ANAF va scoate la licitaţie sediul Antena 3

I.D.
Companii / 19 februarie 2016

ANAF va scoate la licitaţie sediul Antena 3

Actualizare 18:42

ANAF a anunţat în această seară, după întâlnirea cu reprezentanţii Antena Group, că va începe procedurile pentru scoaterea la licitaţie a bunurilor confiscate în urma sentinţei pronunţate în cadrul procesului ICA - Dan Voiculescu, potrivit unui comunicat postat pe site-ul instituţiei.

"În conformitate cu OG. 14/2007 şi în cadrul procedurii de valorificare a imobilelor, ANAF va începe demersurile pentru scoaterea la licitaţie a bunurilor confiscate", se arată în comunicatul Fiscului.

"Conducerea ANAF a răspuns solicitării făcute de reprezentanţii Antena TV Group SĂ şi a avut o întâlnire la sediul instituţiei. În cadrul discuţiei, au fost prezentate stadiul procedurii de valorificare a imobilelor potrivit sentinţei definitive nr.888 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti în dată de 08.08.2014 şi continuarea procesului de validare a executării acesteia", a menţionat ANAF.

(A.L.)

-------------------

Actualizare 15:00 Reprezentanţii Intact au discutat cu şeful ANAF despre evacuarea spaţiilor din Băneasa

Directorul general al Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, s-a întâlnit vineri, la sediul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), cu preşedintele interimar al ANAF, Daniel Diaconescu, pentru discuţii privind evacuarea spaţiilor în care funcţionează posturile tv ale grupului Intact, transmite Mediafax.

Alexandrescu a ajuns la sediul Finanţelor în jurul orei 12:00 şi a utilizat intrarea principală în instituţie, fără să facă declaraţii. Jurnaliştii l-au aşteptat pentru declaraţii ulterioare discuţiilor, însă Alexandrescu a părăsit clădirea folosind altă ieşire, precizează sursa citată.

ANAF a anunţat anterior că preşedintele interimar al ANAF, Daniel Diaconescu, i-a invitat pe reprezentanţii legali ai grupului Intact la discuţii, la discuţii urmând să participe şi reprezentanţi ai Cancelariei premierului Dacian Cioloş.

"Preşedintele ANAF, domnul Daniel Diaconescu, a dat curs solicitării transmise de domnul Sorin Alexandrescu, director general Antena TV Group SA, şi domnul Mihai Gâdea, director general Antena 3, şi i-a invitat pe reprezentanţii legali ai grupurilor media pentru discuţii astăzi, 19 februarie, la ora 12.00, la Ministerul Finanţelor Publice. La întâlnire vor participa, de asemenea, şi reprezentanţi ai Cancelariei Primului-Ministru", anunţa Fiscul, vineri dimineaţa, pe pagina sa de Facebook.

ANAF a notificat luni firmele cu activităţi în câteva clădiri din Băneasa, unde funcţionează sediile posturilor de televiziune Antena 1 şi Antena 3, că spaţiile trebuie eliberate în cinci zile. Agenţia pune astfel în executare o sentinţa penală din 2013, prin care statul a intrat în posesia imobilelor.

(I.D.)

------

Actualizare 14:19 DNA: "Kovesi a sesizat CSM să constate dacă neadevărurile difuzate de Antena 3 sunt de natură să afecteze negativ opinia publică"

DNA transmite, prin intermediul unui comunicat de presă, că Laura Codruţa Kovesi nu a exprimat nici un punct de vedere privind modalitatea în care organele fiscale pun în executare decizia judecătorească privind sediul teleleviziunilor trustului Intact şi că procurorul şef a sesizat CSM să constate dacă neadevărurile difuzate sunt de natură să afecteze negativ opinia publică.

"În data de 18 februarie 2016, la emisiunea «Sinteza zilei» transmisă de postul de televiziune Antena 3, s-au formulat o serie de afirmaţii referitoare la punerea în executare, de către organele fiscale, a unei hotărâri judecătoreşti definitive, afirmaţii reduse la concluziile potrivit cărora ,«Kovesi dă dreptate Antena 3» şi «Şefa DNA recunoaşte că Antena 3 nu trebuie evacuată» - titluri care au apărut persistent pe ecran, pe parcursul emisiunii.

Cu referire la această împrejurare, procurorul şef al DNA nu a exprimat nici un punct de vedere privind modalitatea în care organele fiscale pun în executare o decizie judecătorească definitivă".

De asemenea, comunicatul DNA precizează: "Cu referire la afirmaţiile anterior menţionate, doamna Laura Codruţa Kovesi aduce la cunoştinţa opiniei publice că postul de televiziune Antena 3 nu i-a cerut nici un punct de vedere pe acest subiect".

Potrivit DNA, concluziile vehiculate în emisiunea Sinteza zilei din data de 18 februarie 2016 sunt neadevărate şi se bazează pe o serie de afirmaţii făcute în anul 2014, "scoase din context şi răstălmăcite cu scopul vădit de a induce în eroare opinia publică".

Totodată, procurorul şef Laura Codruţa Kovesi reafirmă "cu fermitate" principiul potrivit căruia orice hotărâre judecătorească definitivă trebuie executată fără discuţii şi subliniază că acesta este un principiu de bază al statului de drept, care consacră separaţia şi echilibrul puterilor în stat.

"Având în vedere că în emisiunea menţionată, realizatorul/moderatorul a acreditat ideea că procurorul şef al DNA, ca reprezentant al sistemului judiciar, este părtinitor în raport cu punerea în executare, de către organele fiscale, a respectivei hotărâri judecătoreşti definitive, doamna Laura Codruţa Kovesi a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii să constate dacă neadevărurile difuzate sunt de natură să afecteze negativ şi nejustificat opinia publică, în sensul de pune la îndoială autoritatea şi imparţialitatea autorităţii judiciare", precizează sursa citată.

(S.A.)

-----------

Preşedintele ANAF i-a chemat la discuţii pe şefii Antenelor la ora 12:00, la Ministerul Finanţelor

Preşedintele interimar al ANAF, Daniel Diaconescu, i-a invitat pe reprezentanţii legali ai grupului Intact la discuţii, care vor avea loc de la ora 12.00 la sediul Ministerului Finanţelor Publice şi la care vor participa şi reprezentanţi ai Cancelariei premierului Dacian Cioloş, a anunţat Fiscul pe pagina sa de Facebook.

"Preşedintele ANAF, domnul Daniel Diaconescu, a dat curs solicitării transmise de domnul Sorin Alexandrescu, director general Antena TV Group SA, şi domnul Mihai Gâdea, director general Antena 3, şi i-a invitat pe reprezentanţii legali ai grupurilor media pentru discuţii astăzi, 19 februarie, la ora 12.00, la Ministerul Finanţelor Publice. La întâlnire vor participa, de asemenea, şi reprezentanţi ai Cancelariei Primului-Ministru", a adăugat Fiscul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit notificărilor, sediile posturilor de televiziune Antena 1 şi Antena 3 trebuie eliberate în cinci zile. ANAF pune astfel în executare o sentinţa penală din 2013, prin care statul a intrat în posesia imobilelor.

ANAF a transmis joi seară că, pentru notificarea de evacuare a clădirilor în care funcţionează posturile tv ale grupului Intact, a trimis luni la sediul din Şoseaua Bucureşti-Ploieşti un singur echipaj, format din patru executori fiscali, şi că patru persoane au fost legitimate pentru înmânarea notificărilor.

Executorii au folosit cele patru autoturisme utilizate de serviciul Executări silite şi cazuri speciale şi serviciul Valorificare sentinţe penale din DGRFP Bucureşti si inscripţionate cu sigla "ANAF" şi cu sintagma "Executări silite".

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. se termina si cu manipularea asta.ramane moartea bebelusilor....dupa 2 saptam nu se stie cauza.....halal tara de 2 lei..sau nu se vrea a spune....

    Cum își permite Cioloș să intervină în derularea unor proceduri legale ?

    Cum își permite Johanis să intervină în desfășurarea unor proceduri legale ? 

    DNA, aviz abuz în serviciu ...! 

    Dacă Antenații sunt televiziuni au ceva în plus față de mine, plătitor de impozite în România ??? Eu am primit anul trecut somație pentru greșala lor de idioți, care nu au observat plata făcută pentru partea soției de impozit, că s-au gândit ei să împartă la 2 (deși eu poate am alt regim matrimonial...). 

    Deci nu aveam nicio restanță la impozite și am primit somație! 

    Hoții de la Intact, cu 60 mil. EURO furate de Voiculescu sunt chemați la negocieri ??? 

    Alooo, joshanis, Cioloș, sunteți plătiți din impozitele noastre să ne apărați de hoți, nu să negociați cu ei ...!

    SĂ VĂ FIE RUȘINE ! 

    1. ai inteles prost democratia,iar daca nu iti mai convine in romania esti liber sa mergi la cules de capsune pe alte meleaguri

    Citeam ..ieri,,,parca un articol (comentariu) scris de,,,...exprimat de Tudor Chirila. Personal nu-l cunosc pe acest individ !dar imediat mi-am adus aminte..ca facea parte din juriul emisiuni "Vocea Romaniei". Imediat am facut o analogie intre potentialul lui caracter si comportament pe care la avut in acea emisiune.. Cata aroganta..ce tupeu grotesc am vazut la acest individ fata de ceilalti membri din juriu... Imediat l-am comparat cu Moga...Ce diferenta...Daca va uitati l-a acest individ observati clar cu cine ai de-a face...,Iar acum vine el sa dea lectii...Cu astfel de persoane nu putem noi sa intram intr-o civilizatie normala. Nu ma refer stric la o parere...ci la modul lui de exprimare si vizibil felul lui de a fi...

    Bravo

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb