ANAF demarează un proiect pilot de combatere a muncii la negru

E.D.
Macroeconomie / 23 aprilie 2014

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) demarează, din 1 mai, un proiect pilot de combatere a muncii "la negru" pe bază de conformare voluntară, pe un un eşantion semnificativ de contribuabili din regiunile Ploieşti şi Braşov, potrivit unui comunicat al instituţiei transmis astăzi redacţiei.

În vederea prevenirii şi combaterii muncii nedeclarate şi/sau subdeclarate, în scopul sprijinirii concurenţei loiale în mediul de afaceri, respectiv a protejării angajaţilor prin creşterea nivelului de securitate socială, ANAF derulează un proiect subsecvent prevederilor Strategiei de conformare fiscală pe baza evaluării riscurilor la nivelul Agenţiei, în contextul asumării angajamentelor convenite cu Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. În cadrul proiectului de combatere a muncii "la negru", ce va fi demarat începând cu data de 1 mai a.c., va fi cuprins un eşantion semnificativ de contribuabili din regiunile Ploieşti şi Braşov.

ANAF solicită angajatorilor ca în termen de 90 de zile de la demararea proiectului să ia măsuri în vederea conformării voluntare la obligaţiile ce le revin conform prevederilor Codului muncii, Codului fiscal şi Codului de procedură fiscală. Precizăm că se vor efectua inspecţii şi controale la nivelul contribuabililor care prezintă risc în ceea ce priveşte evaziunea în domeniul contribuţiilor sociale, de sănătate şi al impozitului pe venit. În activitatea de control vor fi formate şi angrenate echipe mixte, în baza acordurilor de cooperare interinstituţională cu autorităţi ale statului, care au competenţă în domeniu.

Pe baza rezultatelor, ANAF va proceda la proiectarea unui model de conformare şi la stabilirea unui program riguros de control şi de inspecţie axat pe identificarea muncii nedeclarate şi subdeclarate, proiect ce va fi extins la nivel naţional începând cu 1 ianuarie 2015 şi pe intreaga perioadă de prescripţie a obligaţiilor fiscale.

Potrivit ANAF, munca "la negru" în România afectează, sub diversele ei forme o parte importantă din totalul populaţiei care prestează activităţi dependente şi generează efecte negative considerabile asupra bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale şi bugetului asigurarilor de sănătate.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Munca la negru e o slujba la fel de sigura ca munca la stat ! 

    1. ... munca la chinez ........ sau la nord-coreean. 

    ......... ca sa-mi pot gasi si eu UN LOC DE MUNCA ???? 

    1. Pentru ca curagndu-mi si sange de teuton prin vine, sunt: IN_FLEXIBIL = IN_CORUPTIBIL la fel ca Merkel !  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb