoteliere sunt completate de cele ale companiei Ana Teleferic, operatorul instalaţiilor de transport pe cablu şi de schi din Braşov şi Poiana Braşov şi deţinătorul restaurantului "Panoramic" de pe Vârful Tâmpa din oraşul Braşov.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb