ANAF recomandă depunerea Declaraţiei unice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă

A.D.
Comunicate de presă / 16 iunie 2020

ANAF recomandă depunerea Declaraţiei unice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă

Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.69/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum şi pentru instituirea unor măsuri fiscale, termenul de depunere a formularului "Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice" a fost prorogat până la data de 30 iunie 2020, inclusiv, informează un comunicat de presă transmis redacţiei.

Prin acelaşi act normativ, s-a stabilit că, dacă Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice se depune până la 30 iunie 2020 inclusiv, se acordă următoarele bonificaţii:

a) pentru plata impozitului pe venit, a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligaţii fiscale anuale pentru anul 2019, se acordă o bonificaţie de 5% din aceste sume, dacă toate aceste obligaţii fiscale de plată se sting prin plată sau compensare, integral până la data 30 iunie 2020 inclusiv;

b) pentru depunerea declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă conform art. 79 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit, contribuţia de asigurări sociale şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate.

În condiţiile actuale, când este foarte importantă respectarea distanţării sociale, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală aminteşte contribuabililor că pot depune Declaraţia unică prin mijloace electronice de transmitere la distanţă astfel: prin intermediul serviciului "Spaţiul Privat Virtual" (SPV); pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

De asemenea, comunicatul percizează că nu există obligaţia de a anexa, la depunerea declaraţiei, documente doveditoare ale veniturilor. Fac excepţie persoanele fizice nerezidente care obţin venituri în România, care trebuie să ataşeze certificatul de rezidenţă fiscală. În cazul în care declaraţia se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, aceste documente se ataşează în format electronic.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Depuneți in SPV și veți avea suma întreagă de plata, fara nicio bonificatie, după mintea bolnava a conducerii ANAF, la fel ca pe vremea lu Orlando, când bonificația, in loc să reducă din de plata, era înregistrată în sistemul ANAF că datorie.

    Ați ghicit, la fel a rămas și în 2020. Plătește omul aplicând bonificația și se alege cu o datorie. 

    Cand o sa se rezole problema cu bonificatiile din 2018 ?

    In SPV apar ca datorii si cumuleaza penalitati. 

    Cand o sa se rezole problema cu bonificatiile din 2018 ?

    In SPV apar ca datorii si cumuleaza penalitati. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb