Actualizare Auchan România: "Societatea nu înregistrează obligaţii restante la bugetul de stat"
Auchan România transmite că nici la data de 31.03 2016 şi nici în prezent, societatea nu înregistrează obligaţii restante la bugetul de stat, în contextul în care executarea amenzii aplicate de către Consiliul Concurenţei companiei Real (care a fuzionat cu Auchan) este suspendată în baza unei scrisori de garanţie bancară acceptată de către autorităţile fiscale.
"Suma de 23.869.142 ron reprezintă amenda aplicată de către Consiliul Concurenţei în baza Deciziei nr.13 din data de 14.04.2015 societăţii Real - Hypermarket România SRL (societate preluată prin efectul fuziunii de către Auchan România SA). Executarea acestei sancţiuni este suspendată în baza unei scrisori de garanţie bancară acceptată de către autorităţile fiscale în condiţiile Codului de Procedură Fiscală", a transmis Auchan redacţiei.
Societatea precizează că amenda dată de Consiliul Concurenţei a fost contestată, cauza aflându-se în prezent pe rolul instanţei de judecată.
(S.A.)
-----------
Actualizare 20:10
European Food, Complexul Energetic Hunedoara şi Societatea Română de Televiziune sunt primii trei cei mai mari datornici la bugetul de stat, arată datele publicate astăzi de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).
Potrivit ANAF, sunt 186 de mari contribuabili cu restanţe de peste 100.000 lei. Aceştia înregistrează obligaţii fiscale totale de 2,6 miliarde de lei.
Potrivit listei contribuabililor mari cu obligaţii restante către bugetul de stat, European Food figurează cu o sumă de 400,8 milioane lei (unde 400,1 milioane lei reprezintă obligaţii fiscale contestate), deţinând prima poziţie în topul datornicilor.
Pe locul doi se află Complexul Energetic Hunedoara, cu 174,7 milioane lei, iar pe trei Societatea Română de Televiziune, cu 170,3 milioane lei.
Poziţia a patra este deţinută de firma Doly-Com cu obligaţii fiscale de 101,7 milioane lei, din care suma 96,4 milioane lei este contestată. Public Games se află pe locul al cincilea, cu datorii de 89,4 milioane lei.
(S.A.)
-----------
Primele liste cu 2.672 contribuabili mari şi mijlocii care au restanţe fiscale au fost publicate astăzi de ANAF. Numele debitorilor mici, contribuabili, instituţii publice, persoanele fizice cu restanţe mai mari de 1.500 lei vor fi publicate zilele următoare, informează un comunicat al ANAF remis redacţiei.
Totodată, lista cu persoanele fizice cu obligaţii fiscale restante rezultate şi din activităţi economice independente sau profesii libere, cu restanţe mai mari de 10.000 lei, va fi făcută publică zilele următoare.
Listele pot fi accesate la adresa data.gov.ro/dataset/datoriile-catre-bugetul-de-stat .
Din totalul numelor publicate astăzi, 186 sunt mari contribuabili, cu restanţe mai mari de 100.000 lei, care înregistrează obligaţii fiscale totale de 2,6 miliarde de lei. Din datoria totală, 1,92 miliarde de lei sunt obligaţii de plată principale şi 684 milioane de lei obligaţii accesorii. Din total, 417 milioane de lei reprezintă obligaţii de plată contestate, precizează ANAF.
Restul de 2.486 de contribuabili mijlocii, cu restanţe mai mari de 50.000 lei, au obligaţii fiscale restante în cuantum total de 3,8 miliarde de lei, din care obligaţii de plată principale în sumă de 2,85 miliarde de lei şi obligaţii fiscale accesorii în sumă de 950 milioane de lei. Din total, suma de 316 milioane de lei reprezintă obligaţii de plată contestate.
"Deoarece în săptămâna 25-29.04.2016 a crescut foarte mult numărul contribuabililor care au decis să îşi stingă datoriile, sau să îşi clarifice situaţia fiscală, şi pentru a asigura publicarea unor informaţii cât mai corecte, în zilele imediat următoare va fi publicată lista debitorilor mici contribuabili, instituţii publice, persoane fizice cu obligaţii fiscale restante rezultate şi din activităţi economice independente sau profesii libere, cu restanţe mai mari de 10.000 lei şi persoane fizice cu restanţe mai mari de 1.500 lei", se arată în comunicat.
Potrivit ANAF, sunt exceptate de la publicare obligaţiile fiscale pentru care s-au acordat şi sunt în derulare înlesniri la plată, cele a căror executare este suspendată şi cele care au termene de plată stabilite în planul de reorganizare judiciară.
Utilizarea datelor deschise (open data), permite cetăţenilor să identifice, să descarce şi să utilizeze seturi de date publice generate sau deţinute de către administraţia publică. "Fondat pe principiile transparenţei, participării şi colaborării, portalul urmăreşte modelele similare întreprinse în Statele Unite ale Americii şi în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord", se mai arată în comunicat.